Tiedosta nautinto -blogi

Rentous lisää orgasmeja

kirjoittajalta Susanna | 27/01/2022

Kuulen äärettömän usein, miten orgasmin saaminen on vaikeaa. Toki minun seksuaaliterapeuttina pitää kuullakin. On tärkeää lähteä omaa orgasmiaan etsimään ja tutkimaan. Ja myös sitä teemme seksuaaliterapiassa. Ja voitte kuvitella, että tätä mysteeriä pyörittelen päässäni paljonkin. Miksikö? Koska me kaipaamme tähän aikaan orgasmeja ja niiden tuomaa rentoutta. Mutta orgasmin harteille ei rentoutta voi kaataa. Jokainen tietää, ettei se tule väkisin tai jos tulee, niin ei tunnu juuri miltään. Mutta rentous lisää orgasmeja. Annahan kun kerron miten.

Orgasmin etsintämatkalla

Kun lähdemme tarkastelemaan missä ne orgasmit luuraavat, kartoitamme paljonkin ihmisen ajatuksia ja koko elämää. Aina tämä ei ehkä asiakkaalle tunnu siltä, että edes puhumme orgasmista. Mitä tekoa orgasmin kanssa on sillä, että pidämmekö taukoja työpäivän aikana tai sillä, että millaista vastuuta kannamme lapsistamme? Äärettömän paljon. Orgasmi ei ole mikään oikein tehty ja tavoitteellinen suoritus. Se on nautinnon huippu. Jos ihminen ei koe osaavansa nauttia, ansaitsevansa nautintoa ja ehtivänsä nauttia, voi orgasmin kanssa olla haasteita.

Orgasmiin pääsee kyllä, teknisesti jyrskyttämällä, pikaisesti napattuna tai monella tapaa toteutettuna ”juuri oikein”. Mutta nautinnon syvyys ja tyydytyksen tunne voivat jäädä hyvin ohuiksi. Tai sitten orgasmi saapuu vain valtavan työn jälkeen, jolloin työ sen eteen alkaa maistua vähintäänkin puulta. Ja aika monelle, aika usein, se ei saavu ollenkaan.

Kun tavoite on saada yleensäkin orgasmi, ei sen laatu ole oleellinen. Mutta miksi ei saman tien löytäisi orgasmia, joka oikeasti tuottaa syvää, energioita räjäyttävää ja kehon sekä mielen vapauttavaa olotilaa. Niimpä. Meillä on orgasmin etsintämatkalla usein järjetön kiire, emmekä jouda tutkimaan oikeasti ihmeellistä ja ihanaa nautinnon matkaa, joka vie orgasmeihin, jotka tekevät seksistä suorastaan huumetta. Mutta kannattaisi tutkia, sillä sellaisia voimavaroja, mitä syvät ja omanlaiset orgasmit antavat, ei saa mistään muualta.

Tiesitkö, että joka ikisen meistä orgasmikokemus on ainutlaatuinen?

Orgasmi kuin orgasmi?

Harhaa on se, että jokainen orgasmi tuottaisi saman lopputuloksen. Valtavan euforian. Kun määritämme seksiä orgasmin saamisen kautta, unohdamme, että sen laadulla, voimalla ja syvyydellä on väliä. Kun saa nautinnollisen syviä orgasmeja, on niillä elämää muuttava voima. Tämä ei ole kilpailu, eikä yksikään orgasmi ole vääränlainen. Mutta jokaisella on mahdollisuus lähteä myös tutkimaan orgasmin syvyyksiä, syventämään seksiä ja nauttimaan enemmän. Ja toistan. Jokaisen. Sukupuolesta riippumatta.

Orgasmin etsintämatkalla on kaksi kultaista sääntöä:

  • Sinä voit itse vaikuttaa täysin sinussa tapahtuviin seksuaalisiin tuntemuksiin
  • Olet mieletön kokonaisuus täynnä nautinnon mahdollisuuksia

Ensimmäinen porras on ymmärtää, että mahdollisuutesi ovat rajattomat. Usein polkusi on opettanut, että juuri sinulle se ei ole mahdollista. Höpö höpö. Voit sanoa sen ääneen ja astua portaalle innostuneena siitä, että voit löytääkin paljon enemmän. Kuuluisa asenne, josta käytän mieluummin ajatusta mielentila, vaikuttaa orgasmiimme valtavasti. Kun ajattelemme, että voimme, on lähtökohta ihan erilainen kuin se, että joudumme todistelemaan vastentahtoiselle itsellemme, että kykenemmekin.

Viulun kireä ihminen ei saa orgasmeja  

Kun elämä ja mieli on täynnä, orgasmi on hankala saavuttaa. Elämää ei voi useinkaan tyhjentää, mutta mielen voi. Jos ei tyhjäksi, niin ainakin täyteen kiihottavia ajatuksia. Voimme valita mielemme ajatukset, opetella tuottamaan itsellemme seksuaalisemman olotilan ja voimme pysähtyä nautinnon äärelle. Tämä usein vaatii harjoitusta, esteiden hajottamista tieltä, mutta myös nautinnon lisäämistä omaan elämään.

Jos elämä on täynnä suoritusta, ahdistusta, pakkoa, pitäisi -tehtäviä ja erityisesti sinun itsesi suhteen valtavaa vaatimusta, on enemmän sääntö kuin poikkeus, ettei orgasmeille ole aikaa, tilaa tai mahdollisuutta. Käytän terapiassa itsemyötätuntoa vahvistavaa työskentelyä, koska armollisuuden opettelu itseä kohtaan on tärkeä reitti nautintoon ja orgasmiin. Mitä enemmän ihminen saa vapautta, sitä vapaammaksi tulee nautintokin. Mitä lempeämmin suhtautuu itseensä, sitä helpommin saa orgasmeja.

Orgasmin kauneus

Miten lisätä rentoutta seksiin?

Pikamatka on toimimaton tässäkin lajissa. Voittoja ei jaella ohjenikseillä, kuten seksissä usein ajatellaan. ”Täydellinen lelu orgasmin saamiseen” tai ”Paras seksiasento naisen orgasmiin” tai ”Näin annat miehelle nautintoa”. Millään seksivinkillä ei päästä minnekään, jos rentous on tekemisestä kaukana. Rentous on nautinnon esiaste ja sitä kaivataan seksiin, mutta myös orgasmin saamiseen valtavasti. Rentous on sekä mielenrauha että tila, jossa mieli on vapaa nauttimaan. Rentous on kehollisuutta, jossa keho voi ottaa vastaan ja se on aistillisen herkistynyt nauttimaan.

Rentous kehossa on kombinaatiota siitä, että hengityksemme tasaantuu ja se kulkee vapautuneesti nenän kautta sisään ja ulos. Tieteellisemmin mm. autonominen ja ääreishermosto rauhoittuvat, verenkiertomme paranee, verenpaine ja sydämen lyöntitiheys laskevat, verisuonet saavat happea (siis myös genitaalit!), kudokset saavat ravintoa ja happea. Ja ennen kaikkea stressihormonin kuten kortisolin eritys vähenee ja mielihyvähormonien kuten oksitosiinin eritys lisääntyy. Parasta tässä on se, että vaikka kuvittelemme muuta, niin tämä on täysin käsissämme.

Mieli rentouttaa kehoa ja keho mieltä. Tätä yhdistelmää kannattaa hyödyntää.

Mielessä rentoutuminen vapauttaa meidät ahdistavista tunteista, jotka pitävät meitä puolustus ja suojausasemissa. Se vapauttaa meidät siinä hetkessä vastuusta, tekemisen pakosta ja jatkuvasta suorittamisesta.  Mieli laskee irti kontrollista ja hallinnasta. Ja se on äärettömän vapauttavaa.

Pitää siis ymmärtää rentouden hyödyt, uskoa sen merkitykseen seksissä ja lähteä etsimään omia keinoja rentoutumiseen. Ja niitä mahdollisuuksiahan on valtavasti.

Naisen tyydyttäminen

Esileikkinä rentous

En pidä sanasta esileikki, enkä käytä sitä juuri koskaan. Se kun määrittää seksissä jotkut asia ”esi” -asioiksi ja mielestäni seksissä on vain “the asioita” aina. Leikkiä kun seksi on kaikkiaan. Mutta tähän yhteyteen se sopii. Esileikkinä rentous on meistä monelle ehdottomuus. Vapautumisen hetki, joka ruokkii mahdollisuutta seksuaaliseen haluun, mahdollisuutta nautintoon ja myös siihen orgasmiin. Jos omaa seksilandiaa ja sen nautintoja vielä etsiskelee tai sitä orgasmia tavoittelee, niin rentousosuuden lisääminen on pakollista.

Me rentoutumme eri tavoin jokainen, mutta valtaosalle toimii läheisyys, kosketukset ja yhteinen hellä yhdessäolo. Hieronta on aivan aliarvostettua yhdessä oloa ihmisten välillä. Hieronnalla voidaan saada toinen ihminen niin kuumaksi, ettei orgasmiin tarvita kuin vähän stimulaatiota. Tunnin intensiivinen ja eroottinen kokovartalohieronta öljyllä on kohtuullisen tehokasta valuuttaa. Ja kyllä, tähänkin ”pitää” ajoittain opettaa kehoa ja mieltä, mutta ne oppivat ja reitti on toimiva. Eikä hierontaa tarvitse osata, vaan olla iholla ja helliä, sillä tuntumalla mistä toinen nauttii.

Hidas ja rauhallinen musiikki. Lempeä tunnelma ja rentouttava kosketus. Siinä on yksi reitti oikeastaan mihin tahansa syvälliseen kokemukseen seksissä. Lähes kaikki toivovat seksiltä lisää aikaa ja lisää kosketusta. Meistä suurin osa ei ole spontaanisti seksiin syttyviä, vaan huudamme niitä oksitosiineja apuun, joita kosketus meissä tuottaa. Ja kyllä, tuota kosketusta voi ja kannattaa antaa itsekin itselleen.

Ei hellä hieronta ole kaikkien juttu, eikä tarvitse ollakaan. Toisilla reitti on komentelu, juuri oikealla tavalla sidotut ranteet ja kaulapanta kaulassa. Vapaus voi saapua myös alistumisen tai dominoinnin kokemuksesta, mutta sitäkin rentoutta valmistellaan mielessä usein paljonkin. BDSM -nautinnossa on paljon kyse rentoudesta. Mieli vapautuu rooliin, tekemiseen, leikin jännitykseen ja nautintoon, joka tulee tuhmuuden kautta. Kyse on samasta kuviosta, mutta vähän eri tavalla. Parhaimmillaan kehon ja mielen yhteydestä niin, ettei mitään muuta siihen maailmaan mahdu. Kinkygenren ulkopuolella tuo ei ehkä näytä rentouttavalta alkuunkaan, mutta sitä se kaikkiaan on, astumista nautintoon tietoisesti.

Rentoja orgasmeja

Kun orgasmi saapuu nautinnon bonuksena, melkein jopa sivutuotteena, kokemus on erityisen vapaa. Kun kehomme on rentoutunut, mielihyvähormonit juhlivat vartalossa ja otamme meille toimivaa nautintoa vastaan, on orgasmien syvyys pohjaton. Nautinto kasvaa antautumisesta, läsnäolosta omassa itsessä, hengityksistä, jotka syventävät kokemusta ja energian virtauksesta, jonka annamme riehua sisällämme.

Hallinnan tunne siitä, että sinulla on keinot rentouteen ja sitä kautta läsnäolevampaan nautintoon, antaa valtavasti voimavaroja. Orgasmi ei ole työn takana, vaan se saapuu, kun nautinto kasvaa riittäväksi. Mieli ja keho on keskittynyt ottamaan nautintoa vastaan. Orgasmi kaipaa valtavasti vapautta, jota voimme omalla rentoutumisellamme sille tarjoilla. Se vaatii vähän vaivaa, itsensä opettelua, mutta maksaa itsensä takaisin euforialla, huikean hyvällä ololla ja nautinnon tuomalla voimalla.

Rentous on sinun käsissäsi, se on arvostusta itseäsi kohtaan ja ymmärrystä siitä mitä kehossa ja mielessä tapahtuu. Rentous on lempeyttä, pohjan luomista keholliselle ja mielen kokemuksille. Rentous on hyppäämistä tai lipumista tunnelmaan, jossa pääset irti kaikesta, mikä vaikeuttaa nauttimista. Rentous on lämmittelyn riemujuhlaa, uskomista omaan voimaasi ja ihmeellisyyksiin sinussa. Ja yksisarvisten taikapölyä tässä ei ole mukana ollenkaan.

Millaista rentoutta sinun orgasmisi vaatii?

Rakkaudella Rouva Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta, keskustelutaitoja ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma