Tiedosta nautinto -blogi

Penis – näin nautit sen seurasta enemmän

kirjoittajalta Susanna | 10/02/2023

Peniksestä on puhuttu paljonkin nyt @rouvasyld -instagramtilillä ja siitä puhutaan paljon seksuaaliterapiassa. Suhde penikseen voi olla haastava ja se tuntuu myös tuottavan itsetunto-ongelmia. Toisilla tyytymättömyys penikseen estää koko suhteen, ja toisilla se vaikuttaa haluttomuuteen voimakkaasti. Peniksen kanssa elävän olisi tärkeää löytää hyvä suhde omaan penikseen ja peniksellisen kanssa elävän myös kumppaninsa sauvaan. Miten siis peniksen seurasta voitaisiin nauttia enemmän?

Tekstissä olevat penistekstit on saatu @rouvasyld -instagramtilin seuraajilta ja jaettu luvalla.

Fallos, joka elää omalla egollaan

Miehet peniksineen ovat hallinneet aina maailmaa. Patriarkaalinen historiamme on samalla nostanut peniksen arvoon arvaamattomaan. Penis pyörittää omistajansa seksuaalisuutta, vastaa kumppaninkin nautinnosta ja orgasmeista, ja ennen kaikkea pitelee kiinni miehen kokoisesta itsetunnosta. Järjetön voima on olevinaan pätkällä ihmisen kehoa. Ja tuon voiman tuoma järjetön paine näkyy niin peniksellisten hyvinvoinnissa, ajatuksissa liittyen miehisyyteen ja ihmisten seksielämässä. Penistä ei kuulukaan hehkuttaa, kehua, tai edes juurikaan hyväillä, koska sehän on itsestäänselvästi jo paikkansa maailmassa saanut. Vai miten se oli?

Kenenkään yksittäisen ihmisen penis ei ole syy historiaan, patriarkaaliseen tapaan ajatella ja tai elää, eikä se ole syy myöskään naisten historiassa kokemaan alistamiseen, ei naisvihaan eikä se oikeastaan kerro mitään kantajastakaan. Peniksen toimivuus ei ole miehisyyden mittari, eikä se suuri koko, upea ulkonäkö tai kestävyys kerro mitään siitä, miten hyvä rakastaja sen omistaja on. Peniksessä ei ole mitään vähäteltävää, päin vastoin, mutta kaikkeen maailmassa ei tuokaan vehje pysty.

Miehen seksuaalisuus

Penishäpeää ei tarvitse tuntea

Penishäpeä voi rajoittaa elämää valtavasti, tehdä mahdottomaksi suhteen tai seksielämän. Penishäpeä kohdistuu usein kokoon, mutta saatamme hävetä myös peniksen ulkonäköä, sen toimintakykyä, hajua tai makua. Joillekin häpeä kohdistuu siihen, ettei haluaisi kokea seksissä sen ylivaltaa tai altistaa kumppaniaan ällölle spermalle, jota voidaan myös hävetä. On tärkeää tutkailla, mitä kaikkea häpeän takana on, mutta ennen kaikkea lähteä sitä työstämään, jos se estää elämästä itselle nautinnollista elämää. Penishäpeä on purettavissa ja se kannattaa, että saa luotua omaan penikseen paremman suhteen.

Kun penis ei toimi, niin seksi loppuu 

On niitä naisia (yleensä heterosuhteissa), joille se suuren peniksen pitkään kestävä seisokki on hyvän seksin edellytys. On niitä naisia (myös heterosuhteissa), joille stondaavalla peniksellä ei ole juurikaan mitään merkitystä. Usein on niitä naisia, joille peniksen seisominen kertoo viehättävyydestä ja haluttavuudesta. On niitä suhteita, joissa seksi loppuu automaattisesti, kun penis ei enää seiso. On niitä suhteita, joissa seksi ei edes pääse alkamaan, kun penis ei seiso. On surullista, että ihmiset jättävät kokematta valtavan määrän nautintoa vain yhden vartalon osan toiminnan vuoksi.

Moni nuorikin mies syö joka seksikerralla erektiolääkettä, jotta varmasti kestäisi. Moni varmistaa sillä stondistaan, vain ettei se hetkeksikään laskisi kesken seksin. Nyt villityksenä on tilata erektiogeeliä thaimaasta samaan hommaan. Vaikka peniksen kuuluukin elää, nousta ja laskea mielensä mukaan myös seksin aikana. Eikä sitä yhteyttä kehoon ja omaan nautintoon ole tarkoitus lääkkeillä varmistaa vaan sillä, että opettelee nauttimaan ja elämään vaihtelevan stondiksen kanssa.

Mulla on aina ollut tosi hyvä suhde omaan kaluuni, se on keskivertomittainen ja on palvellut mua hyvin. Silloinkin kun erektio ei meinaa tulla, niin tiedän, että se on viisas ja haluaa vaan varoittaa mua turvattomasta tilanteesta. Se on kivan näköinen ja tuntuinen ja kaareutuu just sopivalla tavalla. Sen kanssa voi leikkiä ja se tuottaa mulle iloa, se on yks mun lempiosia mun kehosta. @adamspark

Löysän peniksen hyväily

Kun olemme tottuneet, että vain tiukassa tanassa oleva penis kelpaa, niin monen suhde penikseen, joka ei ole seisokissa on luotava erikseen. Se on osa vartaloa, nauttii kosketuksesta, hyväilystä ja hellimisestä, niin yksin kuin yhdessä. Eikä vain sitä varten, että sen saisi seisomaan vaan siksi, että sekin tuntuu äärettömän hyvältä. Se, ettei penis seiso, voi johtua vain sen hetkellisestä olosta, jännityksestä, turvattomuudesta tai vain väsymyksestä, nälästä ja haastavasta hetkestä elämässä. Ihminen ei ole robotti ja peniksen ei kuulukaan toimia nappia painamalla. Löysä penis kaipaa huomiota, rakkautta ja hyväksyntää, eli kaikkea sitä, mitä muutkin osat vartalostamme.

Penistä voi myös hieroa öljyllä rentoutusmielessä myös löysänä. Moni peniksellinen nauttisi hieronnasta kaiken kiireen ja hässäkän keskellä ja ilman painetta erektiosta ja toiminnasta sen vuoksi. Hyväksyntä on tärkeää ihan jokaisen itsetunnolla, ja lempeää ja rentouttavaa kosketusta kaipaa jokainen.

Mä kyllä tykkään ja rakastan omaa penistäni. Se ei ole varmasti kookkain, mutta juuri sopiva mulle. Tykkään sen esteettisyydestä tosi paljon, ihan oikeasti. Se seisoo aina innokkaasti ja muhkeasti vatsaani vasten ja erottuu siten joukosta varsinaisena jalokivenä. Pinnalla kulkevat suonet tekevät näystä vähän eläimellisen, mutta toisaalta myös hyvin kauniin. Se on usein valmiudessa kun haluan, tai toinen haluaa, mutta kestävyydessä olisi joskus petrattavaa, sillä se on hyvin innostuvaa sorttia. Kumppanit ovat kertoneet sen olevan esteettinen ja erityismaininnan saa sen kovuus ja pystyasento.  @donatello

Jokaisen omanlainen penis

Ei ole toista täysin samanlaista penistä olemassakaan. Ainutlaatuisuus on tässäkin ihmeellistä. Kokovaihtelu on laajaa, mutta koosta riippumatta peniksen saa nauttimaan ja sillä saa nautintoa aikaan niin itselle kuin kumppanillekin. Ja jos ei peniksellä, niin jollain muulla keinolla. Tärkeintä onkin se nautinto. Moni unohtaa ihmetellessään riittävää kokoa ja oikeanlaista ulkonäköä, että tärkeintä olisikin keskittyä siihen, miten sillä itselle annetulla oikeastaan nautitaan yksin ja miten toisen kanssa yhdessä.

Olen oppinut hyväksymään penikseni vasta tälleen neljäkymppisenä. Enkä aina hyväksy vieläkään. Ulkoiset paineet vaikuttavat niin paljon ja onhan se tuttukin. Nyt olen vasta löytänyt sen, millaisesta stimulaatiosta se tykkää ja millaisesta ei.  Ja olen oppinut hyväksymään, ettei se aina ole tanassa ja silti sillä on funktio. Ympärileikattuna se on eri näköinen kuin monilla muilla, ja nyt arvostan jo sitäkin. Kumppanilleni se tuo iloa ja se on itselleni tärkeää. Anonyymi penistarina. 

Jokainen penis ja sen omistaja kaipaa myös omanlaista kosketusta. On tärkeää opetella kuulostelemaan, mistä minä ja juuri minun penikseni nautimme. Porno opettaa usein kohtuullisen kovaa ja rajua rynkytystä, ja välttämättä penis ei kaipaa sellaista ollenkaan. Tunnon kanssa on myös eroavaisuuksia; joillakin on hirmu herkkä penis ja stimulaation on oltava lempeää, hivelevää ja herkkää. Joku toinen taas tarvitsee voimakkaampaa kosketusta ja reilumpaa otetta.

Penis

Kun kumppani ei tykkää peniksestä

Penis voi olla hyvin vieras kumppanille. Etenkin heterosuhteessa ei välttämättä ole totuttu penikseen ollenkaan. Ei ole ehkä ollut lupaa koskea tai mukana on epävarmuutta, että miten voin edes koskettaa. Penikseen voi liittyä paljonkin mielikuvia tai penis on ollut mukana aiheuttamassa traumaa, haavaa tai kurjia kokemuksia. Joillekin naisille penis edustaa kaikkea sitä alistamista, mitä miesten puolelta kokee elämässä. Voi olla vaikeaa suhtautua tai nauttia sauvasta, joka kuvastaa jollain tapaa uhkaa, vaaraa tai ylivaltaa.

Mielikuvia peniksen suhteen on syytä purkaa pois yhdessä puhumalla ja ymmärtämällä. Usein ei kyse ole kumppanin peniksessä itsessään vaan peniksistä yleensä ja tämän ymmärtäminen voi helpottaa paljon. Kumppanin epävarma tai jopa ällötystä sisältävä suhtautuminen penikseen satuttaa yleensä aina, ja siksi teemasta on uskallettava puhua yhdessä. Seksuaaliterapiakin on hyvä kanava silloin, jos penis aiheuttaa voimakkaita tunnereaktioita, joita ei itse saa lievitetyksi.

Kenenkään ei tokikaan ole pakko tykätä kumppaninsa peniksestä. Mutta toisen vartalon hyväksyminen kaikkiaan on suhteessa usein erityisen tärkeää vapaudelliselle nautinnolle. Kehuja, hellyyttä ja lempeää kohtaamista voi myös opetella, kunhan on tahtoa rakentaa uutta suhdetta kumppaninsa penikseen. Pelkoja ja omia tuntoja purkamalla pääsee pitkälle. Koskettelua hitaasti edeten ja yhdessä tutkien. Tuntemuksia kannattaa kuunnella, mutta ymmärtää, että usein ne nousevat menneestä tai kurjista kokemuksista, eikä niinkään sen hetkisestä sauvatuttavuudesta. Toki suhteen sisällä ja seksissä tapahtuneet haavatkin voivat vaikuttaa penissuhteeseen.

Lempeä ja arvostava penissuhde

Penis kaipaa ehjää, tervettä, lämmintä ja kunnioittavaa suhtautumista. Kaikki lähtee tässäkin siitä, että arvostus tulee itsestä. Oma itsetunto ja tietäminen kuka on ja miksi, auttaa myös kehon ja sitä kautta peniksen hyväksyntään. Muut ihmiset ovat peili, mutta penis kaipaa ennen kaikkea jokaisen oman itsensä kautta hyväksytyksi tulemista. Vertailu muihin on tavallista, mutta harvoin johtaa arvostukseen vaan päin vastoin. On hyvä nähdä, että meille on opetettu, että arvostus kohdistuu isoihin ja seisoviin peniksiin. Sitä totuutta kannattaa lähteä ehdottomasti hajottamaan ja keskittyä nauttimaan siitä kalleudesta minkä on itselleen saanut.

Rakkaudella,

Rouva Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Muita penikseen ja erektioon liittyviä blogeja:

Ja kolmantena päivänä se nousi kuolleista

Ei seiso, näin nautitte seksistä

Peniskuvia parisuhteessa

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma