Tiedosta nautinto -blogi

Herkän miehen seksuaalinen valta ja naisen nautinto

kirjoittajalta Petri | 12/10/2023

Herkkä mies on ihmeellinen seksikumppani, sillä syvyys ja tunnekokemus ovat hänessä voimakkaita. Kun herkkä mies saa turvallisessa yhteydessä olla seksissä sitä mitä on, ei nautinnossa ole rajoja. Herkkä mies on usein utelias nautinnon tutkimusmatkailija ja äärettömän hellä sekä lempeä seksikumppani. Mistä herkkä mies sitten naisessaan nauttii? Millaisena naisen nautinto näyttäytyy herkälle miehelle?

Tässä blogissa puhutaan heteroseksistä.

Parisuhteen herkkä seksileikki

Parisuhteessa herkkä mies on parhaimmillaan seksuaalisesti aktiivinen ja äärettömän kiinnostunut myötäelämään naisensa nautintoa. Kumppanin nautinto on kauneinta, mitä herkkä mies tietää, ja vaikka vähemmän herkkä kokisi nautinnon hetket keskenään täysin samanlaisiksi, herkkä mies näkee jokaisessa nautintohetkessä erilaisia piirteitä.

Herkkä mies kiinnittää huomiota naisen liikkeiden kauneuteen, niiden naiselliseen pehmeyteen ja rytmiin. Samoin hän kuulostelee naisen huokauksia, sanoja, hengityksen rytmiä ja taukoja. Kaikki on naisellisuudessaan maailman kauneinta, vaikka nainen ei kokisi olevansa naisellisimmillaan tai vaikka hän olisi muuten epävarma itsestään. Herkkä mies kyllä näkee epävarmuuksien läpi.

Herkkä mies kokee syvällisessä ihmissuhteessa seksin kaikilla aisteilla. Kun kumppani on antautunut fyysisesti, herkkä mies pääsee tutkimaan, mitä on kauniin pinnan alla. Lopulta, kun kumppani on antautunut myös henkisesti, on mahdollista päästä sinne, mihin suurin osa ei koskaan näe tai osaa katsoakaan. Mitä siellä sitten on? Siellä on sellainen nautintoa, mistä kukaan ei osaa etukäteen sanoa oikein mitään, sillä molemmat osapuolet ruokkivat toisensa nautintoa juuri omalla tavallaan.

Yhdessä kahden tai useamman ihmisen välinen nautinto on aina osiensa summa.

Nautinto on syvällinen, monissa kohdissa tuntuva, yhteiseltä seksiltä tuoksuva, kiihottavalta kuulostava ja hunajaiselta maistuva pienten muuttuvien hetkien valonvälkkeiden lailla tanssiva matka jonnekin, missä mikään ei ole ennalta määrättyä. Herkän miehen antama nautinto on valtavasti enemmän kuin lyhyt lämmittely ja saavutettu orgasmi, kunhan herkkyys saa olla läsnä kaikissa hetkissä – niissä arkisissakin, joissa ei ole varsinaisesti seksiä.

Rentous ja seksi

Herkkä mies ja naisen nautinto

Herkkä mies voi olla tavanomaista kiinnostuneempi siitä, mitä nainen haluaa ja miltä hänestä tuntuu juuri nyt. Hän kaipaa naisen nautinnon kauneutta saavuttaakseen itse omia nautinnon tasoja, jotka ovat kauniita ja ainutkertaisia. Herkälle miehelle tavallinen lyhyt ja tunneköyhä yhdyntäkokemus ei välttämättä tarjoa mitään mullistavaa, sillä se ei tarjoa kumppanista tarpeeksi monipuolista syvyyttä.

Herkkä mies tahtoo naisensa kokonaisena, syvimpiä ja pienimpiä yksityiskohtia myöten.

Herkkä mies arvostaa sitä, että nainenkin on herkkä. Herkän miehen aistit voivat olla tavanomaista herkempiä tuntemaan erilaisia pintoja ja lämpötiloja ulko- ja sisäpuolella, ja kauneinta on, mikäli nainen pystyy tunnistamaan erilaisia kosketuksia keskittyen niiden mukanaan tuomiin tunteisiin. Kun uskaltaa antautua kosketuksille, herkkä mies kyllä aistii sen. Samalla hän nauttii sielunsa sopukoita myöten naisen nautinnosta.

Herkän miehen valta

Herkkyyteen liittyy tietynlaista valtaakin. Kun mies tiedostaa oman herkkyytensä ja ymmärtää, mitä kaikkea se tuo seksiin lisää, oppii hän käyttämään ominaisuuttaan naisen nautinnon kasvattamiseksi. Sen suurempaa valtaa ei voi toiseen ihmiseen ollakaan kuin valta hänen nautinnostaan! Herkkä mies voi kehittää aistiensa erottelukykyä seksissä kenties loputtomasti. Kun taitoa harjoittelee seksin parissa, oppii pian tunnistamaan naisen nautinnon matkan eri pysäkit. Mahdollista on myös oppia huomaamaan, milloin lähestytään päätepysäkkiä. Siinä vaiheessa herkkä mies voi päättää, ajaako sinne asti vai jatkaako kenties toista tietä jonnekin, missä voi olla tarjolla aivan erilaisia maisemia ja uusia pysäkkejä.

Valta naisen nautinnosta on mielenkiintoinen ajatus. Herkälle miehelle valta tuo vastuuta, mutta hän ymmärtää myös, että naisen nautinto ei ole yksin hänen varassaan. Valta tuo tunteen siitä, että naisen nautinto on juuri sellaista juuri siksi, että siinä hetkessä ovat juuri nämä ihmiset. Kenenkään muun kanssa seksi ei olisi samanlaista koskaan, vaikka kaiken yrittäisi tehdä viimeistä piirtoa myöten samoin. Herkkä mies tietää, että seksi on ainutkertaista, ja siksi nautintoa annetaan ja saadaan juuri siihen hetkeen sopivalla tavalla. Joka kerta ei naisella tai miehelläkään ole samoja tarpeita, ja tarpeista on siksi säännöllisesti keskusteltava. Vaikka herkkä mies mielellään aistii naisen tunnetiloja, vain kysymällä ja kuuntelemalla on mahdollista saada oikeaa tietoa.

Parisuhdekupla

Aistillisuuden monet vivahteet

Mies, joka tuntee olevansa herkkä, on ehkä joutunut pitämään herkkyyttään pimennossa koko ikänsä. Siihen on saattanut olla syynä esimerkiksi lapsuuden kokemukset perheessä, koulussa tai kaveripiirissä. Herkkyyden piilottamiseen ja jopa kieltämiseen on voinut vaikuttaa myös se, että kumppani on jossakin vaiheessa maininnut herkkyyden olevan hänestä negatiivinen piirre. Se, että miehen herkkyyttä ei ymmärretä tai suvaita aiheuttaa helposti sulkeutumista ja seksielämän latistumista. Jäljelle saattaa jäädä suorituskeskeinen oman nautinnon tavoittelu, sillä herkkyys todella menee piiloon, jos sen itseltään kieltää. Tai kokee ettei ole herkkänä hyväksytty.

Mutta hätää ei ole, vaikka herkkyys olisikin joutunut joskus kaappiin. Sieltä pääsee kyllä pois harjoitellen ja hiljalleen itseensä tutustuen. Samalla kannattaa antautua tutustumaan naisen herkkään nautintoon. Voi olla, että herkkä mies ei ole koskaan itsekään ymmärtänyt, miksi tuntee niin voimakkaasti tai miksi aistit ovat niin vahvat esimerkiksi seksissä. Erilaisia kosketuksia on satoja, ja ihmisen iholla kosketusherkkiä kohtia on potenssiin kymmenen.

Eksymisen vaaraa ei ole, ja löydettävää riittää loppuelämäksi.

Oman herkkyyden tutkimista on hyvä aloitella eri aistien kautta. Mies on usein visuaalinen nauttija, joka nauttii seksissäkin siitä, mitä näkee. Onkin luontevinta aloittaa keskittymällä siihen, mitä edessä on. Miltä naisen vartalo näyttää kokonaisuutena? Millaisia erilaisia kaaria, kumpuja ja kuoppia siitä löytyy? Mitä niiden välistä tai laidoilta löytyy ja millaiselta niiden pinta näyttää? Naisen katsomisen voi tehdä ihailua osoittaen, kiinnostuneesti ja viipyillen. Se hyvin todennäköisesti sytyttelee naista vastaanottamaan kosketuksia.

Herkkä mies saa aistit käyttöönsä

Tuntoaistin harjoittaminen tuo seksiin lisää monenlaista uutta ja jännää. Herkän miehen on hyvä tunnustella naisen ihon lisäksi sitä, miltä itsessä tuntuu. Onko tuntemus lämmin vai kylmä? Onko pinta sileä vai karhea, kova vai pehmeä? Miten naisen vartalo reagoi erilaisiin kosketuksiin? Miltä omissa käsissä tuntuu, ja muuttuuko kaikki, jos koskettaa huulilla, kielellä tai jollakin muulla samoja kohtia?

Haju- ja makuaistia voi tutkia samaan aikaan, sillä ne ovat kiinteästi toistensa syleilyssä. Herkkä mies kiinnittää usein huomiota naisen tuoksuun, eikä pelkästään parfyymiin tai hiustenhoitoaineen tuoksuun. Jokaisella ihmisellä on ominaistuoksu, joka on kiehtova tai etäännyttävä. Tuoksut houkuttelevat ihmisiä puoleensa alitajuisestikin, mutta niihin kannattaa myös tietoisesti keskittyä. Hajuaistin herkistyminen tuo seksiin ihan uudenlaisia iloja esimerkiksi erilaisten tuoksuvien liukuvoiteiden tai hierontaöljyjen muodossa. Niiden levittäminen iholle sekoittuu naisen ominaistuoksuun, ja tuloksena voi olla henkeäsalpaavan kiihottavia elämyksiä puolin ja toisin. Yksilöllisen tuoksun lisäksi jokainen ihminen luultavasti myös maistuu erilaiselta. Miltä tuoksuu ja maistuu kaula? Entä rintakehä, käsivarret, polvitaipeet, reidet, selkä? Jokainen kohta myös tuntuu erilaiselta ja jokaisen kohdan koskettaminen aiheuttaa naisen vartalossa erilaisia reaktioita. Kokeilemalla selviää, mitkä ovat juuri tämän hetken otollisimmat kohdat.

Kuuloaisti on tärkeä myös. Herkän miehen kannattaa kuunnella naisen ääniä seksin aikana ja tutkia, millä tavoin nainen ääntelee ja mihin mikäkin ääni liittyy. Voiko naisen saada huokaamaan syvään koskettamalla jotakin tiettyä kohtaa vartalossa? Mitä siinä kohdassa on, entä sen vieressä? Miten äänet muuttuvat, kun koskettaa pehmeämmin tai kovemmin, hitaammin tai nopeammin?

Herkkyys on miehelle mieletön seksuaalinen voima

Miehen ei kuulukaan olla vain jotain, vaan oma itsensä ja löytää sitä kautta nautinnon saloja, niin oman itsensä kuin kumppanin kanssa. Aistimatkat toisen vartalolla ovat ihmeellisiä. Niiden tuoma nautinto on elämässä tärkeää voimaa, jossa parhaimmillaan saa irtautua elämän muusta kuormituksesta. Kun seksuaalisesti on sitä, mitä syvällä sisällään aidoimmillaan on, voi laskea irti paineista olla jotakin muuta. Se vapauttaa valtavasti herkän miehen nautintoa.

Nautinnollisia ja herkkiä tutkimusmatkoja toivottaen,

Herra Syld

 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma