Naisen ejakulaatio ja kuinka pääset siitä nauttimaan

Olen saanut useammankin pyynnön, että kirjoittaisin naisen ejakulaatiosta. Minä puhun toki pimpillisen ejakulaatiosta tässä blogissa, koska tämä ei ole sukupuoli- vaan genitaalikysymys. Rakkaalla roiskimisella on muutama muukin nimi, kuten suihkuorgasmi ja squirttaus, mutta samasta ilosta keskustellaan silti.

Squirttaaminen on edelleen tabu

Vaikka hyvinkin moni pimpillinen on löytänyt itsestään suihkuavan ilon, niin edelleen aiheesta ei juuri puhuta. Ja edelleen ihmetellään jopa sitä, että onko tuollaista iloa edes olemassa. Tämä minua hämmentää suuresti. Jos lukuisat pimpilliset kertovat squirttailukokemuksiaan, kenelle tulee mieleen ajatella, ettei se ole mahdollista? Tämänhetkisen tiedon mukaan neste pulppuaa Skenen rauhasista omia tiehyeitään tai virtsaputkea pitkin. Sen koostumus myös vaihtelee tutkimuksien mukaan niin, että virtsan määrä nesteessä vaihtelee. Ehkä tämä pissaan sekoittaminen tuottaa nesteen tabumaisuuden ja ehkä siksi sitä jopa hävetään tai pelätään.

Minä ajattelen, että on kohtuullisen sama mistä tuo iloliemi tulee ja onko siitä tieteellistä näyttöä tai ei, kunhan siitä pääsee nauttimaan. Koska myös kaikki pimpilliset ovat erilaisia, en uskalla luvata, että kaikilta tuota nestettä tulee virtaamaan. Mutta sen voin sanoa, että on valtavan monta pimpillistä, joilla on vielä paljonkin märkää löydettävää omassa nautinnossaan.

Jos squirttaamisestakin puhuttaisiin enemmän ääneen, niin se normalisoisi suihkun iloja kaikille.

Naisten ejakuloinnin taustaa ja määrää

Vaikka tutkijat tuntuvat olevan suihkuilun kanssa hukassa, niin mikään uusi löytö se ei todellakaan ole. Kamasutrassa oli jo 200 – 400 -luvulla naisten siemennesteestä mainintoja. Aristoteles kertoi havainnoistaan naisen ejakulaatiosta jo 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua, ja hän totesi jo silloin, että naiset tuottavat enemmän nestettä kuin miehet ejakuloidessaan.

Monissa lähteissä puhutaan nesteen määrästä hyvinkin pienenä (noin 50 ml), ja pimpilliset, jotka ejakuloivat voivat kertoa tulvista. Nesteen määrä on oikeasti varmasti monin kertainen tuohon arvioon liittyen. Skenen rauhanen voi myöskin tyhjentyä (tai sen voi tyhjentää) lukuisia kertoja, jopa hyvinkin nopeasti uudelleen. Joten mikään kertasuihkaus tämä ei ole.

Squirttaus
Ejakulointi
Naisen ejakulointi
Suihkuorgasmi

Suihkuorgasmia kohti

Pimpillinen voi ejakuloida pelkästään tai orgasmin aikana. Toki moni kokee ejakulaation orgasmin veroisena nautintona, joten kuka kieltää sitä sanomasta orgasmiksi? Niin, ei kukaan. Toisilla ejakulaatio liittyy orgasmeihin ajoittain ja toisilla aina. Joillekin ejakulaatio on teknisesti toteutettavissa, toisille se tulee vain omia polkujaan. Jotkut ejakuloivat jopa tietämättäänkin pieniä määriä vähän päästään tai orgasmissa, joillakin tulva on tolkuton aina kun on todella kiihottunut.

Kiihottuminen ja pimpin lämmittely on tässä monille se oleellinen asia. Jos seksi kestää jokusia minuutteja, niin ani harva ehtii siinä ajassa ejakuloimaan. Pimppi kaipaa huomiota, hellintää, keskittymistä ja aktiivista herättelyä ennen kuin innostuu suihkuamaan. Monille tulee nautinnosta jonkinlainen paineen tunne tai vähän pissahätää muistuttava kokemus. Kun siitä päästään eteenpäin, alkavat suihkut olla mahdollisia.

Niin kuin usein kaikessa ihanassa, saadakseen jotain hyvää kannattaa nähdä vähän vaivaa ja keskittyä.

Tekniikkaa vai mielenrauhaa?

Suihkuorgasmin tuottaa usein g-pisteen alueen stimulointi. Toiset kaipaavat voimakasta stimulointia, joillekin riittää kun hieman painelee sieltä seudulta. Herkkyys ejakulointiin on siis erilainen ja vaikka moni pimpillisen kumppani usein ajattelee, että kyse on vain tekniikasta, niin se on kaikkea muuta. Miksikö? Koska jokainen pimpillinen on erilainen ja juuri niin kuuluu ollakin.

Orgasmeja opettavissa videoissa suihkut saadaan aikaan hyvinkin voimalla pimppiä vispaten kahdella sormella. Tämä toimii varmasti joillekin, kunhan pimppi on hyvin lämmitelty ja liukuvoide mukana menossa. En kuitenkaan koskaan neuvoisi toimimaan niin, vaan tutkimaan kohdalle osuneen pimpin ja hänen omistajansa tunnelmia. Harva haluaa olla mikään teknisen suorituksen kohde, vaan seksissä on kyse ihan jostain muusta. Kuten yhteisestä tutkimusretkestä nautintoon. Siksipä aika usein pimpillinen löytää tämän ilon vasta, kun vierellä on turvallinen puoliso, seksi toimivaa, nautittavaa ja itselle sopivaa muutenkin.

Squirttaus
Ejakulointi
Naisen ejakulointi
Suihkuorgasmi

Lupa squirtata

Moni pimpillinen harmittelee kun ei saa suihkuja päälle ollenkaan. Kuten totesin kaikille en niitä voi luvatakaan, mutta muutama asia voi auttaa. Mielen kanssa on hyvä työskennellä, koska suihkuilu vaatii omalta mieleltä usein lupaa tulla. Jos mielessä kaihertaa nolous, ajatus lakanoiden kastumisesta tai mielikuva pissasta sängyllä, ei vartalo anna suihkun roiskeille tilaa. Ja kuten orgasmienkin äärellä, kaikki paine ja pakko suoriutua saa suihkunkin usein pysymään kiinni. Rentous, aito nautinto, yhteinen leikki ja riittävän pitkä stimulaatio on usein oikea polku.

Jos pelkää sängyn lainehtimista, niin pyyhkeitä alle tai muovisuojaa ostamaan. Ejakulaation voi toteuttaa myös seisaaltaan, painovoima kun antaa sille vauhtia ja suihku on loistava paikka harjoitella, siellä kun on vedeneristys jo kohdillaan.

Joillekin toimii sormet, joillekin stimulaatioon tarvitaan penis tai oikeanmallinen lelu. Ja nämä kaikki on sitä opettelua ja kokeilua. Jotkut squirttaavat kiihottuneena aina jo ensi metreillä, jotkut vasta saatuaan usean orgasmin ja tunteja nautintoja. Kun skaala on tämä, niin mitään “toimii kaikilla” -tapaa ei olekaan. Suihkuorgasmin reitti on samanlainen kuin kaiken muunkin elämyksellisen seksin: pitkää yhteistä nautintoa, turvallisuutta ja luottamusta tarpeiden äärellä sekä avoimuutta ja heittäytymistä kokeiluun ja puhumista kaikesta ihmeestä ääneen.

Entä jos hävettää squirtata?

Sain parisuhdeseksi -instatilillä kysymyksen myös siitä, että kun suihkuaa aina, vaikka mitä tekee. Että miten sen saa vähenemään? En osaa vastata, tuskin mitenkään. Se mitä pitää opetella on siitä ominaisuudesta nauttimaan oppiminen. Märkyys on ihanaa ja usein kumppanille varsin kiihottavaa. Jos tietää omasta alttiudesta on siitä hyvä puhua ääneen ja muistaa suojata seksipaikat, ettei sänky ui jatkuvasti patjoja myöten. Pelkkä klitoriksen stimulointi ei välttämättä tuota suihkua, joten sitä voi kokeilla osana nautintoa.

Tiedän myös monen pimpillisen häpeävän lammikkoa nautinnon jälkeen. Usein siihen liittyy puhumattomuus seksin äärellä. Jos siitä kertoo kumppanille, todeten suihkuorgasmin olleen ihanaa, se laastaroi häpeää tehokkaasti. Omaan vartaloon ja sen nesteisiin kannattaa tutustua myös itse. Squirttailua voi saada aikaan myös leluilla leikkien tai omin sormin, joten siitä ilosta voi päästä nauttimaan myös sooloillessa.

Squirttaus
Ejakulointi
Naisen ejakulointi
Suihkuorgasmi

Joskus pitkät seksileikit tuottavat paineen tunteen pimppiin. Siitä usein tietää, että nyt nestettä on kertynyt ja sillä on paine päästä ulos. Hyvin moni oppii itsekin ns. tyhjentämään itsensä, eli purkamaan paineen ulos, jopa voimalla suihkien. Joku toinen taas tyhjenee vain valuen hitaasti orgasmin jälkeen. Kaikki on hyvää ja ihanaa, jos nautinto on kohdillaan. Kukaan ei voi suihkulla sen oikeammin tai väärin.

Kaikki mistä ei puhuta, tuottaa usein luuloja, oletuksia ja väärinkäsityksiä.

Voisinko nauttia ejakuloinnista?

Seksi on valtavan ihanaa ilman minkäänlaista ejakulointia ja massiivisia orgasmeja voi kokea ilman nesteen roiskumisia, joten mikään pakko tämä ei ole. Monille se on kuitenkin tuhmaa, kiihottavaa ja hyvin euforinen kokemus. Ejakulointi saa mielihyvän tunteet liikkeelle kehossa ja joskus se tuottaa huikeamman kokemuksen kuin mikään muu, tuli se orgasmin kanssa tai ilman. Kokeilla voi ja kannattaakin kaikkea, mutta vapaus on squirttaamisenkin äärellä paras lähtökohta. Lempeästi ja armollisesti siis kohti omaa tai kumppanin suihkuilua.

Roiskimisen riemuja toivoo,

Rouva Syld
Seksuaaliterapeutti ja pari- ja ihmissuhdevalmentaja

Muistathan seurata meitä @parisuhdeseksi -tilillä -instagramissa!

Luethan ejakulaatiosta lisää Herra Syldin blogista:
Naisen sguirttaus on nautinto myös kumppanille.

Ejakulaation yhteyteen pääsen parhaimmillaan avoimen keskustelun ja leikin kautta ja niiden harjoittamiseen katso meidän Parisuhdeseksi -verkkokaupasta: Seksipuhe– ja Elämysseksikortit.

Hyvä seksi on loistava suihkuorgasmien pohja ja millaista se hyvä seksi on, voit lukea siitä aiemmasta blogista täältä.

Ja kaikkiin muihin blogeihin pääset täältä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

3 ajatuksia aiheesta “Naisen ejakulaatio ja kuinka pääset siitä nauttimaan”