Tiedosta nautinto -blogi

Oodi Orgasmille

kirjoittajalta Susanna | 06/10/2019

Orgasmi.
Yksi latautuneimmista sanoista ikinä. Vuoren huippu, jonne pyritään seksin äärellä välillä pikaisesti paneskellen tai sitten hitaasti, nautinnollisesti hivuttaen. Veijari, joka jättää saapumatta kovassa paineessa ja pakon edessä. Vaativa ja haastava ystävä, joka tahtoo ehdotonta kunnioitusta, lempeyttä ja armoa osakseen. Kaiken tarvittavan saatuaan se syöksyy täyttämään ilman huudoilla ja tolkuttomalla euforialla. Vieras, joka aliarvostettuna ja väärin kohdeltuna jättää ihmisen vaille syvällä tuntuvaa, täydellistä tyydytystä.

Mitä enemmän tutustut orgasmeihisi, sitä tyydyttävämpiä niistä sinulle tulee.

Pakollista peruskauraa?

Kaikki eivät saa koskaan orgasmia. Joillakin se on hukassa jonkun tietyn ihmisen kanssa. Jotkut eivät siitä välitä ollenkaan ja jotkut saavat sen jopa ilman kosketusta, pelkästään mielen tuotoksena. Harvoin Ihminen pystyy orgasmejaan täysin hallitsemaan, siksi komentelu ja käskeminen, edes omassa mielessä, on tolkuttoman turhaa. Seksi on mieletöntä ilmankin, koska nautintoa on niin monenlaista, joten mitään pakkomiellettä orgasmista ei kannata itselleen tehdä. Pakkomielteisyys tai paine pelottavat orgasmia suuresti ja se piiloutuu varmasti. Orgasmi ei ole koskaan täysin itsestäänselvyys, eikä sellaisena sitä tule koskaan kohdella.  

Jännityksen värinöitä

Orgasmi elää ja voi hyvin muutamalla asialla tankattuna. Se loimuaa jännityksestä ja syventyy luottamuksesta ja turvallisuudesta. Jännitys toimii, vaikka luottamusta ja turvallisuutta puuttuukin, mutta sinne suurimmille huipuille kiivetessä tarvitaan usein näitä kaikkia.

Jännitystä arvostetaan seksissä usein huomattavasti enemmän kuin luottamusta ja turvallisuutta. Kuvitellaan, että uusi, tietämätön ja erilainen kokemus, vaikka uuden ihmisen kanssa, on se kiihottumisen luksus ja siten suurempien huippujen tae. Varmasti siltä se joskus tuntuukin. Jännitys ruokkii himoa vahvasti ja tekee matkasta toki kovin kiihottavaa. Mutta syvimmän orgasmin äärellä kumppanille on oltava auki koko ytimensä voimalla, ja tällaiseen harvoin pystyy uudessa tilanteessa.

Mitä syvemmälle orgasminsa saloihin sukeltaa, sen jännempiä aarteita sieltä löytää. Yksikään orgasmi ei ole identtinen keskenään, joten jo siinä riittää tutkittavaa loputtomiin. Jännitys tulee syvässä luottamuksessa siitä, että ihan kaikkeen mahdolliseen voi antautua.

Selvitä itsellesi miten ja millä tavalla saat millaisiakin orgasmeja, opit seksuaalisesta ytimestäsi siten uutta kaiken aikaa.  

Turvallisessa sylissä

Kun ihminen tulee hyväksytyksi kaikessa, mitä hän seksuaalisesti on, niin hän luottaa kumppaniinsa täysin. Silloin uskaltaa tuoda ytimestään esiin salaisimmat, syntisimmät ja syvimmät toiveet. Näiden toiveiden kanssa juhlii orgasmikin suurinta gaalaansa. Kun voi antautua miettimättä mitään, ja tietää mitä kaikkea ihanaa on mahdollista saada, ihminen vapautuu. Kun omat tarpeet täyttyvät ja uskaltaa pyytää kaikkea mitä mieleen ikinä juolahtaa, ei orgasmille ole enää pieniäkään esteitä.

Turvallisessa sylissä ja luottamuksellisen ihmisen iholla orgasmien maagisuus on mahtavimmillaan. Siinä samassa turvallisessa sylissä, räjähdyksen aiheuttaman sumupilven hälvettyä, voitte nautinnollisesti kuvailla tuntoja ja tunnelmia toisillenne ääneen. Tätä jälkihoitoa orgasmi rakastaa, koska se kertoo kokemuksen merkityksestä ja ruokkii seuraavaa kertaa innostuksellaan.

Avoimuuden riemua

Orgasmi ei synny pakottamalla tai vaikka sen pinnistellen saisi aikaankin, ei euforia ole puoliakaan siitä, mitä se voi olla täydellisessä vapaudessa ja antautumisessa. Orgasmi riemuitsee ilosta ja leikkisyydestä. Se juhlii, kun mieli on kepeä ja täynnä hulvatonta nautinnon lempeyttä. Orgasmi haaveilee loputtomasta ajasta, jossa sille ei aseteta määräaikoja tai aikatauluja. Orgasmi innostuu syvistä keskusteluista, joissa sen edessä on avattu kaikki omasta seksuaalisesta maailmasta. Kun saa kuulla olevansa jotain suurta ja ihmeellistä, orgasmi kasvattaa itsetuntoaan.

Ratsasta rohkeasti rehellisyydellä

Orgasmi haluaa miellyttää, mutta se inhoaa feikkaamista. Rehellisyys on kunnioitusta orgasmille ja sitä se vaatiikin. Se on myös kunnioitusta itseä kohtaan. Näytelty orgasmi on nautinnon halventamista, itsensä alentamista ja kumppanin aliarviointia. Jokainen on itselle oikeanlaisen nautinnon arvoinen. Jos sellaista nautintoa ei saa pyytämällä, niin silloin seksikumppani on väärä. Jos kumppanin ego vaatii orgasmin näyttelemistä, niin kumppanin ego tarvitsee kipeästi apua.

Jos seksin haluaa päättyvän, sen voi sanoa ääneen. Jos seksiltä haluaa jotain muuta kuin se on, senkin voi sanoa ääneen. Feikkaaminen ei ole vastaus tähänkään. Yhdenkään ihmisen ei kuulu närkästyä tai loukkaantua siitä, että sinun nautintosi vaatii sitä mitä se ikinä vaatiikaan. Ja sinun vastuullasi on kertoa siitä ääneen.

Kaikki tavat nauttia on juuri oikeanlaisia, kunhan ei vastentahtoisesti satuta ketään

Orgasmi on kauneinta mitä voi antaa itselle ja kumppanille

Orgasmi on lahja, jonka saa bonuksena siitä, että on ollut äärettömän hyvä itselle ja kumppanille. Kun omaa nautintoa arvostaa, pitää tärkeänä ja huolehtii tarpeidensa esille tuomisesta, orgasmi usein kiittää esille tulollaan. Se palkitsee innoissaan kumppanin, joka haluaa löytää toisen nautinnon salaisuudet uudelleen ja uudelleen. Orgasmi on yllätys, jonka voi tilata sillä, että antaa kumppanille jatkuvan kokemuksen kuulluksi ja nähdyksi tulosta. Ja on tärkeää muistaa olla kiitollinen jokaikisestä yhteisestä ilotulituksesta.

Sielulle rauhaa ja keholle rentoutusta

Orgasmiryöpyt ovat keholle ja mielelle ensiluokkaista hyvinvointia. Mistään muualta et saa samanlaista kombinaatiota hormonipössöä, joka uhmaa kaikkea negatiivisuutta mitä elämässäsi koet. Orgasmin tuottama olotila on nollaavuudessaan vertaansa vailla.

Tässäkin voimakkuuksilla on eroa ja tasoja on monia. Mitä suurempi orgasmi sinua riepottelee, toki sen suuremmat vaikutukset sillä on mielesi ja kehosi hyvinvointiin. Siksi orgasmin voimakkuutta kannattaa kasvattaa. Hitaus, kiusaaminen, vaihtelu, mielen kiihkeys ja halu nostavat orgasmin voimaa tehokkaasti. Ja erityisesti se, miten annat itsellesi luvan nautintoon ja antaudut ottamaan tuota purkausta vastaan. Kaikkia aisteja käyttäessä ja orgasmin syvyyksissä velloessa nautinnon tunne on määrittelemätön ja päässä on hattaraa aivojen tilalla.

Maltti on todellakin valttia

Jos orgasmiin on kiire, jää paitsi suuresta osasta nautintoa. Vaikka saisi pieniä orgasmeja sarjatulella useitakin, se ei rentoutua kehoa kuten suurempi jysäys. Niin kuin monessa muussakin, hyvää kannattaa odottaa ja siihen kannattaa jopa nähdä vaivaa. Tarkoituksella hitaasti hivutellen saatu orgasmi on sekä mielelle että keholle erityistä. Äärimmilleen kiihotetun ihmisen aivot ovat sulaa laavaa pitkän odotuksen huipennuksessa. Voitte varmasti kuvitella, mitä tuntee sitä ihmistä kohtaan, joka tällaista mannaa haluaa sinulle tuottaa kerta toisensa jälkeen. Kiitollisuus, rakkaus ja syvän yhteyden kokemus kierivät kilpaa sisälläsi.

Orgasmi antaa kauneintaan, kun sen annetaan tehdä niin.

Arvosta, tutki ja anna orgasmille voimaa sekä vapautta kuohua, kun kuohuttaa. Uskalla houkutella sitä suuremmaksi. Nauti matkasta innostuneesti ja tutkaillen orgasmin mahdollisuuksia. Keskity aistien tuomiin tunteisiin, hengitykseen ja siihen, mitä vartalossasi tapahtuu. Jokainen orgasmi on ainutlaatuinen ihme, ja siihen on erityisen tärkeää juuri niin suhtautuakin.

Rakkaudella, 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma