Tiedosta nautinto -blogi

Miten ammattilainen hyötyy parisuhdeohjaajakoulutuksesta?

kirjoittajalta Petri | 08/03/2024

Koulutus on aina matka. Se on matka omaan mieleen, omien ajatuksien ravisteluun ja ymmärrykseen. Parisuhteesta, jos mistä, on mielemme täynnä erilaisia arvoja, ymmärryksiä ja usein oikeaksi totuudeksikin määrittelemiämme asioita. Kiitos kulttuurimme ja parisuhdenormien, joita meille kerrotaan. Olemme omaksuneet parisuhdeajatuksia pitkin matkaa ja nuo ajatukset vaikuttavat toki siihen, miten parien kanssa työskentelemme.

Ravistele sitä, mitä ymmärrät

Meillä on usein oma määritelmä oikeasta ja vähintäänkin siitä väärästä. Se helpottaa elämää, usein myös työtämme, koska oikea ”totuus” on meille turvallista. On oltava pohja, mistä ihmistyössä ponnistaa, ja on uskottava siihen, mitä tekee. Mutta on myös hyvä opetella antautumaan siihen, mitä tulee vastaan. On erityisen tärkeää ravistella sitä, mihin uskoo, koska se laajentaa työtäsi ammattilaisena. Ravistelu on ammatillisuutta, mutta se on ravistelua myös ihmisenä. Ja ei, emme me hurrikaaneja saa aikaiseksi, mutta aiemman koulutuksen palautteiden perusteella ravistelemme kyllä ajatuksia paljonkin.

 

Täällä on niin monta tapaa elää elämää kuin on parejakin.

 

Matka parisuhdeohjaajaksi

Matka voi olla mielenkiintoinen siksikin, että meillä joko on oma suhde tai me ehkä joskus sellaista toivoisimme tai meillä on sellainen ollut. Toki voimme elää yksinkin, mutta silloinkin ympärillä olevien suhteet vaikuttavat meihin. Koulutuksen aikana me toki peilaamme omia tai muita elämän suhteita, ja se tuottaa matkaan ehdottomasti lisämausteita. Mutta tämä sama asia vaikuttaa myös työhösi ihmisten kanssa. Joskus tiedostamattakin toteutamme ammattilaisena sitä, mitä olemme yksityiselämässä oppineet. Inhimillistä se toki on, ja kukaan ihminen tuskin voi sanoa, ettei oma kokemusmaailma vaikuta työhön ollenkaan.

Parisuhdeohjaajakoulutuksessa saat turvallisesti ja rauhassa tutkailla omaa suhdettasi tai elämäsi suhteita. Koulutuksessa se on paljon eettisempää kuin itse asiakastyössä. On tärkeää päästä pohtimaan itseä mietityttäviä, haastavia, koukuttavia ja kiehtovia asioita. On tärkeää päästä tuulettamaan myös sitä kaikkea sellaisten ihmisten kanssa, joilla on sama innostus ja kiinnostus kuin sinulla.

Ohjaajuudessa kasvaminen

Parisuhdeohjaajakoulutuksen matkalle olemme rakentaneet myös ohjaajudessa kasvamisen polun. Se kulkee kaikessa mukana. Välillä keskitymme siihen luennollisen verran kokonaan, mutta suurimmaksi osaksi se on sisällä siinä mitä teemme. Ohjaajaksi kasvaminen on omannäköisen tekemisen löytämistä ja kokeilua, ja siksi harjoittelemme parien kanssa ohjausta koulutuksen aikana. Se on omien ajatuksien reflektointia, ja siihen käytämme paljonkin aikaa työnohjauksissa. Ohjaajuudessa kasvat varmasti myös keskustelujen, vertaisryhmien ja erilaisten koulutukseen liittyvien tehtävien myötä. Monenlaista tietoa voi löytää vaikka kirjoista, mutta koulutuksen hyödyllisyys tulee myös siitä, mitä ihmiset siihen tuovat.

Parisuhdeymmärrystä

Me kouluttajat toki ammennamme koulutukseen kaiken osaamisen ja oppimamme. Olemme kutsuneet mukaan myös erityisen hyvää palautetta saaneita kollegoja puhumaan muun muassa erotyöstä, uusperheistä, traumoista ja kriiseistä suhteessa sekä monikulttuurisuudesta suhteissa. Asiantuntemuksen laajuus kasvaa myös jokaisen osallistujan myötä. Koska kaikilla opiskelijoilla on oma ammatillinen taustansa, saamme äärettömän runsaan tietotaidon käyttöömme. Varaamme aina aikaa keskusteluun, kysymyksiin ja asioiden ymmärtämiseen. Luomme tilan ymmärryksen kasvamiseen ja kannustamme siihen myös hyväntuulisella ja rennolla toteutuksella. Hyvässä seurassa oppii aina enemmän!

 

Asiantuntemuksen laajuuteen on panostettu paljon.

 

Lähde mukaan katsomaan, mitä matka sinulle ammattilaisena ja ihmisenä voi antaa. Mihin kasvusi johtaa ja mitä kaikkea saat jatkossa ammentaa asiakkaillesi. Voit olla parisuhdetyössä urasi alussa tai jo konkari, joka kaipaa keskittymistä ja ymmärryksen syventymistä. Käytännönläheinen koulutuksemme on saanut loistavat palautteet edelliseltä ryhmältä, joten voimme itsekin todeta toteuttavamme teille asiantuntevaa, ravistelevaa ja ymmärrystä lisäävää matkaa parisuhdeohjaajaksi.

Susanna

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma