Tiedosta nautinto -blogi

Imurointiko seksiä parempaa?

kirjoittajalta Susanna | 19/02/2019

Jokunen aika sitten oli naistenlehden artikkelissa, että pariskuntia innostaa enemmän imurointi kuin seksi yhdessä. Jutussa tuotiin esiin, ettei seksiä tarvita suhteessa, jos molemmat ovat tyytyväisiä. Tämähän on valintaa ja jokaisen oma elämä. Mutta artikkeli sai minut suremaan sitä, etteivät parit ole löytäneet seksin riemuja yhdessä. Voitte vain arvata, mitä olen mieltä siitä imuroinnista sijaistoimintana.

Tarvitaanko parisuhteessa sitten seksiä?

Tähän ei tietenkään ole yhtä ja oikeaa vastausta. Mutta seksin puolesta puhuu moni tutkimuksellinenkin fakta. Ja myös minä.

Seksuaalinen vire ja nautinnollinen seksielämä voivat olla parisuhteessa kantavia voimavaroja. Åbo Akademissa tutkitaan tunnelaboratoriossa orgasmien tuottamien aivokemikaalien vaikutuksia esimerkiksi sosiaaliseen yhteenkuuluvuuden tunteeseen. Tutkijat tahtoivat selvittää, voiko orgasmissa vapautuva endorfiini olla mekanismi, jolla pariskunnat liimautuvat yhteen. Tutkimuksen tuloksia ja tieteellistä näyttöä odotan innolla, mutta asiaan vastaan nyt jo, että kyllä se vaikuttaa. Jos parisuhteen seksielämä on molemmille tyydyttävää, niin se täyttää myös ihmisen perustarpeita. Kosketuksen ja arvostuksen tarpeiden täyttyminen on ihmiselle merkityksellistä. Hyväksi koettu seksielämä heijastelee lempeyttä myös parisuhteen ja ihmisen muuhun hyvinvointiin.

Moni tarvitsee seksiä elämäänsä ja hankkii sitä myös monin tavoin. Siitä kertovat meidän hulppeat pettämistilastotkin. Sanoisin, että olisi hemmetin hyvä, jos tyydyttävää seksiä olisi ihmisillä parisuhteessaan paljon enemmän. Seksillä ei tokikaan pelasteta kaikkea, mutta seksin aktivoimat endorfiinipössöt lisäävät valtavasti onnellisuutta. Ja ihmisen tarve onnellisuudelle on lähes loputon, ja sen täyttäminen monella muulla aktiviteetillä tai vieraan kanssa on usein varsin rankkaa puuhaa tai jopa hajottavaa.

Imurointi tuottaa harvoin endorfiinipössöjä ja lisää onnellisuutta.

Seksissä laatu on erityisen oleellista. Mikä tahansa kolmen minuutin jyystö ei juurikaan lisää onnellisuutta. Autuaaseen olotilaan seksissä pääsee uskaltamalla avata itsensä kaikkine tarpeineen, toiveineen ja haluineen. Ottamalla seksille aikaa ja tilaa elämässä. Tuossa yhteydessä on voitava kohdata toinen ihminen kokonaisena ja kaikella mitä on. On uskallettava olla niin tuhma, rietas, herkkä, hellä kuin kauniskin ja aina uudelleen. Luulen, että ihminen arvostaa lopulta tuota kaikkea paljon enemmän kuin huriseva kotitalouskone.

Rakkauslomia

Reilu kymmenen vuotta sitten runoilija Tommy Tabermann teki eduskunnassa lakialoitteen rakkauslomista. Ajatuksenaan, että parit voisivat palata kaksistaan suhteen ytimeen ja toisilleen omistautumiseen niin eroottisella kuin emotionaalisella tasolla. Tommyn runoja luettuaan ymmärtää aika pian, että hän todella tiesi, mille tasolle yhteydessä seksillä on mahdollisuus päästä. Rakkauslomat voisivat poistaa meiltä monia ongelmia. Vaikka esitys kaatuikin, niin kukaan ei kyllä ehdottanut siivouslomia tilalle. Ymmärrän.

Uskon, että monella sielun syövereissä huutelee ajatus siitä, että seksielämä voisi olla parempaa ja tyydyttävämpää. Monella on toive omanlaisesta, itselle sopivasti ja ehkä erilaisesta seksistä kuin mitä on tällä hetkellä saatavilla. Jos seksi ei maistu, haluttomuus on tuttuakin tutumpi, parisuhde alkaa viilenemään ja imurointi kiinnostamaan liikaa, on erityisen tärkeää hankkia apua. Tästä kaikesta voi myös puhua seksuaalineuvonnassa. Otathan yhteyttä!

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Lue täältä muut blogit:
Kaikki blogit

 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma