Tiedosta nautinto -blogi

Äänestän sinua. Ja minua.

kirjoittajalta Susanna | 14/04/2019

Nyt on aika julistaa parisuhdeseksin virallisen rakkauspuolueen vaaliohjelma.

Miksikö vaaliohjelma tulee esiin näin myöhään?
Siksi, että tätä ohjelmaa ei äänestetä vain neljän vuoden välein, jolloin uskotaan seitsemään hyvään ja kahdeksaan kauniiseen, vaan tämä ohjelma on tarkoitus olla voimassa kaikkina päivinä, niin kauan, kun niitä yhteisiä päiviä riittää.

Arvomaailma

Kannatamme molemmat yhteistä suhdettamme, se on arvomaailmassamme ja käytännön tekemisessä etusijalla. Uskomme toisistamme hyvää ja kaunista, ja sen pohjalta rakennamme yhteistä tulevaisuutta ja käymme pienimpiäkin arkisia keskustelujamme.

Vastuullisuus

Meillä molemmilla on vastuu omasta osuudesta suhteessamme: vastuu ilmaista toiveemme, tarpeemme ja vastuu kysyä ja ottaa huomioon kumppanin toiveet ja tarpeet. Vastuu sisältää velvollisuuden huolehtia omasta onnesta. Tämä ei tarkoita kuitenkaan toisen onnellisuuden kustannuksella elämistä. Vastuullisuuteen kuuluu ehdottomasti tasa-arvo, niin sinun kuin minunkin näkökulmasta.

Vastuullisuuteen kuuluu myös kummallakin itsestä huolehtiminen ja oma hyvinvointi. Jos en vastuullisesti huolehdi itsestäni, kaadan omat ongelmani parisuhteeseen tai kumppanilleni. Tämä tarkoittaa myös sitä, että uskallan kertoa ääneen minua kuormittavat asiat ja ongelmat, syyttämättä niistä toista puolisoa. Jokaisen onnellisuus on lopulta omissa käsissä.

Vastuullisuus on joskus myös sitä, että jos suhteessamme ei ole hyvä olla, haemme ja otamme apua vastaan. Ja lopulta se voi olla myös sitä, että jätämme huonon suhteen, jos se ei korjauksista huolimatta tuo onnellisuutta ja hyvää oloa meille molemmille. Koska kenenkään toisen kustannuksella emme omaa elämäämme aio hukata.

Vastuullisuus on sitäkin, että katsomme peiliin, ymmärrämme muuttaa omaa käytöstämme, jos se ei ole rakentavaa ja uskallamme myöntää virheemme. Anteeksi pyytäminen ja saaminen ovat molempien hallussa oleva taitoja ja niitä käytämme ahkerasti.

Vuorovaikutus

Mitä toinen ei sano ääneen, sitä toinen ei voi tietää saati ymmärtää.
Suomalaisten perisynti puhumattomuus ei kuulu meidän arvomaailmaamme ja ymmärrämme mykkäkoulun olevan henkistä vallankäyttöä.

Tärkein vaalitoimemme on keskustelutaitojen jatkuva kehittäminen ja ääneen puhumiseen puolin ja toisin rohkaiseminen. Se on kantava voimamme, mikä vie läpi vaikeiden aikojen. Jos valitsee vuorovaikutuksessa kunnioituksen, positiivisen ajattelun ja uskon siihen, että selvitetään tämä, niin olemme jo pitkällä. Se mihin keskitymme, lisääntyy.

Vuorovaikutuksessamme ei ole koskaan kyse osaamisesta vaan oppimisesta, se on taito ja taitoa voi aina harjoittaa. Puhumattomuuden taakse ei tässä suhteessa ole lupaa paeta.  

Kasvaminen

Vuosien aikana me muutumme, kehitymme ja kasvamme. Se, johon rakastuimme joskus, ei ole se jota rakastamme tänään. Muutos on parisuhteessamme ainoastaan mahdollisuus, jos sen sellaisena tahdomme nähdä. Tylsyyttä vastaan taistelemme tutustumalla toisiimme uudelleen ja uudelleen.

Jos otamme lähtökohdaksi ajatuksen, ettemme koskaan oleta vaan aina kysymme, vältymme väärinymmärryksiltä ja toisen lokeroimiselta siihen, mitä hän on joskus ollut. Kasvamiseen liittyy puolison tärkeimpiä tehtäviä: toisen tukeminen omassa kasvussaan ja velvollisuus uudelleen tutustumisesta.

Seksuaalisuus ja seksi

Seksuaalisuus on sitä mitä olemme ja seksi sitä mitä teemme. Olemme seksuaalisia olentoja syntymästä kuolemaamme saakka. Parisuhteessamme puolison seksuaalisuutta kannustetaan, ihaillaan ja voidaan ihmetellä loputtomiin. Kuten muukin elämä, seksuaalisuutemme kehittyy ja muuttuu elämän aikana, joten ei ole tarkoituksenmukaista lokeroida puolison tarpeita ja toiveita seksuaalisuudenkaan äärellä. Puolison velvollisuus on olla se, jonka edessä saamme olla kaikkea sitä, mitä olemme ja tulla hyväksytyksi juuri niin. Mieltymyksemme eivät ole välttämättä yhteneväisiä, mutta niiden kanssa tulemme ymmärretyksi ja hyväksytyksi.

Seksi on liimamme. Sillä ruokimme rakkautta, yhteyttä ja pidämme parisuhteestamme sekä itsestämme huolta. Se on suuri voimavaramme, hyvinvointimme edistäjä ja mentaalinen leikkikenttämme. Seksissä voimme antautua avoimesti tutkimaan loputonta ihmemaata ja tuottaa sitä kautta molemmille nautintoa. Seksiämme ruokkii mielikuvitus, kokeilun riemu ja uskallus koputella rajojamme.

Seksipuhe on tärkein kanava seksuaalisuutemme jakamiselle ja seksimme kehittämiselle sekä ainoa mahdollisuus varmistaa se, että molemmat saavat toteuttaa itseään tarvitsemallaan tavallaan seksuaalisesti.

Yhdessäolo

Parisuhteessamme yhdessäolomme on meille tärkeää. Koska elämässä kaikkea ei voi saada ja kaikkeen ei ole aikaa, karsimme siitä mistä voimme, jotta meillä on aikaa kohdata toisemme. Yhdessäolomme on vapaata, kevyttä ja helppoa ja painetta millekään pakolliselle tekemiselle ei ole. Nautimme vain siitäkin, että toinen on läsnä.

Huvittelemme yhdessä keskustelemalla, juhlistamme meitä niin usein kuin mahdollista ja tuotamme toisillemme hyvää oloa tekemällä pieniä rakkaudentekoja. Koska olemme parisuhteessa ja sen hyvinvoinnille on tärkeää yhdessä oleminen, pidämme siitä myös yhdessä huolta. Vastuu on tästäkin molemmilla.

Yhdessäoloomme liittyy olennaisesti toisen helliminen ja koskettaminen. Tätä pidämme yllä kaiken aikaa ja se on keinomme arjen kiireen keskellä päästä hetkeksi toisen lähelle ja yhteyteen.

Erillisyys

Koska olemme erillisiä ihmisiä, ajatusmaailmamme ei ole yhteinen, eikä meidän tarvitse pitää samoista asioista. Erillisyytemme lisää suhteessamme tarvittavaa vastavoimaa. Meillä on hyvä olla monia yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja unelmiakin, mutta on hyvä löytää myös asioita, jotka ovat vain itselle kiinnostavia. On tärkeää molemmille olla kokonainen ilman toista ja ymmärtää, ettei toinen ole täyttämässä kokonaan elämää. Kumpikaan ei saa olla vastuussa toisen onnellisuudesta täysin, vaikka sitä toiselle tahtookin tuottaa monella tapaa.  

Vapaus

Vapaus on suhteessamme sitä, että määrittelemme yhdessä sen säännöt, olivat ne millaisia tahansa. Sääntömme ovat meidän luomia, eivät yhteiskunnan paineen tai kulttuuristen stereotypioiden rakentamia. Vain itse luomiemme sääntöjen edessä olemme uskollisia ja niiden muuttaminen yhdessä on aina neuvottelukysymys. Jokaisella on oma elämä ja parisuhtemme ei missään määrin ole tarkoitettu sitä rajaamaan, vaan tuomaan siihen lisää onnellisuutta, iloa ja mahdollisuuksia.

Äänestä

Äänestä siis sinua ja minua. Valitse meidän rakkauspuolue joka päivä. Uskalla vaikuttaa, tuoda mielipiteesi ja tahtosi julki, kunnioita meitä ja usko loputtomaan keskustelun ja avoimuuden voimaan.

Tällä voitamme aina.

Puolueen psta.

Herra ja
Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma