Tiedosta nautinto -blogi

Parisuhdeohjaaja – huikea ihmissuhdeammattilainen

kirjoittajalta Petri | 08/03/2024

Täällä kirjottelee Essi Leino, suur-uusperheen toinen keulahahmo, Oulun kuppeesta. Löysin tieni parisuhdeohjaajaopintoihin oikeastaan seksuaalineuvojaopintojen innoittamana. Huomasin, etten saanut sieltä tarpeeksi eväitä työskentelyyn, vaikka asiakaskunta seksuaalineuvojan työssä on pitkälti pariskuntia. Myös omat kompurointini parisuhteiden osalta sekä nykyinen suhde, jonka myötä on saanut valtavasti oppia ja kasvaa, ovat saaneet jo aikanaan kiinnostumaan esimerkiksi traumoista, kiintymyssuhdemalleista, ja tunteiden vaikutuksista. Ei siis tarvinnut kauaa pohtia tähän koulutukseen lähtemistä.

Parisuhdeohjaajakoulutuksen alku

Koulutukseen lähtiessä odotin saavani hieman jotain työkaluja asiakastyöhön ja parisuhteiden kriisien hoitamiseen, mutta yllätys oli erittäin positiivinen, kun jo ensimmäisissä seminaaripäivissä sain paljon uutta tietoa, ajateltavaa ja uuden työkalun parisuhteen tutkimiseen.

Mitä pidemmälle päästiin, sitä enemmän vahvistui tunne siitä, että tämä on just sitä mitä haluan.

Vaikka osa teemoista oli jo entuudestaan tuttuja, löytyi silti aina uusia ja erilaisia näkökulmia, ja mikä parasta, pääsi aina omassakin suhteessa pureutumaan uudella tavalla niin uusiin kun vanhoihinkin teemoihin.

Osa teemoista herätti enemmän tunteita kuin toiset, ja oli hienoa päästä oman ryhmän kanssa purkamaan ajatuksia ja tuntemuksia. Mahtavaa oli myös se, että koulutuspäivien välissä Whatsapp toimi vertais- ja kuulumiskanavana. Olen myös kokenut oman vertaisryhmäni tapaamiset mukaviksi, ja niistä on saanut aina uutta voimaa ja tsemppiä monenlaisiin pohdintoihin, ihan yritystoiminnasta asiakaskeisseihin. Ryhmän sisällä oleva osaaminen ja laaja ammatillinen kenttä on tuonut entistä enemmän näkökulmia ja rikastuttanut koulutuksen sisältöä.

Oma ohjaajuus vahvistui

Oma ohjaajuuteni on kasvanut huimasti opintojen aikana, ja jokaiseen epävarmaan hetkeen on voinut kysyä apua ja tukea, mikä on mahtavaa. Olen saanut opintojen aikana monenlaisia työkaluja, mitä voin käyttää työssäni niin parisuhteiden kuin muidenkin ihmisyyden teemojen kanssa. Koen, että työkaluista on valtavasti hyötyä myös muussakin kuin parisuhdetyössä. Tästä vain lähtee kasvamaan into ihmistyötä kohtaan, ja tällä hetkellä suurin haaste on se, että osaisi päättää mihin suuntaan lähtee seuraavaksi osaamistaan laajentamaan. Hetken ajattelin kyllä panostaa tähän, mitä nyt olen matkaani saanut, ja kehittää yritystoimintaa.

Kouluttajat ja koulutus antoivat paljon

Kouluttajista Susanna oli entuudestaan hieman tuttu, etenkin somen kautta, ja olen aina kokenut, että hänen tapansa puhua suhteista ja sen teemoista on hyvin samaistuttava. Tero oli puolestaan uusi tuttavuus, mutta hänen huikea ammattitaitonsa teki heti vaikutuksen. Susannan ja Teron erilaisuus on virkistävää ja tasapainottavaa, ja on hienoa saada olla heidän opissaan. Myös vierailevat kouluttajat ovat olleet mahtavia, samoin heidän asiantuntijuutensa omista aiheistaan. Koen, että tämä vuosi on antanut niin paljon oppeja ja pohdittavaa, että sisäistettävää ja sulateltavaa riittää pitkäksi aikaa!

Koen että tämä koulutus on ihan ehdottoman tärkeä ja tätä myötä saadaan lisää huikeita ihmissuhdeammattilaisia, joita tämä maa tarvitsee. Tätä koulutusta voi suositella moneen suuntaan, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, kuin myös muille parisuhteiden kanssa työskentelystä kiinnostuneille.

Voin suositella tätä erittäin lämpimästi, taatusti koko rahan arvoinen koulutus.

Tällä hetkellä teen parisuhdeohjausta ja seksuaalineuvontaa, olen erotiikkavälineiden jälleenmyyjä sekä koulutan seksuaalisuuden teemoissa. Haaveena olisi tulevaisuudessa mm. pitää retriittejä ja kursseja liittyen suhteisiin ja nautintoon, sekä puhua siitä, kuinka parisuhteen voi saada toimimaan juuri omannäköisenä.

Minut löytää osoitteesta www.minuiksi.fi sekä Instagramista @minuiksi.fi . Tule kurkistamaan! <3

Essi

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma