Tiedosta nautinto -blogi

Fantasia neljällä täytteellä

kirjoittajalta Susanna | 28/03/2019

Fantasiat ovat romanttisia, kauniita, kiihottavia, tuhmia, salattuja ja varsin usein hävettyjäkin. Mitä, jos nauttisimme niistä valituilla täytteillä, siekailematta ja antaisimme mielemme johdattaa meidän euforiaan?

Antaako lapsuus lupaa fantasioida?

Täytteiden pohjana on oma seksuaalinen historiamme ja se, mitä olemme. Tärkein ainesosa on lapsuus ja nuoruus, jossa oma seksuaalinen ajatusmaailmamme on alkanut hahmottua.  Oliko seksuaalisuus avointa, hyväksyttyä, luonnollista ja kaunista? Vai kuivattaako pohjaa vaiettu, kielletty ja sallimaton, lisättynä häpeällä?

Kastikkeena toimivat luulot ja uskomukset, kaikki se, mitä meille on seksistä kerrottu ja opetettu. Tietoja, joita olemme itsellemme totuudeksi määritelleet. Kastikkeen tulisuus tai mauttomuus määräytyy avoimuudestamme. Miedon ja mauttoman saamme aikaan,  jos pohja on kuiva ja ajatusmaailmamme suppea. On myös mahdollista hauduttaa pitkään, maustaa mielenkiintoisesti ja hämmentää loputtomiin. Ja herkutella sitten tulisuudella. 

Fantasian täytteet valitsemme itse, jos vain uskallamme

Menetkö fantasiasi kanssa aina sillä perussetillä: tutulla, turvallisella ja hyväksi havaitulla? Vai uskallatko revitellä, kokeilla eri kombinaatioita, tai kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ja yllättää itsesikin? 

Täyte 1. Sooloilun riemu

Onko lupa omaan nautintoon? Onko lupa etsiä ja löytää oman vartalon kauneus? Voiko hellyydellä sytyttää omaa halua, tutkiskella sen mahdollisuuksia, vivahteita, kohteita ja tunnelmia? Uskallanko olla itseni leikkikaluna, vain koska minä olen se joka lämpenee, löytää, nauttii ja laukeaa? Fantasiat rytmittävät, kiihottavat ja opettavat, kunhan mielemme saa rauhan vaellella.

Täyte 2. Keskittyminen 

Onko oma nautinto puolison kanssa merkityksellinen? Uskallanko avata aistini, keskittyä, annanko luvan kokonaisvaltaiseen nautintoon ja tiedänkö sen edellytykset?
Fantasiat opastavat pyyntöjen ja toiveiden kanssa. Ne myös auttavat keskittymään hetkeen, jos ajatukset lähtevät vaeltelemaan. 

Täyte 3. Ota vastuu

Kumpikaan ei ole toista vastuullisempi. Molemminpuolinen vastuu on aloitteessa ja siinä, miten, millä tahdilla ja millä voimakkuudella nautinto etenee.  Ja myös päätöksessä, kuinka kauan se kestää. Vastuu velvoittaa uskaltamaan, kysymään, kertomaan ja olemaan luulematta. Ääneen kerrotut fantasiat puhuvat turvallisuudesta ja tahdosta löytää seksiä, joka on juuri täydellistä molemmille.

Täyte 4. Parasta mitä voin toiselle antaa.

Toisen nautinnon katsominen, kun on hänen vuoronsa, on kauneinta mitä voi kokea. Kun molemmille on tärkeintä tuottaa toiselle loputonta nautintoa joko samaan aikaan tai vuorotellen, ollaan ytimessä. Suoritukset ja paineet jäävät saapumatta sänkyyn, kun kahden ihmisen on lupa toivoa ja mahdollisuus antaa mitä vain. Fantasioita voidaan toteuttaa loputtomasti yhdessä niillä ehdoilla kuin itse halutaan. Osan voi myös hyvällä omallatunnolla jättää tuhmiksi mielikuviksi kiihottamaan vain omaa mieltä.

Entä se kuorruttava raaste sitten?

Se on kaikki uudet ajatukset, joilla on mahdollisuus maustaa seksielämää vaikka lopun elämää. Täytteiden variaatio on loputon ja maailma tarjoilee lukemattoman määrän erilaisia kuorrutteita kun uskaltaa heittäytyä. Omnomnom.

Oreganona toimii rakkauden tunne. Se kruunaa kaiken ja sitä ripotellen saat parisuhdeseksistä tunnetasolla ainutlaatuisen.

Nautinnollisia herkutteluhetkiä fantasioiden äärellä.

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma