Miksi orgasmiin on niin kiire?

Seksillä on usein tavoite. Orgasmi. Ei tokikaan kaikille, mutta joillekin se on kuin pikamatka, jossa maalilinjan tuoma euforia on ainoa, mitä tavoitellaan. Matkalla unohtuvat joskus kaikki, kuten matkan kauneus ja hän, jonka kanssa sinne maaliin kiirehditään. Sisällä huutaa joskus tyhjyys, vaikka kehossa onkin räjähtänyt. Onko nopea orgasmi oikeasti edes tavoiteltava asia?

Joillekin seksi ei ole seksiä ilman orgasmia. Toisilla on seksiä aina ilman orgasmia. Jotkut ovat sitä mieltä, että mitä enemmän orgasmeja sen parempi, toiset juhlivat siitä, jos edes joskus sellaisen saavuttavat.

Minä nostaisin orgasmien syvyyden ja sen tasot välittömästi keskusteluun, kun puhutaan orgasmeista. Orgasmin saaminen kun ei vielä kerro mitään siitä, että seksi on edes tyydyttävää, vaikka sillä sitä valitettavan usein mitataankin. Eivätkä syvemmät nautinnot silti ole mitään henkimaailman asioita, vaan ihan jokaisen saavutettavissa.

Miksi ei pikaorgasmeja?

Kiireisessä elämässä me usein sorrumme kaikki tänne ja nyt -ajatukseen. Kun ei oikein jouda, niin otetaan se edes pikana. Elämä. Ja seksi. Ja juuri tuo on sitä, mistä ei sitä syvempää tyydytystä saa useinkaan aikaan. Ei omaan seksuaaliseen mieleen, ei parisuhteeseen eikä elämään. Jos oikein vetelen mutkia suoriksi, niin väitän vahvasti, että osittain tästä kiireestä ja sen tuomasta pikaelämästä johtuen me olemme ruuhkavuosiorjia ja uuvumme milloin mistäkin.

Pikaorgasmi ei koskaan nollaa samalla tavalla kuin syvempi siskonsa.

Seksin nautinnollisuus ja haluttavuus on kiinni seksin tarpeita täyttävästä voimasta. Mitä syvempää ytimiä ravistelevaa nautintoa saamme, sen enemmän ymmärrämme sen meille antavan, ja sitä enemmän sitä janoamme. Orgasmi kun orgasmi ei siis pidä paikkaansa. Laimeammat yksilöt eivät välttämättä houkuta saamaan lisää tuota ihmettä samalla tavalla kuin ne valtavat räjähdykset.

Miksi ottaisi vain pienen annoksen hyvänolon hormoneja, kun niitä voi saada elimistöstään irti saavillisen? Suurempi orgasmi puskee monin verroin suurempia määriä endorfiinia, oksitosiinia, dopamiinia, seratoniinia jne. Kun niitä saa kerralla isomman annoksen, saattaa pää olla rentouttavassa pössössä jopa pari päivää. Ja kun pössö on jatkuvaa, niin elämä on kohtuullisen ihanaa kaiken aikaa.

Orgasmien eroja

Usein orgasmeissa puhutaan siitä, että mistä ne “saavutetaan”, varsinkin pimpillisillä. On klitorisorgasmia, g-pisteorgasmia, peppuorgasmia, ja kohdunkaulanorgasmia jne. Näistä on jopa noussut kummallisia ajatuksia, että joku orgasmi olisi selkeästi oikeampi tai suurempi tai jollain tavalla kokonaisvaltaisempi. Enkä kiistä fyysisiä eroja yhtään, mutta ehkä hilaisin näitä ajatuksia enemmän voimakkuuksien pohtimisen suuntaan kuin fyysiseen kohtaan kehossa.

Orgasmi ei välttämättä edes tarvitse stimulaatiota, vaan siitä saa kehollisen kokemuksen ilman kosketustakin, jos mieli on tarpeeksi kiihottunut. Tämänkään ei tarvitse olla mikään tavoite, mutta siitä voimme oppia. Mieli on orgasmin ohjauskeskus ja se toteuttaa huippuja vahvasti kehon kanssa yhteistyössä.

Orgasmihifistelyssä olisi hyvä keskittyä mielen syvyyksiin, koska siellä asuu suurempi nautinto.

Orgasmi on hankalaa saavuttaa

Kun orgasmi ei ole itsestäänselvyys, niin on ymmärrettävää, että sen haluaisi saada edes jonkinlaisena. Mutta kun saa jonkinlaisen orgasmin, voi saavuttaa myös suuremman. Tiedän, että ihmisille, joille orgasmi on hankala tai mahdoton, voi tuntua epäreilulta puhe orgasmien syvyyksistä. Mutta kukaan ei ole niin yksioikoinen, että saa vain jonkinlaisen orgasmin jollain tavalla. Mieli ja keho ovat varsin oppivaisia, ja joskus se on tärkein asia sisäistää. Joskus on tärkeää löytää oma vartalo ja sen mahdollisuudet. Joskus siihenkin tarvitaan uskoa, että mahdollisuuksia on. Joskus on tärkeää sanoa, ettei tyytyä tarvitse. Ja joskus on hyvä vähän rohkaista siihen, että nautinto olisikin isompaa. Ja sitä tässä nyt teen tämän blogin muodossa.

Orgasmi on kuin tulivuori

Tämä on toki yksilöllistä, mutta pääsääntöisesti orgasmia voi kasvattaa ja kasvattaa. Sen nautinnon syvyyttä ja voimaa voi kerätä kohtuullisen pitkäänkin. Ja sitten kuin palkinnoksi itselleen ja toiselle antaa sen purkautua. Kuulostaako mahdottomalta? Orgasmi on kyllä varsin hyvin säädeltävissä oleva asia, kun sitä lähtee itsestään tutkimaan ja opettelemaan.

Ahnekin saa nautinnossa olla, mutta liian vähään ei ainakaan kannata tyytyä.

Peniksellinen oppii varsin hyvin päästämään itsensä rajalle ja stoppaamaan siihen. Tätä kun tekee useita kertoja, niin orgasmin voima on paljon suurempi kuin se, mikä olisi ensin saapunut. Moniorgastisuudessa pitää opetella erottamaan ejakulaatio orgasmista ja stopata ejakulaatio niin, että orgasmi saa kuitenkin tulla. Toisin sanoen mies saa vaikka kolme orgasmia, mutta voi myös lopuksi ejakuloida, tai jättää sen kokematta. Ja kyllä näitä orgasmejakin voi kasvattaa sumentamaan päätä ja rentouttamaan vartaloa valtavasti. Ejakulaation pidättelyn opettelussa on se porkkana, että stondis ei laske, kun ejakulaatiota ei tule, joten peniksellinen voi jatkaa nautintoaan varsin paljon pidempää. Ja usein tämä tarkoittaa samalla myös kumppanin nautinnon pitkittämistä ja kasvattamista.

Pimpillinen voi myös kehittää orgasmia rajoilla käymällä. Mutta myös niin, että antaa nautinnolle oikeasti runsaasti aikaa, eikä edes tavoittele välttämättä huippua. Stoppailutaito on hyvä opetella. Toisaalta pimpillisten orgasmit myös usein kasvavat, vaikka niitä saisi useitakin lyhyellä aikavälillä. Toisin sanoen pimpillinen ei ole niin herkkä sille, että leikki loppuu lyhyeen, ei vaikka ejakuloisikin kuinka.

Usein vertaan seksuaaliterapiassa pimpillistä jatkuvalämmitteiseen kiukaaseen; kun se on saatu ihanasti juuri sopivan lämpimäksi, niin löylyjä kyllä riittää. Joitain happitaikoja saatetaan tarvita, mutta pimppi on usein varsin valmis moneenkin purkaukseen.

Aikaa, aikaa ja aikaa

Kysyn usein asiakkailta, että milloin seksi on nautinnollisinta. Usein se on silloin parasta, kun siihen on oikeasti ollut aikaa ja on keskitytty, oltu paljon iholla ja ehkä viipyilty enemmän. Tämä sama kaava toimii orgasmeihin. Rentous ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan oikeasti keho rentoutuu ajan kanssa. Kiihotus voi olla kuin sähikäinen ja pian ohi. Tai se voi olla pitkiä aaltomaisia ailahduksia kaiken aikaa. Ja mikä sen ihanampaa aikaa kuin olla pitkään toisen iholla.

Mutta tuo pitkä ja kiihotusta nostattava nautintoa kasvattaa myös orgasmia. Elimistö aukeaa, ottaa vastaan ja rentoutuu kaiken aikaa nauttimaan lisää. Orgasmi on todella syvä vartalossa, joka on saanut nautiskella pitkään. Ja nautinnolle avoin mieli antaa sen voimalle luvan, siksi tunne on kokonaisvaltaisempi.

Joskus voi olla tärkeää kerätä viipyilevällä seksillä myös yhteyden ja turvallisuuden kokemusta, ennen kuin orgasmille on tilaa. Onko kumppani oikeasti sellainen, että hänelle tahdonkin räjähtää? Onko ihminen vierelläni luottamuksen arvoinen ja haluanko hänelle antaa kauneinta ydintäni? Tuo antautumisen tunne voi saapua vasta ajan myötä ja sekin on hyvin luonnollista. Tunneyhteys vaatii tilaa ja aikaa vahvistuakseen ja vapautuakseen orgasmia varten.

Nautinnon tuottaminen puolin ja toisin kasvattaa seksihetkessä varmuutta, että tämän ihmisen iholla ja äärellä on mahdollista päästä sinne korkeimpiin huippuihin. Tätä tunnetta meistä moni kaipaa myös pitkässä parisuhteessa ja siihen ei juurikaan pikaseksillä pääse. Jos olemme ajautuneet toisistamme henkisesti kauas, joskus juuri se onkin orgasmin esteenä. Ihoaika ja tietoinen tunneyhteyden korjaaminen auttavat silloin.

Mihin meillä onkaan kiire?

Mitä jos tärkeää olisikin rauhoittua kumppanin ja seksin ihmeiden äärelle pitemmäksi aikaa? Mitä jos juuri se antaisi tärkeimmän nollauksen ja rentouden arjen kiireitä tai elämän muuta kuormaa vastaan? Mihin meillä onkaan oikeastaan kiire? Pikaiseen orgasmiin ja sitten taas eteenpäin? Niin minne? Eikö lopulta se kaikki olekin siinä kumppanin sylissä ja totaalisen nautinnon keskellä?

Viipyilyyn kannustaen,

Rouva Syld
Seksuaaliterapeutti, ihmissuhde- ja parisuhdevalmentaja

Muistathan seurata meitä @parisuhdeseksi -tilillä Instagramissa!

Luethan lisää orgasmeista:
Saatko vääränlaisia orgasmeja?
Naisen ejakulaatio ja kuinka pääset siitä nauttimaan?
Oodi orgasmille

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.