Tiedosta nautinto -blogi

Parisuhteen Seksikoulun opetussuunnitelma

kirjoittajalta Susanna | 26/08/2022

Joskus tekisi hyvää aikuisillekin sellainen seksikoulu. Sellainen, jossa opittaisiin harjoittamaan tätä jaloa harrastusta niin, että se olisi vähintään kiitettävää ja ihan jokaisella kerralla. Kuinkahan moni haluaisi istua tuollaisen koulun penkille? Ja kuinka moni on edelleen sitä mieltä, ettei tähän mitään oppimista kaivata, kyllä luonto hoitaa.

Sen verran on sanottava, että suurimmaksi osaksi meidän elämän koulumme ei tunnu antavan seksille sellaista pohjaa, että se tekisi siitä lähellekään kiitettävää. Ei tokikaan sen onnistumisen tai suorituksen suhteen, vaan nimenomaan sen nautinnon suhteen. Miksi elämän koulu saattaa olla tähän huono? Siksi kun siellä opetetaan asioista aivan vääristä mielikuvista lähtöisin: uskomaan hetreoseksissä pelkkään yhdyntään, nopeaan syttymiseen ja laukeamiseen, heterosuhteissa miehiseen ylivaltaan tai siihen, että seksi on vain teknistä ja fyysistä aktiviteettiä.

Päätin kirjoittaa opetussuunnitelman seksikoululle. Tämä on sellainen täydennyskoulutus kaikille, ikään ja sukupuoleen tai sukupuolettomuuteen katsomatta. Siitä ei valmistuta mihinkään tutkintoon, ei sexmasteriksi eikä jumalattareksi, vaan ihmiseksi, joka saa enemmän nautintoa. Näissä kouluaineissa ei ole arviointiasteikkoa, sillä tämä perustuu kaikkineen itsearviointiin ja ennen kaikkea siihen hyvään fiilikseen, joka syntyy kun opiskelee. Ei se matka, vaan se päämäärä.

Tervetuloa Parisuhdeseksin seksikouluun:

Äidinkieli

Tämä on tärkeintä. Seksipuhe, sen aakkoset ja kaikki mikä siihen sisältyy: toiveet ja tarpeet ääneen lausuttuina, pyyntöjen normalisointi, kiihottavat sanat ja lauseet seksin aikana sekä palautekeskustelut ja jatkuva dialogi siitä, miten seksimme voi ja porskuttaa. Tärkeää on myös vuorovaikutus- ja itseilmaisuharjoitukset. Opetellaan puhumaan tunteista, niistä haastavistakin ja opetellaan neuvottelutaitoja, koska seksi todella vaatii niitäkin. Ja on loistavaa opetella kirjoittamaan seksiviestejä, vaikka pitkien fantasioiden muodossa tai sitten vain lyhyinä viesteinä, joilla innostetaan toista ja saadaan viritystä päivään.

Matematiikka

On hyvä oppia ettei seksiä tarvitse mitata. Ei ajassa eikä määrissä. Eikä pituuksissa eikä painoissa. Matematiikassa opetellaan nautinnon tasoja, joille päästään keskittymisen ja viipyilyn kautta. Seksiin ei ole oikeaa kaavaa, eikä varsinkaan mielellään koskaan sitä samaa kaavaa, koska se voi tehdä seksistä varsin tylsähkön suorituksen. Nautinnon laskemiseen voidaan opetella omia skaaloja ja arvoasteikkoja, joissa tärkeintä on elämykset, ei saavutukset. Ja näissä rakkaudenlaskuissa ei ole oikeita vastauksia, vaan hyvä yrityskin on jo aidosti riittävää.

Vieraat kielet

On tärkeää opetella kehon kieltä, jolla osoitetaan toiselle ihania asioita ja keskitytään kaikkien aistien kautta sitä lukemaan. On tärkeää ymmärtää, että ilman puhuttua totuutta tuo kieli on aina arvailua, mutta kun asiat on sanottu ääneen pääsee kehonkieli valloittamaan toista täydellisesti. On autuasta oppia millaisesta seksistä toinen nauttii ja miten hän sitä kehonkielellään ilmaisee. On autuasta oppia uutta kieltä, antautua ja heittäytyä uudenlaiseen ilmaisuun ja vuorovaikutukseen. On hyvä oppia, ettei toisen kehonkielessä ole koskaan natiivi, vaan se on aina vierasta kieltä, jossa on nyansseja, hienosäätöjä ja uusi sanoja loppu elämäksi.

Seksikoulua aikuisille

Maantieto

Kun edessäsi on toinen ihminen, on siinä myös mieletön ja muuttuva nautinnon kartta. Kompassina toimii avoimuus ja puhe, mutta karttaa kannattaa tutkia ainaisella tutkimusmatkailijan asenteella. Millaisia solia, kumpareita, laaksoja ja reittipisteitä toisen keho onkaan täynnä? Jos tiedät jo jotain, osaat suunnistaa oikeaan, mutta niin kuin luonto kaikkine maastoineen, se on ainaisessa muutoksessa ja niin on kumppanisi keho ja mielikin. Näillä matkoilla reitit on tärkeimpiä kuin määränpää. 

Liikunta

Niin loistavaa liikuntaa kuin seksi onkin, joskus suurin taika on liikkumattomuudessa. Akrobatia ei ole missään määrin pakollista, joskin täysin sallittua. Vauhdilla ja liikkeella ei ole tarkoitus korvata yhteyden tunteen kokemusta, pysähtyminen toisen äärelle on tärkeää. Mutta niin kuin aktiivinen liikunta, niin aktiivinen seksikin nostaa elimistömme onnellisuushormonit tappiinsa. Aktiivisuus voi olla pientä ja väristävää tai joskus sitä itseään, järjettömän himon purkamista toiseen sellaisella voimalla, että tuntuu. 

Liikuntaan kuuluu palautuminen ja rentous ja sitä seksi on ennen kaikkea parhaimmillaan, kunhan se on sinulle itsellesi nautinnollista. 

Historia

Jokaisen ihmisen polku seksiin on erilainen. Repaleinen, kivikkoinen ja rikkonainen polku vaatii aina työstämistä, jottei se kantaudu estoina mukaan tähän hetkeen. Historia on myös hyvää oppimateriaalia. Mistä olet nauttinut, millaisessakin hetkessä ja siitä voit rakentaa omaa nautinnon kirjaa, josta ammentaa ymmärrystä myös kumppanille. Muista, jos historia toistaa seksissä itseään, jotain oleellista on jäänyt muuttamatta. 

Biologia

Seksi on luonnollista, mutta se ei läheskään aina tapahdu luonnostaan. Me olemme osittain luolaihmisten jälkeläisiä, mutta meidän maailma on myös luolaihmisten ajasta valtavan kaukana. Luolaihmiset saivat temmeltää vaistojen ja tarpeidensa äärellä vapaasti, meitä rajoittaa ympäröivä maailma, sen tuomat mielikuvat sekä monella tapaa valtavan täynnä oleva elämä.  Luonnostaan ei herää välttämättä edes halu seksiin ja on ymmärrettävä, että koska maailmamme on tämä, se vaatii meiltä seksissäkin tekemistä enemmän. 

Musiikki

Hyödyntäkää rakkaat ihmiset musiikkia, se luo tunnelmaa, auttaa rentoutumaan ja pääsemään seksuaaliseen fiilikseen. Millainen musiikki sinua virittäisi? Millainen loisi tuhmaa tai herkkää tunnelmaa? Mikä antaisi mielelle viestiä, että nyt saan keskittyä nauttimaan ja kaikesta muusta voinkin luopua? Mikä musiikki yhdistää juuri teidän seksiä?

Kun nautinto virittyy omanlaiseksi, tulee meistä jokaisesta oman seksimme tähtiä ja timantteja. 

Kuvaamataito

Voitko maalata kumppanisi vartalolle kaiken halusi, kiihkosi ja himosi? Voitko kuvitella toisen tyhjänä tauluna, johon sinä, kaikella mitä olet, maalaat nautinnon näkyville? Voitko olla itse se tyhjä taulu, joka muotoituu nautinnontaiteeksi toisen käsissä? Voitteko yhdessä ihailla ja kuorruttaa kehuilla sitä nautinnon taidetta, mitä juuri saitte aikaan?

Lukujärjestys

Käsityöt

Tarvitseeko tätä selittää? Meillä on pääosin kaksi kättä, joilla voimme tuottaa toiselle monella tapaa ääretöntä huomiota, nautintoa ja hyvää oloa. Käsityön opettaja on se kumppani, joka uudelleen ja uudelleen ohjailee olemisellaan ja sanomisellaan sitä, mikä juuri tänään on toimivaa. Luovuudessa ei ole oikeaa kaavaa ja vapaus kokeilla mitä käsilläni saan aikaan, kannattaa kantaa mukaan jokaiseen hetkeen. Kumppani on sulaa laavaa käsissäsi, jos kosketat häntä intohimoisesti siitä itsekin nauttien. 

Käytös 

Seksissä kunniallinen käytös ei ole mitenkään välttämättä kiitettävää. Mutta kunnioittava käytös seksissä on ehdotonta. Tietenkin. Mutta sellainen hyvä käytös on myös rietasta, tuhmaa ja rajoja kolistelevaa (kunhan niitä kunnioitetaan). Käytöksen pohjana on nautinto, eikä se aina tai kovinkaan usein muodostu siitä, mitä miellämme kunnialliseksi. Liiasta kiltteydestä ja miellyttämisestä ei seksissä jaeta pisteitä, päin vastoin. Terveestä itsekkyydestä ja vastuusta oman nautinnon äärellä saa pisteitä valtavasti. 

Huolellisuus

Ole huolellinen siinä, että kohtaat, kuuntelet ja sukellat toisen seksuaaliseen maailmaan. Ole huolellinen kuulostelussa, jos tiedät, että teemat on kumppanillesi haastavia. Ole huolellinen nautinnossa ja halua opetella sitä loputtomiin.  

Seksikoulussa on hyvä olla sekä huolellinen, että huoleton

 Valinnaiset aineet

Mitä tahdot lisätä, jotta oma nautinto kasvaisi? Olisiko tänään vuorossa hetki kinkyilyä ja huomenna äärettömän herkkää hellittelyä? Valkataanko valinnaisena mukaan leluja, rekvisiittaa vai roolileikkejä mielen tasolla? Mennäänkö tänään sillä mistä sinä nautit ja huomenna kumppani nautintoon keskittyen?

Millaisen lukujärjestyksen teidän seksistä koostuisi? Mitä sinne keräisitte? Onko jonkun aineen teema vielä heikoilla kantimilla ja olisi hyvä opiskelijalla lisää? Mikä on vahvuutenne ja voimanne?

Valmistuminen

Seksikoulu on siitä ihana, ettei valmiiksi tule koskaan. Sanon pareille usein seksuaaliterapiassa, että paras asenne on seksiin, ettei se lopu koskaan, eikä siinä tulla valmiiksi. On lupa olla loputtiin keskeneräinen, harjoittelemassa ja oppimassa uutta. Tiedon ja nautinnon jano yksi parhaista seksitaidoista, sellaista toivon jokaiselle, joka tähän ihanaan leikkiin ryhtyy. 

Nautinnolla, 

Rouva Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta, keskustelutaitoja ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma