Tiedosta nautinto -blogi

Seksillä Ikeaan?

kirjoittajalta Susanna | 25/02/2019

”Nainen neuvoo nuorempaa: Kun ensin on seksiä, sen jälkeen mies lähtee helposti vaikka Ikeaan!”

Hmmmm (ja tuo hyvin pohtivalla, jollei jopa ärsyyntyneellä äänellä).
Seksi on aina ollut ihmisen historiassa vaihdon väline, jossa nainen on ollut näennäisessä valta-asemassa seksin myynnissä ja mies ostoasemassa. Tiedän. Mutta tällaisillako ohjeilla me opastamme parisuhteessa toisiamme?

Voisiko seksi olla jotain muuta kuin lahjonnan, kiristyksen ja uhkailun väline?

Anna seksiä niin pääset Ikeaan!

Anna seksiä niin saat mitä kaikkea muuta? Osta seksillä puolisoltasi se mitä tahdot! Kun pidät miehen tyytyväisenä seksillä, saat mitä haluat! Mitä jos mies lähtisi Ikeaan vain koska sinne meno on puolisolle tärkeää? Tai mitä jos mies ei lähtisi mukaan ollenkaan? Vaan nainen menisi sinne, reissusta yhtä paljon nauttivan ystävänsä kanssa ja palaisi sieltä voimaantuneena nauttimaan rennosta seksistä puolisonsa kanssa? Mitä jos mies antaisi naiselleen niin paljon nautintoa, ettei hän enää muistaisi koko Ikean olemassa oloa? Säästyisi rahaakin. Ja uskon vahvasti, että se olisi parisuhteelle hiton paljon tärkeämpää.

Mitä jos nainen kunnioittaisi itseään, nauttisi seksistä silloin kun molemmat tahtovat, omia ja toisen tarpeita ja halujaan täyttäen? Mitä jos mies nauttisi naisensa kanssa seksistä, koska nainen haluaa miestä ja nautintoa hänen kanssaan? Eikä Ikeaan…


Jospa seksi olisi yhteistä, ihanaa ja vallatonta nautintoa, jolla ei suostutella kumppania mihinkään muuhun kuin ehkä uudelleen ja uudelleen yhtä nautinnolliseen leikkiin? Mitä jos seksi ei olisikaan parisuhteessa se, mitä antamalla tai saamalla toteutetaan jotain, mistä voidaan myös päättää yhdessä?

Puolison lahjonnassa seksi ei ole tietenkään missään määrin väärin, jos aikuinen ihminen niin haluaa toimia. Mutta seksin ytimeen ja yhteyteen se voi vaikuttaa, jos sitä ei tehdä vain puhtaasti toiselle ja itselle nautinnon antamisen vuoksi. Jos päämäärä on päästä Ikeaan, niin tulee aika helposti mieleen, että onko laadulla juurikaan väliä. Pääseekö Ikeaan jo sillä, että levittää vain jalkansa ja jaksaa kolmen minuutin jyystön? Vai vaaditaanko Ikeaan pääsyyn aktiivista, toisen kohtaavaa ja pitkää nautintoa? Jotenkin tulee mieleen, ettei Ikean kiilto silmissä tavoite ole kovinkaan suuressa nautinnossa, kun motivaatiokin on muualla. Tai no, tuleehan Ikeassa käynnistäkin varmasti jollain tavoin euforinen olo.

Ja toki mielettömän seksin jälkeen sitä tahtoo luvata toiselle kuun taivaalta ja puoli valtakuntaa, mutta seksuaalineuvojana neuvoisin käyttämään sen kaikkivoipaisen hyvänolon siihen, että antaa samalla mitalla nautintoa takaisin. On suorastaan jännittävää olla jatkuvasti vähän kuin velkaa toiselle. Varsinkin jos se velka on mahdollisimman suurta nautintoa, eikä ostosmatka huonekaluhelvettiin.

Säälin sitä vanhempaa naista, joka kokemusasiantuntijana kaivaa tätä kuoppaa nuoremmalleen. Minä kannustaisin enemmänkin itsensä kunnioitukseen, rajoihin ja seksin tuoman euforian arvostukseen. Ja uskoisin, että shoppaamaan pääsee tarpeeksi usein muillakin keinoilla.

Ikea -ohje oli suuresti ihailemani Huono äiti -bloggaajan instatilillä. Niin usein tuon blogin teemat kolahtaa ja ilostuttaa ja ilahduttaa. Tämäkin kolahti, mutta eri tavalla ja tahdoin tuoda näkökulmani, vaikka Ikeaan tahdon itsekin välillä.

Rakkaudella, 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma