Tiedosta nautinto -blogi

Karkki nimeltä seksi

kirjoittajalta Susanna | 16/02/2020

Sokeri koukuttaa. Tiedättehän.
Kun vierellä on ihminen, joka tarjoilee seksielämyksiä joka kerta, kun tie toisen iholle vie, on elo kuin karkkikaupassa. Sellaisessa isossa karkkikaupassa, missä on silmänkantamattomiin makeaa herkkua tarjolla.

Kynnyksen yli astuessa tietää valmiiksi, että valinnan vaikeus on edessä, ja mahdollisuuksia juovuttavaan sokerihumalaan on lukemattomia. Eikä tuosta addiktiosta parannu toivottavasti koskaan. Ja kuka missään nimessä edes haluaisi parantua.

Huikeita tuoksuja ja makuelämyksiä

Karkkikaupan tuoksu on huumaava ja valikoima rajaton. Tarjolla on kaikki ja mahdollinen ja enemmänkin. Jokaisessa laarissa on toinen toistaan makeampia vaihtoehtoja. Eikä riemulla rajaa, kun jännittyneen innostuneena löytääkin uuden makuelämyksen. Jokaiseen uuteen makuelämykseen lähdetään seikkailuhengellä.

Kun jonkin verran on saanut maistella jo näitä herkkukaupan antimia, niin harvoin uudetkaan valinnat menevät kovin vipuun. Suu tottuu uusiin makuihin äkkiä, joihinkin jo ensi maistamalla, toiset vaativat muutaman pureskelun. Osa kokeiluista on kerta-annoksia, osa tulee ehdottomasti jäädäkseen. Joku suosikkimaku joutuu ehkä hetkeksi unholaan, mutta miten hyvältä se taas maistuukaan pitkän ajan jälkeen.   

Voi, kun joka päivä olisi karkkipäivä.

Suklaata ja vaahtokarkkia

Miten huikean ihanalta suklaa maistuukaan joka kerta. Siihen ei luultavasti kyllästy ikinä, ja ilman sitä vierailu karkkikaupassa olisi aika paljon mauttomampaa. Kaikki eivät tokikaan tykkää suklaasta, ja se on hyvä niin. Koska jokaiselle on omia makuvaihtoehtoja, ja kuten tiedätte, niistä ei kiistellä. Jos suklaan seuraksi saa lakua, niin makuelämys on hyvin erilainen ja jotenkin kokonaisvaltainen. Jos perusvarmaa salmiakkia maistaa pelkästään, niin se on kyllä suunmukaista, mutta hedelmäkarkkien kanssa yhdistelmä on järjettömän hyvä ja yllättäväkin.

Tikkari sopii lähes jokaiseen tilanteeseen ja siinäkin makuvaihtoehtoja on rajattomasti. Turkinpippurit ovat kovuudessaan vertaansa vailla, ja sisältä löytyvä yllätys polttaa kielellä pitkään. Vaahtokarkkejakaan ei saa unohtaa, niiden pehmeää pintaa ja vaahtomaista muotoa ja suussa sulavaa elämystä. Huoh. Mitä sinun karkkipussistasi löytyykään? Mikä on sinulle suklaata, lakua, salmiakkia tai vaahtokarkkia?   

Lakko voi hetkittäin tehdä hyvääkin

Välillä ihminen on pakotettu karkkilakkoon, kun arki tai elämäntilanne määrää niin. Lakon aikana, kuten tiedätte, mielessä pyörii usein se, mistä joutuu kieltäytymään. Ja ei toivoakaan, että lakko helpottaisi addiktiota mitenkään. Seuraavan kerran, kun karkkikaupan ovi taas aukeaa, voi joutua tekemään töitä, ettei lapa sitä makeaa suuhunsa kaksin käsin ja posket pullollaan. Silloinkin on hyvä keskittyä maistelemaan pikkuhiljaa, koska tolkuton ja kiireen kuormittama ahneus on tässä vain huono juttu ja makuelämyksen pitkittäminen valttia.

Ajoittain saattaa iskeä ahneus. Sokerin himo on niin suuri, että tekisi mieli haalia mukaan kaikkea sekaisin ja mahdollisimman paljon. Ottaisitko tuota, tuota ja tuotakin? Ihmisen ollessa äärimmillään ottaisi vielä tuota vähän lisääkin… Jos on mahdollista, niin suosittelen ottamaan muutamia makuja kerrallaan, että pystyy keskittymään niiden antamiin makuelämyksiin. Kenellä täällä on kiire, kun koko karkkikaupan valikoima on lähes aina saatavilla ja kauhan saa käteen pyytämällä? Täällä ei anneta lusikalla ja oteta kauhalla, vaan molemmilla on samankokoinen kauha kädessä ja täytetään yhteistä herkkupussia vuorotellen.

Haluisin tänään ainakin suklaata, mitäs sun tekee mieli?

Ajoittain on erityisen hyvä kertoa toiselle, millaisista karkeista nauttii eniten. On hyvä myös keskustella, millaisia uusia makuja voidaan kokeilla ja millaisin yhdistelmin. On hyvä pitää mielessä, että harva jaksaa syödä samoja karkkeja joka kerta, vaikka se kuinka olisi sitä lempikarkkia. Kyllästyyhän sitä lopulta, jos ei koskaan saa maistaa mitään muuta. Samoin on hyvä huomioida, että erilaiset herkut koukuttavat eri päivinä: maanantai voi olla salmiakkipäivä, tiistai vaikka tikkaripäivä ja perjantaina on aina pakko saada suklaata. Tämä kaikki on kuluttajan valintaa ja yhdessä sovittavaa. Tiukkoja ehdottomuuksia en suosittele, vaan vapaata herkuttelua tarpeiden mukaan.

Voi tuollaisia autuuden viikonloppuja ja lillumista yltä päältä makeassa hattarapilvissä.

Säännölliset överit

Ei makeaa mahan täydeltä… vai miten se meni? Vaikka olisi erityisen perso makealle, niin ihan liian harvoin on mahdollista vetää övereitä. Ja jos on, niin ihan huikeaa. Tätä herkkua kun ei tarvitse normaaleissa oloissa säännöstellä yhtään.

Joskus on erityisen tärkeää keskittyä vaikka koko viikonloppu pelkkään herkutteluun. Ajan voi täyttää molempien toiveilla, yllättää itsensä ja toisen uusilla makutottumuksilla. Ja niitä lempiherkkuja saa kuluttaa tietysti ihan törkeitä määriä.  Sunnuntai-iltana suu voisi ehkä syödä vielä, mutta muu vartalo ei kykene ja insuliinit huutavat kehossa hoosiannaa. Vai oliko ne endorfiinit?

Toivoisin, että jokainen saisi avata karkkikaupan oven yhdessä jonkun kanssa. Astua kynnyksen yli ja haltioitua sokerin tuoksusta ja valikoiman määrästä. Ja lillua loputtomiin tässä addiktoivassa nautintohumalassa.

Makeita hetkiä ihmiset ja kun karkkikaupan ovi aukeaa, niin hypätkää estoitta sisään ja nauttikaa sielunne kyllyydestä. ‘

Makein terkuin,

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma