Tiedosta nautinto -blogi

Peniskuvia parisuhteessa

kirjoittajalta Susanna | 07/07/2019

Montako penis- tai pimppikuvaa (peppukin käy) on puolisosi saanut sinulta viime vuoden aikana? Montako pikkutuhmaa viestiä, jossa ehdotellaan seksiä olet lähettänyt kumppanillesi viimeisen kuukauden aikana? Montako flirttailevaa katsetta tai pientä hiplausta olet kumppanillesi antanut viimeisen viikon aikana? Monilleko treffeille olet vienyt puolisosi vakiintumisen jälkeen vain syynä tutustuminen, liehittely ja viettely? 

Hyvänen aika, ei kai tuollaisia kukaan… Ei kai, paitsi että aika monet, jotka ihastuvat uuteen ihmiseen ja tahtovat osoittaa kiinnostusta ja kiihotusta. Yllättävän uskaliasta, himokasta ja jännittävää on aikuisten ihmisten soidinmeno ventovieraiden kanssa. Yllättävän monen luurista löytyy tuhmia kuvia ja viestejä. Valitettavasti ani harvoin niitä lähetetään pitkässä suhteessa… ainakaan omalle kumppanille. 

Pitkässä parisuhteessa usein suhteeseen kaivataan jännitystä. Kun suhde on väljähtänyt ja seksi lässähtänyt, niin pariskunnat etsivät kipeästi kipinää. Kun toista katsoo ja mitään ei tapahdu, ajatellaan, että suhteessa on vikaa. Tai kiinnostus on loppunut ja lannistunut tuttuuden alle. Usein tässä kohtaa myös luovutetaan ja ajatellaan, että näin se meneekin ja niin muillakin. Pitkässä suhteessa lässähdys on väistämätön ja siihen on nöyrryttävä, halusi tai ei. VÄÄRIN. 

Penis- ja pimppikuvat eivät ole tietenkään ainoa pelastus. Ainakaan yksinään. Mutta yhdessä monen muun valinnan, toiminnan ja huomioinnin kanssa ne voivat hyvinkin olla suhteen pelastus. Ja ennen kaikkea sen kipinän. Tärkein ajatus on, ettei anna asenteellaan suhteen lässähtää tavalliseksi ja tylsäksi. Omissa käsissä on suhteen hyvinvointi ja se millainen siitä muotoutuu elämän aikana. 

Kaikki keinot on sallittuja, kun pidätte kipinäänne yllä. Mikään mikä koukuttaa, nostaa jännitystä ja saa punan nousemaan poskille, ei ole liioiteltua. Mitä enemmän mieleen saa vipinää, ajatukset tanssimaan rumbaa ja kehon värisemään sen parempi. Sillä kipinä lietsoo rakkaushormoneja, seksuaalinen vire pitää yllä seksin nautintoja ja se taas kaikkineen ruokkii tehokkaasti yhteyttä.

Näitä keinoja pidellä kipinää yllä voitte kehitellä yhdessäkin, mikä toimii juuri teille? Tehkää vaikka purkillinen pieniä lappuja toisillenne, josta saa nostaa vuorotellen asioita millä huomioida toista. Parisuhteen hoitamisesta voi tehdä yhteistä kivaa, mistään velvollisuudesta kun ei ole kyse. Vapaasta tahdosta kun meillä Suomessa suurin osa kuitenkin kumppaninsa kanssa. 

Joten kun puhelimessa piippaa viestin ääni ja puolisosi intiimein kohta lävähtää ruudulle kesken työpäivän… lue viestistä se, että hän oikeasti rakastaa, koska tahtoo pitää yllä suhdettanne ja näkee vaivaa sen eteen. Tuhmuus on katsojan silmissä, eikä sitä sovi unohtaa. Ja jos genitaalikuvat on liikaa, niin käytä tuhmia sanoja sen sijaan ja punastuta puolisoa aika ajoin niillä.

Pikkutuhmien huomiointien puolesta,

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma