Parisuhdeseksin totuus ja tehtävä

Mikä sinulle seksissä on totuus? Mikä tehtävää, jota siinä pitäisi tehdä? Mistä olet oppinut sen mitä se kulloisellakin kerralla on? Ja mitä jos ei ole, syytätkö itseäsi siitä, että epäonnistut, vai kumppaniasi siitä, ettei hän olekaan hyvä rakastaja? Seksi on puhumattomuuden takia täynnä kummallisia totuuksia ja tehtäviä, joilla ei oikeasti ole mitään tekemistä hyvän seksin kanssa.

Myös tuleva Parisuhdeseksi -joulukalenteri jo tiukasti työmielessä pohdin vahvasti sitä, miksi niin moni asia määrittää seksiämme. On uskomuksia, mielikuvia ja ”totuuksia”, niin omalla kohdalla kuin kumppaniakin määritellen. On vahvoja ajatuksia, joita emme kyseenalaista, koska olemme ne totuuksiksi määritelleet ja vahvoja kokemuksia, jotka ovat luoneet meille totuuden omasta seksuaalisesta itsestämme.

Ja seksuaaliterapeuttina tekisi mieli sanoa, että ravistelkaa jokaista määritelmää. Kyseenalaistakaa ihan kaikkea mitä seksistä olette omaksuneet. Uskaltakaa rohkeasti lähteä aina kohti tuntematonta, uudelleen ja uudelleen. Ja uskaltakaa löytää ne totuudet ja tehtävät, joka kerta senhetkisen kumppanin kanssa.

Mutta koska johonkin pitää uskoa, niin tahdoin kirjoittaa ajatuksia totuuksista ja tehtävistä, joilla pääsee kohti parempaa parisuhdeseksiä, koska mihin ihmeeseen muuallekaan sitä ihminen pyrkisi…

Totuuksia parisuhdeseksissä:

 • Jokainen ihminen nauttii erilaisista asioista, kun syvällisesti omia mielihyvän lähteitä alkaa tutkia. Ei ole olemassa mitään normaalia tai absoluuttista oikeaa tai väärää.
 • Sinun mielihyväsi lähteet ja nautinnot ovat yhtä tärkeitä kuin kumppanisikin, älä vähättele niitä koskaan.
 • Olet juuri tuollaisena aivan täydellinen nautiskelemaan omasta seksuaalisuudestasi ja seksistä. Jos jollekin et kelpaa, niin se on hänen häpeänsä.
 • Se mistä eilen nautit voi tänään tuntua kurjalta. Se mikä eilen ei ollutkaan kivaa voi tänään toimia. Älä luo itsellesi ehdottomuuksia, seksi on tilannekohtaista ja aina muuttuvaista.
 • Saadaksesi itsellesi nautinnollisinta seksiä on siitä puhuttava, on kerrottava toiveet ja tarpeet ääneen ja osattava ohjailla toista tuottamaan oikeanlaista nautintoa.
 • Jos sinun nautintosi ei ole tärkeää kumppanillesi, niin hän on väärä kumppani seksiin kanssasi.
 • Ihmisen mieli on nautinnon keskus. Mitä enemmän mieltäsi luotsaat kohti nautintoa, sen syvempää se on.
 • Kaikki mitä olet seksissä oppinut, on turhaa, jollet keskity juuri sen hetkisen kumppanin toiveisiin ja ole läsnä juuri hänen nautintojensa äärellä.
 • Orgasmi ei kerro kuin siitä, että kumppanisi sai orgasmin. Totaalinen nautinto on paljon muutakin, kuten tunneyhteyttä, läsnäoloa ja oikeanlaisia kosketuksia.
 • Seksi piristyy puhumalla. Se virkistyy viestinnästä ja pelastuu, kun se avataan syvyyksiä myöten ääneen kumppanille.
 • Halu syttyy pääosin ihanuudesta, viettelystä, kosketuksista, itselle nautinnollisesta lämmittelystä ja siitä tietoisuudesta, että on ihmeellistä seksiä luvassa.
 • Luottamus ja turvallisuus kumppanin kanssa on usein se oleellisin asia syvällisemmälle nautinnolle.
 • Jos et halua seksiä, se usein kertoo paljonkin sen laadusta. Sinussa ei ole mitään vikaa, on vain opeteltava ne keinot, miten sinulle oikeanlainen nautinto löytyy.
 • Seksiä ei koskaan kannata sietää, tehdä vastentahtoisesti, koittaa kestää tai ajatella ettei itsellä ole väliä. Nämä kaikki saavat sinut ylittämään rajojasi. Oikeasti arvostava kumppani ei koskaan vaadi seksiä, josta ei itse nauti.
 • Jokaisella saa olla omanlainen totuus seksistä, jos ei vastentahtoisesti ketään vaurioita tai se ei ahdista itseä. On tärkeää myös hakea apua seksuaaliterapiasta, että sen omanlaisen totuuden löytää.

Parisuhdeseksissä tehtävää:

 • Seksi ei vain tapahdu, vaan kaikki ihana siinä on ihmisten tuottamaa. Älä siis odota mitään vaan tee itse asioita, kokeile ja ole aktiivinen.
 • Uudet kokeilut eivät vaadi aina erilaisia asentoja, leluja tai vallattomia roolileikkejä, vaan jännitystä ja erilaisuutta voit luoda kahden ihmisen välille paljonkin pelkästään vaeltavilla käsillä ja vartaloidenne mahdollisuuksilla.
 • Kaikkea seksissä on hyvä voida harjoitella, teknisinä kokeiluna, leikkimielisenä tutkimuksena ja kuulostellen yhdessä mikä toimii. Kevyt ja vapaa tunnelma on tälle oivallinen pohja.
 • Kumppanin vartalon ihmeet ovat loputonta tutkimusmaata, kun otat kaikki aistisi mukaan tutkimusretkelle ja unohdat ”ei tällaista voi tehdä” -ajatukset.
 • Ei ole olemassakaan kaavaa, miten seksin pitäisi oikeasti mennä. Jokainen kerta voi olla erilainen, vaikka suhde olisi kestänyt kaksikymmentä vuotta. Jos olet kaavaan juuttunut, päätä rikkoa sitä jokaisella kerralla.
 • Seksiä voi olla kaikki mitä yhdessä teette ja mistä saatte nautintoa. Jos määrittelette seksin niin, sitä voi harrastaa joka päivä, vaikka monta kertaa.
 • Hidastamalla toimintaa, keskittymällä ihmiseen sekä tilanteen tuntoihin ja tunnelmiin saa nautinnosta usein enemmän irti. Mitä enemmän olette läsnä toisillenne, sen merkityksettömämmäksi muuttuvat pakonomaisuudet ja ehdottomat toiminnat.
 • Jos uskot siihen, että seksi on omissa käsissäsi ja sinun sekä kumppanisi vastuulla, on siinä mahdollisuus aina mennä kohti suurempaa nautintoa toimintanne ja keskustelun kautta.

Näiden totuuksien ja tehtävien myötä iloista joulunodotusaikaa sinulle. Muutama yö enää ja sitten aukeaa Parisuhdeseksin joulukalenteri. Pääset sen äärelle sekä Parisuhdeseksi -ryhmässä Facebookissa että Parisuhdeseksi -instatilillämme. Tulethan seuraamaan ja ottamaan ilon irti kalenterista ja suhteestanne!

Rakkaudella,

Rouva Syld
Seksuaaliterapeutti, ihmissuhde- ja parisuhdevalmentaja.

Seksipuhe- ja Elämysseksikortit on loistava lahjavinkki, ja niihin pääset tutustumaan verkkokaupassamme.

Ja koska joulu tulla jolkottaa, muistathan, että voit tilata joululahjaksi myös seksuaaliterapiaa tai parisuhdevalmennusta vaikka etänä. Laita viestiä: susanna@rouvasyld.fi, niin sinulle tarjouksen ja lähetän sinulle tulostettavan lahjakortin.

Viime vuoden joulukalenteri tekstin pääset lukemaan täältä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.