Tiedosta nautinto -blogi

2020, paras seksivuosi ikinä!

kirjoittajalta Susanna | 29/12/2019

Uuden vuoden lupaukset, jotka unohtuvat jo tammikuussa?
Vai suunnitelmat yhteiselle jännittävälle seksivuodelle… 
Hmmm… vaikea valinta… Vai miten se nyt oli?

Jos saisit toivoa ihan millaista seksiä tahansa… Mitä toivoisit?
Nautinnollisia pitkiä hetkiä raukeana tahraisissa lakanoissa, skumppaa kumppanin iholta nuollen ja orgasmeja loputtomiin vuorotellen? Vai kiihkeää piehtarointia takan äärellä karhuntaljan päällä pitsien helliessä ihoa ja kumppanin keskittyessä vain sinun nautintoon? Vai spontaaneja syttymisiä missä tahansa pelkästä katseesta ja sielua värisyttävää halua?

Seksi ei vain ole, vaan se tehdään.

Matkalla parempaan sellaiseen, kannattaa piirtää omaa parisuhteeseen suuntaviivoja, joilla sitä parempaa saadaan aikaiseksi. Koska seksissä, niin kuin monessa muussakaan, kukaan ei tee sitä ihanaa puolesta, eikä se saavu itsestään. Nautinnollinen elämysseksi on ihan jokaisen saatavilla, jos vain haluaa seksistä sellaista tehdä. Eikö siinä juuri ole järjettömän hyvä syy seksibucketlistalle ensi vuodeksi? Minun mielestä on.

Ja jotta ei tarvitse ideoita tuulesta temmata, niin tein bucketlistalle pohjan, mihin jokainen voi omaansa rakentaa, tai sitten heitätte tällä niin sanotusti, vaikka vesilintua ja teette aivan omanlaisen ja juuri teidän näköisen.

Muutama pikku juttu listaan liittyen…

Tehkää ensin erikseen toiveita itsenäisesti, jotta oma tahtonne tulee esiin, eikä kummankaan toiveet jää toisen jalkoihin. Miellyttäminen on seksissä tyypillistä ja nyt vältetään sitä. Vaikka lista on yhteinen, niin se pohjautuu kahden yksilön tarpeisiin ja toiveisiin. Lopullisesti kokoonpanossa on toki oltava yhteinen linja, mutta varmistattehan, että kummankin toiveita näkyy listalla tasapuolisesti. Seksissä ei kaiken tarvitse mennä tasan, eikä koskaan menekään, mutta molempien toiveiden pitäisi pääosin täyttyä, jotta suhteessa olisi kaksi tyytyväistä ihmistä.

Toinen tärkeä asia on, että tämän listan ja sen tekemisen pitäisi olla siis oikeasti yhteistä, hauskaa ja kivaa. Tarkoitus ei ole houkutella kumppania johonkin, mitä hän ei halua tai tehdä siitä mitään vaatimuslistaa, jossa rastittomuuteen sitten haetaan syyllisiä vuoden päätteeksi. Kirjatkaa listalle asioita, mitä yhdessä odotatte, teette innoissanne ja mielellänne jännyyden rajamailla seikkaillen tai tuttuja ihanuuksia kokien uudelleen.

Kirjatkaa konkreettisia asioita. Jos kirjoitatte, että opettelemme puhumaan enemmän seksistä. Siitä uupuu se mitä tehdään, koska ja millä tavalla. Mutta jos kirjoitatte, että kerran viikossa, teen äärellä käydään seksikeskustelutunti vaikka #parisuhdeseksi –instasivuston teemasta, alkaa konkretia olla kohdillaan. Sama sääntö päätee liikaa lupaamiseen. Seksissä suurimmat mielipahat aiheutuvat usein suurista odotuksista. Vaikka kannustankin vahvasti innolla ja ihmetyksellä odottamaan tulevaa seksivuotta 2020, niin epätodellisia pilvilinnoja ei kannata rakentaa. Seksiä joka päivä koko vuoden, alkaa olla jo hieman paineita tuottavaa toivelistaa. Mutta jos vuoden aikana on yksi viikko, jolloin seksiä onkin joka päivä, niin se alkaa kuulostaa jo mukavalta. Eikö totta?

Mitä seksi on teille?

Bucketlistan tiimoilla on hyvä käydä keskustelua siitä, mitä seksi teille on. Jos toinen puhuu viiden minuutin esileikistä ja seitsemän minuutin yhdynnästä siihen päälle. Ja toinen puhuu useamman tunnin hyväilystä, joka alkaa tunteja aiemmin kuumilla viesteillä, ja pelkkä katsekin riittää jo siihen, että nautinto alkaa. Puhutaan listaa tehdessä hyvin eri asioista. Seksiä on kaikki se, mikä tuottaa teille nautintoa, pääasiassa antajan osaltakin molemmille samaan aikaan. Se antaa valtavat mahdollisuudet siihen, mitä bucketlistassanne voi lukea tulevalle vuodelle.

Ja tärkein asia: olkaa armollisia. Kuten muussakaan elämässä, ei seksielämässäkääni kaikki aina mene kuten suunnittelee, ja se on vain elämää. Yhteisen bucketlistan tarkoitus on piristää, innostaa ja saada teidät nauttimaan enemmän, mikään suorituslista se ei ole. Seksissä suorittaminen unohduttaa sen ytimen, eli leikillisen ja nautinnollisen kokemuksen yhdessä tai yksin.

Ja te, jotka ette ole suhteessa, voitte miettiä seikkailuja sinkkumarkkinoilla ja uusia kokeiluja sooloiluun. Oman nautinnollisuuden lisäämisestä saa monin tavoin elämää rikkaammaksi, jotta seksuaalinen innokkuus säilyy ja nautit siitä kaikin mahdollisin keinoin.

Ja nyt viimein siihen listaan…

Uusi valloitus

Yksi valloitus vuoteen (vai kerran kuussa?) … Uusi paikka seksille, kotona tai ulkomaailmassa. Missä ette ole koskaan harrastaneet seksiä? Onko seksinne saanut nauttia kesällä ulkoilman jännityksestä tai auton notkumisesta pienen hiekkatien varrella? Onko sovituskopin tunnelma koettu tai kylpylän poreallas? Muistakaa, että seksiä on monenlaista ja kyse on nautinnosta, ei yhdynnöistä ja orgasmeista, välttämättä. Yhteisistä valloituksista tulee erityisiä ankkureita purjehdusmatkoillanne, joita muistellaan vielä pitkään. Mitä seksikertaa muistellaan vuodesta 2020?

Tee toisin

Mitä konkreettista voisi tehdä seksissä toisin ja eri tavalla? Onko mahdollista harrastaa seksiä lounastauolla kotona? Onko kokeiltu seksiä kodin kaikissa huoneissa? Ruokapöydällä? Saunan lauteilla? Voisiko seksi välillä olla masturbointia vierekkäin tai sylikkäin? Voisiko toinen innostaa mukaan, vaikka huikeaan sidontasessioon tavallisen arkiseksin sijaan?
Rikkokaa kaavaa, tehkää juuri niin eri tavalla, ettei kukaan kunniallinen ihminen voisi tehdä niin. Jännitystä on mahdollista luoda yhdessä, kun heittäytyy ulos totutuista kaavoista. Mitä teette toisin vuonna 2020?

Sun ilta / mun ilta

Millainen olisi sinun täydellinen seksi-iltasi? Romantiikalla kuorrutettua illallista, hellää hierontaa, pitkiä keskusteluja vai spontaania syttymistä, piehtarointia matolla ja aktin jälkeen innostumista uuteen? Millaisen treffi-illan itsellesi tahtoisit, niin että kaikki muu olisi kuorittu pois ja illan tarkoituksena olisi saada mahdollisimman paljon hyvää seksiä? Vuoden aikana näitä iltoja toki voi olla vaikka kuinka usein. Pääasia on, että kumpainenkin saa omia iltoja ja toinen hyvänolon tuottamisen riemun. Millaisia omia seksi-iltoja teillä on vuonna 2020?


Mausteilla tulisuutta

Seksi kaipaa mausteita, jotka virittävät ja kiihottavat mieltä. Virittelettekö viestiketjun, jossa saa puhua vain todella tuhmasti toiselle? Rakennatteko musiikkisovellukseen oman seksimusalistan tai kokeiletteko, miltä vaniljakastike ja sula suklaa maistuvat toisen iholla? Törsäättekö vihdoin mielettömän ihaniin satiinilakanoihin, jotka voitte tahria, tai ihaniin alusvaatteisiin, jotka hellivät ihoa ja visuaalista silmää? Kaikki elementit mitkä kiihottavat aistejanne ja houkuttavat halujanne ovat enemmän kuin sallittuja. Millaisia mausteita lisäätte vuoteenne 2020?Seksivälineostoksilla

Yhteisten lelujen ostaminen piristää kummasti, ja nyt kun se on bucketlistalla, niin saa luvan kanssa vierailla erilaisilla sivustoilla tutkimassa tarjontaa. Tokikaan vuoden aikana ei kannata tyytyä yhden lelun tilaamiseen, vaan tilata vaikka kerran kuussa yksi uusi kokeiluun. Tai sitten voitte kehitellä kodin työvälineistä seksileluja itsellenne. Turvallisuus ennen kaikkea, mutta muuten kaikki nautintoa tuottavat keinot kannattaa käyttää. Miten hammasharja kutittelee nänneillä tai miltä tuntuu paistinlasta peppuun läimäistynä? Millaisilla leluilla teillä leikitään vuonna 2020?Syntinen tuhmuus

Seksi ei pelkästään toimi kiltteydellä ja kunniallisuudella, koska seksi nauttii jännityksestä. Tuhmuuden lisääminen seksiin on erityisen tärkeä, jotta sitä jännitystä pidetään yllä. Tutustukaa BDSM -maailmaan, ylittäkää rajoja ajatuksissanne ja sitten yhdessä omaksi nautinnoksenne. Voisiko toisen sitoa kiinni ja antaa vähän piiskaa? Voisiko yhdessä tutustua seksibileisiin tai lukea rivoja seksinovelleja ääneen? Kuinka tuhmaa pornoa voisitte katsella? Tuhmuudessa voidaan edetä pikkuhiljaa ja kokeillen, mikä koukuttaa teidän haluanne. Millaisia tuhmuuksia lisäätte vuoteenne 2020?Seksipelin tiimellyksessä

Leikkisyys tekee seksistä usein kevyttä ja nautittavampaa. Nyt jos koskaan on aika kaivaa seksipeli esiin ja houkutella toinen sen tiimellykseen. Tilatkaa uusia pelejä seksipeli-iltaanne tai toteuttakaa yhdessä totuus tai tehtävä –peli omien kysymyksien ja tehtävien kanssa. Myös erilaisia seksipeliappeja on saatavilla sovelluskaupoista. Seksipeli-iltaan syntisiä herkkuja ja mielijuomaa sekä heittäytyvä mieli mukaan, niin illoista saattaa tulla juuri niitä kaivattuja nollausiltoja arjen kiireisiin. Millaisia pelejä pelaatte vuonna 2020?

Seksipuhetreffit

Treffit, joilla on lupa puhua vain seksistä? hmmmm…. Vaikeaa? Kokeilkaa. Lähtekää syömään ravintolaan ja käykää vaikka yökerhossa, mutta illan keskusteluteemana välillänne on ainoastaan seksi. Riittääkö puhuttavaa? Kiihottaako keskustelu? Mitä kaikkea saatte illan aikana toisistanne tietoon? Millaiset seksipuhetreffit teillä on vuonna 2020?Fantasioiden maailmassa

Fantasiointi on erityisen tärkeää oman seksuaalisuuden äärellä. Kunnioittakaa sen voimaa ja arvostakaa sitä ja kuunnelkaa, mitä se kertoo tarpeistanne. Jakakaa fantasioita kirjoittaen, ääneen puhuen tai seksin aikana yhteisinä tarinoina. Houkutelkaa mielikuvitustanne ja nostakaa sillä seksinne uusiin ulottuvuuksiin. Fantasioita ei tarvitse toteuttaa tai niistä voi omaan seksiin nostaan parhaita elementtejä, mutta opetelkaa puhumaan niitä ääneen. Millaisista asioista fantasioitte ja miten tuotte ne esiin vuonna 2020?Herkkää läheisyyttä

Seksuaalinen ydinminä kaipaa usein myös herkkää hyväksyntää ja lempeää kosketusta sekä kuulluksi tulemista. Ottakaa sille aikaa. Hiljaa ja rauhassa viipykää iholla, silitelkää ja puhukaa herkimpiä tuntoja ääneen. Suhtautukaa toisiinne myötätuntoisesti rakkaudella ja nauttikaa sen tuomasta lempeästä tunteesta itsessänne. Mikään ei lämmitä ihmistä niin kuin rauhallinen kosketus ja kuulluksi tuleminen. Suokaa näitä hetkiä paljon vuoteenne 2020!

Siinä, olkaahan hyvä. Tämä ei ole mikään ohjenuora, että tehkää näin, vaan tämä on houkutuslista ideoinnin alkuun. Toivon, että teidän mielikuvituksenne saa siivet ja toteutatte juuri teille mielettömän ihanan seksibucketlistan tulevalle vuodella.

Tämän blogitekstin myötä, kiitos teille kaikille tästä vuodesta. On ollut hämmentävän ilahduttavaa, miten paljon olette eri kanavissa antaneet palautetta, ideoita ja uskaltaneet rohkeasti puhua ääneen aroistakin asioista. Tulevan vuoden ajan ollaan seksiteemojen äärellä edelleen, ja kaikki palaute on kullan arvoista. Teille minä tätä kirjoitan, ja jos yhdellekin ihmiselle tästä on hyötyä oman seksielämän matkalla, niin olen onnellinen.

Kiitos ihmeellisesti vuodesta ja seksirikasta uutta vuotta 2020 sinulle ihminen.

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma