Tiedosta nautinto -blogi

Lomalla viimeinkin, voin ottaa sua…

kirjoittajalta Petri | 23/06/2019

Houkutus seksiin

Kesällä ihmiset vähentävät vaatteitaan ja antavat pakkasen paneman ihon nauttia auringon lämmöstä. Tämä tuo katukuvaan nähtävää niin, että silmät tahtovat kuivua päähän. Sääriä, paljaita olkapäitä, ruskettuneita ylävartaloita, auringossa välkkyviä hiuksia, keinuvia lantioita ja tiukkoja kesävaatteita. Hymyjä ja katseiden kesäistä raukeutta. Tämä kaikki saa varsinkin kaupungeissa pään kääntyilemään siihen tahtiin, että niska on koko kesäloman täysin jumissa. Loma-aika on täynnä houkutuksia, joita mielikuvituksen voimin voi viedä niin pitkälle kuin kehtaa. Kesä on ajoista näin miehenkin silmin parhain, sillä naiset ovat kesäaikaan naisellisimmillaan.

Lämpötila 

Pakkanen ja kylmä tuuli ei juuri houkuttele vaatteita riisumaan ja painamaan ihoa toisen vartaloa vasten. Suutelemisessa pelkona on kielen jäätyminen kiinni kumppanin alahuuleen. Kesällä sen sijaan lämpö saa ajatukset lempeiksi, halut värisyttelemään kehoa ja valon näyttämään toisen vartalolta jokaisen kaaren ja kuopan. Lämpö rentouttaa ja saa ihon kiiltelemään. Kuinka ihanaa olisikaan kuljettaa kättä ruskettuneen, kuuman vartalon päästä päähän tunnustellen jokaista kohtaa kuin aarteista ihmeellisintä. Lämmin käsi lämpimällä iholla aikaansaa lämpöväristyksiä, jotka houkuttelevat sekä koskettamaan lisää että antautumaan enemmän toisen hyväilyille.

Vastuuton aika

Lomalla ei parisuhteessa tarvitse olla velvollisuuksia eikä pakkotekemistä. Lomalla voi antautua haluille ja vaistoille sekä antaa niiden johdattaa seikkailuun. Lomapersoona saa olla täysin erilainen vapautumisessaan, rohkea ja estoton. Jos olet tavallisesti kiltti ja myöntyväinen, ole lomalla tuhma ja määräävä. Tee se, mistä olet haaveillut, sillä nyt on loma! Kukaan ei tuomitse, ei katso pitkään tai mieti, että olet outo. Olet lomalla. Ja se on hyvä syy mihin tahansa.

Kello on lomalla esineistä turhin. Ota sen sijaan käteesi kumppanin käsi ja näytä, mitä tahtoisit sen tekevän. Tutki kalenterimerkintöjen sijaan kumppanin vartalon karttaa ja silmien tähtikuvioita. Unohda, että tänään on sunnuntai ja muista, että nyt on juuri tämä hetki, joka jatkuu niin kauan kuin tahdotte. Unohda, että on muita ihmisiä, ruoanlaittoa ja pyykkäystä. Muista sen sijaan, että on paratiisi ja sinä sekä hän. 

Odotukset lomalle

Koska kesä on se varsin lyhyt valoisa aika pimeän talven kuristusotteessa, tahtovat ihmiset luoda lomalleen valtavasti paineita. Pitää muutamassa viikossa tehdä kaikki se, mistä on vuoden ajan haaveillut. Tämä taas aiheuttaa sen, että kaiken on onnistuttava kerralla. Jos sää pilaa karavaanausmatkan, jota on suunnitellut 11 kuukautta, kaikki on ollut turhaa. Ja luoja auta, jos oma loma-aika sattuukin sellaiseen jaksoon, jolloin on sateista ja kylmää! 

Odotuksia ei pitäisi ladata liikaa niille lomaviikoille. Keskity pienempiin asioihin. Odota vain sitä, että saat nauttia toisesta ja hän sinusta. Nauttikaa yhdessä toisistanne ilman tavoitteita. Tai jos nyt tavoiteltaisiin toisen hyvää oloa kuitenkin. Jos sataa, tehkää se teltassa, kuistilla, puuvajassa tai vaikka autossa. Kun jälleen paistaa aurinko, käpertykää toisiinne rannalla tai kiivetkää kalliolle katsomaan maisemia kylki kyljessä. Kavutkaa lintutorniin ja olkaa kuin maailmassa ei muita olisikaan. Odotuksista suurin olkoon se, että pääsee toisen iholle, huulille, ajatuksiin ja kosketukseen. 

Tartu hetkeen

Joskus tilaisuus tekee varkaan. Olkaa yhdessä rikollisia, tehkää syntiä hetkellä, joka tuntuu oikealta. Jos se tulee kesken kauppareissun, suudelkaa toisianne karkkihyllyn edessä ja puristakaa vähän vaikka pakarasta. Jos halu tuntuu vahvalta lasten kanssa rannalla ollessa, kukaan ei vahingoitu teidän aikuisen hellistä suudelmista. Tuollaisia pieniä hetkiä voi varastaa kymmeniä joka päivä, ja jokainen niistä virittää sitä hetkeä varten, kun teillä on aikaa ja rauhaa olla kaksin.

Jos olette yhdessä iltaa viettämässä, tunnustelkaa halujanne ja keskustelkaa niistä. Puhuminen virittää ajatuksia seksiin, ja halusta keskustelu lisää helposti halua. Jos halu käy sietämättömäksi, älkää padotko sitä, vaan tehkää jotakin tuhmaa. Menkää yhdessä baarin nurkkaan suutelemaan ja hyväilemään toisianne. Tutkikaa, mitä voi tehdä pöydän alla, puiston penkillä, pensaassa tai vaikka aidan takana. Kotimatkalla baarista voi poiketa vaikka kirkkopuiston kautta…

Sinkkuelämä on toki erilaista ja siinö toimitaan eri vapauksilla. Onneksi aikuiset ihmiset pääosin tietävät, mitä itse tahtovat, ja keskustellen selviää, osuvatko halut yksiin toisen kanssa. Kun kaikkien tahtotilat ja toiveet kohtaavat, tuhma maailma on seuraavan askeleen päässä. Jos kaikkia panettaa, tarttukaa hetkeen ja menkää jonnekin panemaan.  

Nautinnollista kesäaikaa toivoo

Herra Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Luethan muita blogejamme täältä.

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma