Tiedosta nautinto -blogi

Intohimo on valinta, ei vahinko

kirjoittajalta Susanna | 14/07/2019

Odotteletko aina halua, joka korventaa ja kuumottaa niin, että tekee mieli heitellä vaatteet nurkkaan ja hypätä telmimään niin railakkaasti, että naapurienkin poskia kuumottaa? Odotatko himoa, joka sykkii nautinnon ytimessä, kostuttaa ja kovettaa totaalisesti? Osotatko mieletöntä kiihkoa, joka saa päässäsi pyörimään vain yhden ydinajatuksen: “panettaa”? Ajatteletko, että kesken arkikiireiden, satojen “to do” -asioiden alta se halu kuitenkin aina rämpii esiin kun sitä tarvitaan? Kuin sanoen: “Täällä olen aina valmiina” Ja jos tämä kaikki ei mene näin, niin sinua vaivaa haluttomuus? 

R.I.P. seksi, kun mikään ei liikahda eikä korvenna kuin taikaiskusta? 

Ennen kuin alat kirjoittamaan muistopuhetta menetetylle halulle ja ajaudut siihen perus “anna nyt” ja “ei tänään” -keskusteluriemuun kumppanisi kanssa, kannattaa lukea tämä. Ja toisaalta jos olet jo ajautunut niin sitä suuremmalla syyllä. Sillä mitä armollisemmin suhtaudut haluusi, sitä varmemmin sen saa nostettua esiin. Ja halun kanssa itsensä johtaminen on yhtä oleellista kuin elämässä muutenkin.

Armoa intohimolle

Jos vaadit mieleltäsi ja vartaloltasi syttymistä tuosta noin vaan, jopa pyytämättä, vaadit liikaa. Jos ajattelet, että siinä sen himon pitäisi olla käytössä kun sitä tarvitaan, niin se ei useinkaan ole. On pääasiassa vain muutamia ajanjaksojaa elämässä kun suurimmalla osalla halu hyrrää kaiken aikaa ja pyytämättä. Teini-ikäisenä ja vastarakastuneena. Ja pääasiallisin syy näihin hetkiin on hormonit. Toisin sanoen, kun hormoneja jyllää vähemmän, haluttaa vähemmän ja se on enemmän kuin luonnollista. Mutta kenenkään ei tarvitse tyytyä haluttomuuteen. Eikä tottua ja hyväksyä haluköyhä elämä. 

Halullasi on oikeus olla valinta. Sinun valintasi. 

Itsejohtaminen 

“Seksuaalista halua ei voi vain päättää”. Tälläisen lause usein ajatuksissamme määrää, mitä voimme tehdä. Olen täysin eri mieltä. Toki on terveydellisiä ja seksuaalisuuteen liittyviä poikkeuksia (kuten aseksuaalisuus), mutta nämä ovat  nimenomaan poikkeuksia. Sormia napsauttamalla se ei silti välttämättä tapahdu, mutta sanoisin, että valtaosa voi ottaa halunsa käsiinsä ja laittaa sen korventamaan. Kuulostaako mahdottomalta? 

Nämä sinun pitää valita halutaksesi: 

  • Kumppani, joka arvostaa, kunnioittaa ja haluaa sinun nauttivan (sooloseksissä se olet sinä itse) 
  • Ajatus siitä, että olet ihana ja kaiken nautinnon ja mielihyvän arvoinen
  • Sinulla on oikeus sinun näköiseen seksiin, vaikka se olisi tolkuttoman hellää suuseksiä puoli tuntia yhteen menoon tai raipan iskuja ihollesi
  • Sinulla on oikeus niin herkkiin kuin tuhmiin mielitekoihin 
  • Ajatus siitä, että seksi on molemminpuolista nautintoa alusta loppuun saakka
  • Seksipuhe!!!
    Seksistä saa ja oikeastaan on ensisijaisen tärkeää puhua ääneen, jotta ymmärrätte toisianne
  • Ajatus siitä, että haluhormonejasi on tärkeää lietsoa kosketuksilla, sanoilla, päivän mittaisella virityksellä, tunnelmalla, hepeneillä ja kaikella tuhmalla, mikä ikinä sinua kiihottaakaan

Pitkä lista? Niin onkin. 

Mutta on turha vaatia halun syttymistä, jos seksi on nopeaa, kylmää suorittamista aina samalla tavalla ja juurikaan toista koskettamatta. Ainakaan pintaa syvemmältä koskettamatta. Ja vieläpä sellaisen kumppanin kanssa, jota ei kiinnosta piiruakaan se, mistä sinä nautit. 

Vai mitä ajattelet? 

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta (vakavat sairaudet, riippuvuudet ja esim. välivalta jne.), jokaisessa parisuhteessa on mahdollisuus tehdä seksistä parempaa, opetella yhdessä halun nostamista korkeammalle tasolle ja löytämään intohimoa uudelleen ja paljon. Kunhan halulle antaa armoa ja ottaa sen omaan ohjaukseen.

Lupaan. 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma