Tiedosta nautinto -blogi

Aktiivinen ja hyväksytty pimppi nauttii enemmän!

kirjoittajalta Susanna | 08/08/2022

Seksuaaliterapeuttina työskentelen paljon erilaisten nautintohaasteiden kanssa. Vulvallisten nautinto on tämän päivän jopa megatrendi, kun vihdoin puhumme ääneen lantionpohjan lihaksista, orgasmeista ja siitä, että yleensäkin on lupa nauttia. Ja niin tärkeää kuin se onkin, silti on valtava määrä vulvallisia, joille seksi ei tunnu miltään, orgasmit ovat saavuttamatta ja seksin aikana ajatus sen päättymisestä on päällimmäisenä. Ymmärrän; kuka tahtoisi seksiä, mikä ei hyvältä tunnu? Mitä sitten tarkoittaa, kun sanon, että aktiivinen ja hyväksytty pimppi nauttii enemmän?    

Kenen käsissä on vulvasi nautinto?

Perinteisessä heterokaavassa mies vastaa myös naisensa vulvan nautinnoista. Perinteisessä seksiajatuksessa me muutenkin ajattelemme, että hyvä rakastaja hoitaa meille riittävän nautinnon ja orgasmin. Tässä on muutamia vaaroja. Ulkoistamme itsemme omasta nautinnostamme ja jäämme sen varaan, että kumppani osaa sen toteuttaa. Toinen vaara on se, että oikeasti ja aidosti oma nautintomme jää kokonaan löytymättä. Jos kumppani ei osaa tai halua tutkia ja tuottaa monenlaista nautintoa, hänen varassaan jäämme aika nautintoköyhään seksiin.

Vastuu omasta nautinnosta ei aina innosta, koska sitä vaivaavat häpeä, syyllisyys ja ajatus siitä, että pitäisi jotenkin jaksaa tutustua sooloseksiin. En tiedä, näemmekö mielikuvissa tunteja kestävää piehtarointia itsekseen, eikä kuva sovi meihin vai miksi oman nautinnon vastuu tuntuu niin haastavalta. Eikö olisi suorastaan nautinnollista käyttää aikaa oman suuremman ja syvällisemmän nautinnon etsimiseen? Mitä aikaa, kysyy tässä kohtaa moni. Niimpä, elämämme on täynnä ja omat nautinnot eivät ole juurikaan prioriteettinä, joten sen olisi parempi hoitua helpommin. Ymmärrän.    

Hyväksyntä on vulvalle erityisen tärkeää

Vulvahäpeä on valtavan yleistä. En tiedä kuka ja missä on opettanut sen olevan ruma, pahanmakuinen ja -hajuinen ja jopa ällöttävä. Mutta tämän haasteen kanssa taistelee moni ja on ymmärrettävää, että silloinkin oma vastuu omasta nautinnosta ei kuulosta erityisen houkuttelevalta. Pimppihäpeää voi ja kannattaa työstää, esim. seksuaaliterapiassa. Muutamilla käynneillä on saatu siihen valtavaa muutosta ja hyväksyntä omaa vulvaa kohtaa antaa valtavasti mahdollisuuksia nauttia enemmän.

Pimppi nauttii

Hyväksyntä on tärkeää niin mielen tasolla kuin kehollisellakin tasolla. Keho voi nauttia, vaikka mieli ei antaisi lupaa ja olla taas vastaavasti hyvinkin lukossa, jos mieli vastustelee. Näiden ajatuksien purkaminen on tärkeää ja hyväksyntää on siis toteutettava monella tasolla oman pimpin äärellä.

Jokainen pimppi on kaunis ja sinällään täydellinen nautinnolle

Hyväksyntää on toki myös saatava seksikumppanilta. Mitä enemmän ja oikeammalla tavalla vulva saa kehuja, sitä enemmän sitä oppii arvostamaan. Ei niin, että arvostus on toisen ihmisen varassa, vaan niin, että se tukee omaa hyväksyntää ja sen mahdollisuuksia päästä jopa pimppirakkautta kohtaan. Pimppirakkauden ei tarvitse olla tavoite, vaan lopputulos, johon nautintokin lopulta johdattaa.    

Mikä ihmeen aktiivinen pimppi?

 

Pimppi ei ole vain paikka, jota hellitään ja sinne työnnytään tavalla tai toisella. Pimppi on aktiivinen vartalon osa, jonka nautinnolle herkistymistä voi harjoittaa. Loistavia keinoja on erilaisten vaginakuulien, jademunien tai geishakuulien käyttö. Pimpin lihaksia voi ja kannattaa opetella käyttämään. Tuntemaan, liikkumaan, supistelemaan, puristumaan ja ennen kaikkea myös rentoutumaan.

Aktiivisen pimpin ei ole tarkoitus treenauttaa lihaksistoa tiukaksi, jotta sisääntyöntyminen tuntuisi paremmalta. Liian tiukaksi treenattu ja ns. sisältä treenattu pimppi ei tuota omistajalleen välttämättä nautintoa, vaan päinvastoin. Aktiivinen pimppi rentoutuu, pehmenee ja ottaa aistillisesti nautintoa vastaan. Se myös sykkii ja supistelee penetratiivisessa seksissä niin, että sen lihakset tuottavat itsessään stimulaatiota, pimppi täyttyy nesteistä ja turpoaa ulkoa ja sisältä. Tämä kaikki mahdollistaa suurempaa ja nautinnollisempaa seksiä.

Moni vannoo voimakkaiden vulvalihastreenien nimeen. Mutta vulvankin voi treenata ylikuntoon ja lihakset tiukoiksi ja jämäköiksi, jolloin ne eivät tunne tai ota välttämättä vastaan mitään. Täydellinen kombinaatio nautinnolle on ennen kaikkea lihasten käytön vaihtelu, rentoutumisen oppiminen ja aktiivisuuden kokemus.    

Sisäinen kriitikko

Aktiivinen pimppi kastuu enemmän

Märkyys kertoo nautinnosta ja nautinto lisää märkyyttä. Pimpin aktivoiminen aktivoi myös kosteutta. Tämä on hyvä muistaa silloin kun kuukautiskierron tai vaihdevuosien jälkeen pimppi tuntuu kuivalta. Vaginakuulien, yoniegg:ien ja geishakuulien aika on silloinkin. Tuntoherkkyys aktivoi nautintoa, mutta tekee erityisen hyvää pimpin kostumiselle. Aktiivinen harjoittelu pimpin kanssa siis kannattaa, myös sen kastumisen treenautumisen vuoksi.    

Miltä nauttiva pimppi tuntuu?

Nauttiva pimppi keskittyy vastaanottamaan, mutta samalla antamaan itselleen lisää stimulaatiota. Se ei ole paikka mitä joku painelee ja jonne työnnytään, vaan se elää vastavuoroisessa nautinnossa seksikumppanin, omien sormien tai lelujen kanssa. Keskittyminen ja pysähtyminen pimpin tuntemuksien äärelle ja siihen, miltä mikäkin kohta, piste ja lihas siellä tuntuu, lisää kiihotusta kehollisesti. Pimppi tekee itsestään autonomisen nautinnon kukkulan ja solan, jossa sen ihmeellinen työskentely mahdollistaa toki nautintoa myös tarvittaessa penikselle, mutta ennen kaikkea vulvalle itselleen ja hänen lähtökohdistaan.

Nauttiva pimppi on sinulle ihanaa elinvoimaa virtaava ja nautintoa sykkivä euforiakeskus. Anna sille lupaa, uskalla hyväksyä ja anna mahdollisuus rakkaudelle vulvaasi kohtaan. Lähde rohkeasti tutkimusmatkalle sen nautinnon lähteille, anna sen löytää oma tuntoherkkyys, rentouden ja sykkimisten lähteet. Ja nautinto on sinulla ikuinen.

Nautinnolla,

Rouva Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta, keskustelutaitoja ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma