Tiedosta nautinto -blogi

Juuri sitä mitä etsin – parisuhdeohjaajakoulutus tuo monipuolista osaamista

kirjoittajalta Petri | 12/04/2024

Olen Anni Mäkäräinen, melko tuore yrittäjä ja ikuinen opiskelija. Olen useamman vuoden työskennellyt mielenterveyden parissa nuorten ja aikuisten kanssa. Etenkin nuorten kanssa työskentely on ollut sydäntä lähellä.

Muutamia vuosia sitten valmistuin seksuaaliterapeutiksi, jonka kautta pääsin myös työskentelemään suhteessa olevien kanssa. Se tuntui heti omalta jutulta! Huomasin kaipaavani vielä enemmän ja monipuolisemmin työkaluja parien ja suhteessa olevien kanssa työskentelyyn. Toisaalta kaikessa työssä, jota teen näkyy seksuaalisuus- ja suhdeteemat.

Suhdeteemat kiinnostavat myös ihan henkilökohtaisista syistä. Olen suurimman osan aikuisiästäni elänyt yksin. Kun sitten muutama vuosi sitten tuli vastaan ihminen, jonka kanssa päätimme jatkaa yhdessä, ei kahden aikuisen elämän yhteensovittaminen ollut vain helppoa ja ihanaa. Olemme myös läpikäyneet mieheni kanssa lapsettomuuskriisin ja eläneet kroonisen sairauden keskellä. Vastoinkäymisiä on siis riittänyt ja suhdetta on haastettu. Olen kiitollinen, että olemme yhdessä hakeneet tukea, kun olemme sitä tarvinneet. Oma kokemus parisuhdeterapiasta on avartanut omaa ymmärrystä sen merkityksestä ja monipuolisuudesta.

Miksi valitsin tämän koulutuksen?

Seksuaalisuuden lisäksi olen ollut koko ajan enemmän ja enemmän kiinnostunut kiintymyssuhdemalleista, menneisyyden ja mahdollisten traumojen vaikutuksista elämässämme ja siitä, miten vuorovaikutamme toistemme kanssa – etenkin suhteessa ollessamme. Mietin pitkään, minkälaiseen koulutukseen hakeutuisin. Mutta kun löysin tämän Terapeuttinen parisuhdeohjaaja -koulutuksen, tuntui se olevan juuri sitä mitä etsin. Olin myös sosiaalisen median kautta seurannut aiemmin koulutuksessa olleiden ajatuksia ja vaiheita, ja kaikki lukemani oli ollut positiivista. Susanna, toinen kouluttajista oli myös sosiaalisen median kautta tuttu ja hänen kirjoituksiensa perusteella olin varma, että parisuhdeohjaajakoulutus tulisi olemaan ammatillisesti vaikuttava.

Koulutuksen eteneminen ja sisältö

Koulutuksen alussa odotukset olivat suuret. Arvelin Terapeuttinen parisuhdeohjaaja -koulutuksen vahvistavan aiemmin oppimiani asioita ja toki toivoin saavani myös uutta tietoa, näkökulmia ja etenkin työkaluja.

Huomasin kuitenkin hyvin pian, että olin päässyt aivan ainutlaatuiseen ja monipuoliseen matkaan mukaan!

Vaikka moni teema on ollut tuttu ennestään, on koulutuksessa tarkasteltu asioita ja ilmiöitä syvemmin ja monipuolisemmin. Toisaalta myös lempeästi ajatuksia ja uskomuksia haastaen. Vuorovaikutus kouluttajien ja meidän opiskelijoiden välillä on ollut hieno esimerkki siitä, miten ammattilaiset kunnioittavat toisiaan ja haluavat oppia toisiltaan. Kouluttajat Susanna ja Tero ovat paitsi aivan ihania tyyppejä, myös vaikuttavia ammattilaisia. Molemmilla on omat intohimonsa ja vahvuusalueensa, ja he täydentävät toisiaan juuri oikeissa paikoissa. Arvostan myös sitä, että ulkopuolisia kouluttajia on pyydetty mukaan puhumaan useista eri teemoista.

Parisuhdeohjaajakoulutuksen aikana olemme kokoontuneet opiskelupäivien välillä oman pienryhmän kanssa. Pienryhmä on mahdollistanut opiskelupäivien ja oman työskentelyn reflektoinnin. Koulutuksessa on ollut myös monipuolisesti välitehtäviä, joita olemme pienryhmässä käyneet läpi. Kirjallisuuteen tutustuminen ja oman oppimispäiväkirjan kirjoittaminen tukevat myös kaikkea opittua. Olemme tutustuneet monenlaisiin harjoituksiin ja saaneet sekä kouluttajilta että ryhmäläisiltä työkaluja omaan työhön.

Terapeuttinen parisuhdeohjaaja -koulutukseen on kuulunut myös ryhmätyönohjaus, jonka merkitystä en voi korostaa liikaa. Oma työ monipuolistuu entisestään, kun saa kuulla ja jakaa ohjaustyön kokemuksia. Tärkeää on myös jakaa ajatuksia omasta jaksamisesta ja työhyvinvoinnista. Olen myös kokenut tärkeäksi sen, että saan palautetta ja kehittämisideoita. Se on vahvistanut omaa ohjaajuuttani valtavasti.

Matka jatkuu

Kun kirjoitan tätä, meillä on enää jäljellä 4 opiskelupäivää. Vaikka mieli on haikea, olen myös loputtoman onnellinen ja kiitollinen, että päädyin juuri tähän ryhmään mukaan. Koen, että olen löytänyt oman paikkani ja tiedän mihin suuntaan haluan yrittäjänä mennä. Voin lämpimästi suositella tätä Terapeuttinen parisuhdeohjaaja -koulutusta kaikille, jotka jo työskentelevät suhteessa olevien ja suhdeteemojen parissa. Suosittelen parisuhdeohjaajakoulutusta myös jokaiselle, joka on halukas ylipäätään kehittämään omaa ammatillisuuttaan. Omassa työssäni nuorten kanssa seksuaalisuus ja suhdeteemat ovat lähes aina keskusteluissa läsnä. Koulutuksen antia voi hyödyntää todella monipuolisesti.

Työskentelen tällä hetkellä yritykseni kautta parisuhdeohjaajana, seksuaaliterapeuttina, mindfulness-ohjaajana ja ammatillisena tukihenkilönä. Nuoria kohtaan myös yläkoulussa psykiatrisena sairaanhoitajana. Minut löytää Instagramista @mielenterapia_ ja Facebookista Mielenterapia Anni Mäkäräinen. Kotisivut löytyvät osoitteesta www.mielenterapia.com. Ehkäpä tiemme jollain tavalla kohtaavat!

Anni

Kirjoittaja on osallistunut Terapeuttinen parisuhdeohjaaja -koulutukseen 2023-2024. Lue koulutuksesta lisää täällä ja ilmoittaudu mukaan!

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma