Tiedosta nautinto -blogi

Nainen ja dildo – mitä miehen tulee tietää

kirjoittajalta Petri | 21/02/2021

 

Yöpöydän laatikot eivät tahdo mennä kiinni. On liukuvoiteita jokaiseen makuun, monen värisiä dildoja ja väristimiä tyydyttämään vaikka koko kylän pimpillisten vaativat tarpeet. Käsirautoja ja köysiä, stimuloivia klitorisleluja, suukapuloita ja anaalitappeja löytyy laatikon perukoilta ja sängyn alta. Ilmassa leijuu mystinen, salaperäisen tumma nautinnon tuoksu, ja seinistä voi miltei kuulla tiheän hengityksen sekä nautinnollisten huokausten kaiun. Mihin olemme juuri kurkistaneet? No tietysti naisen tai muun pimpillisen pyhään synnin pesään, nautintojen kammioon ja salaisten himojen tyyssijaan.

Blogissa käytän ”mies” ja ”nainen” -sanoja, mutta ne voi yhtä hyvin korvata sanoilla ”peniksellinen” ja ”pimpillinen”.

Mies ja naisen seksilelu

Erilaisia seksileluja on käytetty historian alkuhavinoista asti, ja on vaikeaa ajatella, että esimerkiksi dildoilla olisi ollut mitään muuta tarkoitusta kuin naisen nautinto. Sitä emme tiedä, miten ahkerassa käytössä nuo arkeologien löytämät savesta, puusta tai nahasta tehdyt dildot ovat olleet, mutta uskon, että niitä ovat käyttäneet myös miehet – sekä itseensä, että naisiinsa. Nautinto on ollut aina läsnä ihmissuhteissa, ja seksistä on osattu nauttia yksinkin.

Miehenä (tai muuna peniksellisenä) naisen seksilelu on jännittävä, melkoisen tuhmakin asia. Se saattaa kuitenkin herättää kysymyksiä ja epäluuloa. Tunne siitä, ettei ehkä toiselle riitäkään, voi olla musertava, vaikkei sille varsinaisia perusteluja olisikaan. Miksi kumppani omistaa dildon, vaikka itse on jatkuvasti saatavilla ja seksiä säännöllisesti? Jokin mustasukkaisuuden varjokin saattaa nousta mieleen, vaikka ajateltuna uhkana on vain esine. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, etteikö mies naiselle riittäisi. Nautintojen maailma vain on niin laaja, että sen äärilaidoille matkatessa voi löytää vaikka minkälaisia mahdollisuuksia.

Seksilelu

Riitänkö minä enää?

Riittämättömyyden tunteen takana on usein niinkin helppo asia kuin tietämättömyys. Ei olla ehkä kumppanin kanssa keskusteltu tavoista, jotka tuovat hänelle nautintoa. Samalla on voinut jäädä myös kertomatta, mistä itse nauttii. Nautintoa voi saada monella tavalla, ja siksi seksilelujen kirjo onkin niin laaja. Jokainen nainen on erilainen myös nautintonsa osalta, ja läheskään aina nautinnon huipulle ei ole helppoa päästä ilman esim. klitoriksen tai g-pisteen stimulointia. Siksi voidaan puhua jopa lelun tarpeesta, jos oma nautinnon huippu on kiinni sen käytöstä. Kumppanin seksin tarve on luonnollinen ja kaunis asia, oli siinä mukana leluja tai ei.

Tiedon lisääminen on tie epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta vapautumiseen.

Jos miettii sitä, että dildo tai muu lelu voisi korvata itsensä ihmisenä, on oikeastaan mahdottoman asian äärellä. Niin nautinnollisia ja helppoja kuin lelut voivatkin olla, ei niiden välityksellä kukaan yksin saa samaa yhteyden tunnetta, kuin toinen ihminen voi inhimillisillä läsnäolollaan antaa. Ihminen on nautinnossa toiselle monella tapaa tärkeä, mutta siihen ei pidä koskaan tuudittautua liikaa. Nautintoa on nimittäin niin paljon reservissä, että sitä kannattaa houkutella esiin monin eri keinoin. Leikkimielisyys on seksissä tärkeää, jottei siitä tule liian kaavamaista. Varsinkin pitkien suhteiden keholliseen leikkiin on hyvä saada vivahteita ja laajuutta, jotta kipinä pysyy hehkuvana ja nautinto tuoreena.

Seksilelun käyttämisen loputon ihanuus

Läsnäolo naisen seksilelujen äärellä on pareille (tai suuremmallekin joukolle) juuri se juttu, mikä tekee nautinnosta suurempaa. Kaikki eivät valitettavasti tule ajatelleeksi sitä, että kaikkia leluja voi käyttää yhdessäkin. Seksilelun tarkoitus on antaa nautintoa, mutta käytännössä samalla tavalla siitä nautinnon saamisesta voi nauttia yhdessä toisen kanssa. Dildon voi ottaa miehenä omaankin käteen ja katsoa, miten se hitaasti ja nautittavasti tekee naiselle hyvää. Mitä enemmän seksistä on suhteessa osattu puhua, sitä rohkeammin uskaltaa kokeilla erilaisia asioita, leluja ja kosketuksia.

Puheella aukeaa lelujenkin salainen maailma

Vaikka dildoissa on usein värinä, sen käyttämättä jättäminen voi tuoda uudenlaista intensiivisyyttä yhteisiin seksileikkeihin. Värinä voi pitkään käytettynä turruttavaa etenkin klitorista stimuloitaessa. Useimmissa dildoissa on nykyään hyvin skaalaa värinän tai sykäysten tehossa, joten sopivaa värinää kannattaa testata. Päivät on erilaisia ja pimpin sietokyky erilainen. Ja tokikaan kaikille ei värinä kuitenkaan toimi. Kun värinää ei käytä ja surinaa ei kuulukaan, kuulee kaikki naisen äänet, ja mies voi kiihottua ihan uusista asioista. Huokauksia ja äännähdyksiä voi lukea kuin nautinnon samettikantista oppikirjaa. Nautinnon antaja voi kuulla oman toimintansa tulokset reaaliaikaisesti, mikä tuo valtavasti varmuutta siihen, että tekee hyvää. Dildoilla tai muilla välineillä leikkivä voi viivytellä nautintoa, kiusoitella ja nauttia kuulemastaan mielin määrin. Mikäli BDSM ja valtaleikit kiinnostavat, voi dildon antaja käyttää sitä kuin vallan välinettä.

Tuhmat tytöt saavat piiskaa, kiltit dildon sisäänsä…

Seksilelu

Seksilelun valitseminen naiselle

Ei naisen seksilelu toki aina ole dildo, vaikka hyvin usein ensimmäisenä mieleen tuleekin.  Verkkokauppojen tarjontaa katsoessa tulee helposti sellainen olo, että kaikkea pitäisi saada kokeiluun ja hypisteltäväksi, sillä mistä sitä voi tietää, mikä juuri omalla kumppanilla toimii. 

Naisten seksileluissa suosituiksi ovat viime aikoina nousseet klitorista kiihottavat painestimulaattorit, jotka imevät klitorista oman valinnan mukaan joko hellästi tai erittäin kovaa. Sellaistakin voi hyvin käyttää yhdessä, kunhan vastaanottava osapuoli näyttää, mikä on oikea kohta ja kuinka voimakkaasti laitetta pimppiä vasten painetaan. Ja imutehon vaikutushan on yksilöllistä, kuten värinänkin sietäminenkin.

Seksileluja naiselle ostettaessa on pakko suhteen alussa vain ottaa tietoinen riski. Keskustelu seksistä on välttämätöntä, jotta voi edes hieman ymmärtää, mistä toinen erityisesti nauttii ja minkälaiset tavat nautinnossa toimivat. Kaikki lelut eivät sovi kaikille jo siitäkin syystä, että fyysisiä eroja pimppien välillä on paljon. Jos nainen ei vielä osaa kertoa mistä nauttii, niin kokeilu kannattaa aloittaa jollain pehmeä pintaisella dildolla, missä on lempeä värinä. Tai laadukkaalla klitoriskiihottimella, jota voi säädellä. Seksikaupoilla on usein käyttäjäkokemuksia ja arviointeja tuotteista, ja niiden avulla saa hieman osviittaa siitä, mikä lelu toimii. Myöhemmin voi kokeilla rohkeammin ja sijoittaa suurempia summiakin.

Uusien lelujen miettiminen

Jos ensimmäinen seksilelulahja on onnistunut ja siitä on päästy nauttimaan yhdessä ja erikseen useita kertoja, voi jo sanoa, että vastaavanlaiset muutkin lelut toimivat ainakin jollakin tavalla. Kynnys uuden lelun ostamiselle ei ole enää kovin suuri. Uusi hankinta voi olla hyväksi todetun kaltainen, mutta jollakin uudenlaisella toiminnolla varustettu. Näin pääsee kokeilemaan uusia asioita ilman, että se tuntuu kokonaan uudelta. Esimerkiksi kilitoriskiihottumissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja värinän ja muodon suhteen. 

Keskustelua lelujen toimimisesta ja vaikutuksista kannattaa käydä joka kerta, kun seksiä niiden kanssa on. Paitsi että on tärkeää miehenä kuulla, miltä lelu käytössä tuntuu, on tärkeää myös naisen itsensä kannalta sanoittaa tuntemuksensa ja siten jäsentää omia ajatuksiaan. Fyysistä tunnetta voi olla helppo kuvailla, mutta molempien kannattaa puhua myös sisäisistä tuntemuksistaan ja ajatuksistaan. Keskustellessa ei kummallekaan jää sijaa epäluuloille tai riittämättömyydelle.

Seksilelu

Miksi seksilelujen käyttö yhdessä kannattaa

Suosittelen seksileluja nimenomaan yhteiseen käyttöön muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin se lähentää, sillä toinen antaa oman nautintonsa pisteet ja vartalonsa avoimesti toisen käyttöön. Luottamukseen vastataan sillä, että ollaan myös sen arvoisia ja kunnioitetaan naista sekä hänen nautintoaan. Seksileluista yhdessä nauttien ollaan intiimiydessä hyvin korkealla, ja yhteys toisen vartaloon sekä mieleen on syvä.

Seksuaalinen nautinto on syvintä itseä ja siten valtavan intiimi asia.

Toiseksi mies voi oppia naisesta paljon asioita tarjoamalla tälle nautintoa leluilla. Nautinnon pisteitä on mahdollista tutkia ja katsella ihan eri tavalla kuin suuseksiä antaessa tai muutoin lähellä ollessa. Hieman kauempaa katsottaessa koko tilanne on visuaalisesti kiihottava, ja jokaisen tekemänsä liikkeen vaikutukset aistii heti. Lelun käyttö antaa mahdollisuuden tutustua aivan läheltä naisen anatomiaan. Jokainen pimppi on kaunis, katsoi sitä mistä suunnasta tahansa. Pienten asioiden kauneudesta nauttiminen on muutenkin tärkeää, sillä se saa näkemään kokonaisuuden eri valossa. Lelua käyttäessä on aikaa ja mahdollisuuksia keskittyä katsomaan ja oppimaan, ja parhaimmillaan se on hyvin meditatiivista molemmille.

Ja kolmanneksi tärkeintä sekä kauneinta yhteisissä seksihetkissä lelujen kanssa on se, että mies voi antaa itsestään niin paljon naiselleen. Lelu ei poista sitä asiaa, että antaa hyvän olon ja hemmottelevaa rakkautta toiselle. Päinvastoin luulen, että seksilelun avulla nautintoa tehostaen voi antaa miehenä itsestään jotakin ainutlaatuisempaa ja henkilökohtaisempaa, syvemmän yhteyden kautta purkautuvaa vapaata nautintoa. Joskus nautinto voi olla tavallista suurempaakin jonkun uuden lelun kanssa, ja silloin nautinnon kokeminen on yhtä suurta itsessäkin. Ja onhan se leluilla leikkiminen nyt mielettömän tuhmaakin kaiken kaikkiaan.

Rohkeasti siis ennen kaikkea keskustelemaan ja sen myötä kokeilemaan seksiä leluilla leikkien.

Nautinnollisia hetkiä,

Herra Syld
Nautintomaailman tutkimusmatkailija

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta, keskustelutaitoja ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Lue aiempia lelublogejamme:

Seksileluja miehille ja niille, joilla on penis
Kulta, kaipaisitko sooloilurauhaa?
Pihviä ja suihinottoa, eli päivä maskuliinisuudelle.
Seksivälineet on mahdollisuus nautintoon, ei mikään riski.

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma