Seksivinkkejä sinkuille

Sinkkuseksi?
Kuumaa intohimoa, loputonta uutuudenviehätystä ja jännitystä? Vai epätoivoista soutamista seksiviidakossa, jossa ei koskaan saa sitä, mitä oikeasti kaipaa ja tarvitsee? Onko sinkkuseksi turhaan hehkutettua hattaraa vai oikeasti jotain, mistä suhteessa olevat haluttomat voivat vain unelmoida? Ja millaisia seksivinkkejä antaisin sinkuille?

Seksi on erilaista kaikille

Se mistä seksissä itse oikeasti ja syvällisesti nauttii aukeaa vain kokeilun kautta. Se voi tapahtua yhden tai monien ihmisten kanssa. Lähtökohtaisesti jokainen on seksissä itseään varten, joten omat nautinnot ovat oleellisia tutustumiskohteita. Mitä itsevarmempi niiden äärellä on, sitä helpompaa on sellaista toiselta pyytääkin.

Jokaisen oma nautinto on yhtä ainutlaatuista. Seksissä ei ole oikeaa ja väärää tapaa, on vain erilaisia tapoja, niin kauan kun ei vastentahtoisesti satuteta toista. Jos sinulle seksi on enemmän silittelyä, läheisyyttä ja pehmeää nautintoa, se saa olla sellaista sinkkunakin. Jos kaipaa rajua menoa, ruoskan jälkiä iholla ja vahvoja valtaleikkejä, sitä saa hakea sinkkunakin. Se mitä on pakko ymmärtää on se, että toisen saaminen samanlaisen leikin äärelle ei aina ole niin yksinkertaista.

Ei ole olemassakaan mitään perusseksiä, joka kelpaa ja sopii varmasti kaikille.

Pelkkää seksiä?

Olen matkani varrella todennut, että ihmisiä on siinäkin mielessä erilaisia, että toisille seksi voi olla seksiä omineen ja “vain” fyysisenä nautintona. Ja tämä on ihan yhtä merkityksellistä nautintoa kuin se toinen seksitarve, jossa kaivataan tunneyhteyttä tai edes jonkinlaista ihastusta, jotta seksi toimii mitenkään. Usein nämä ihmiset löytävät toisensa samasta aktista ja molemmilla on yhtä vaikeaa ymmärtää toisen tulokulmaa. Tunnesekstailija pitää fyysistä sekstailijaa itsekkäänä ja fyysinen sekstailija tunnesekstailijaa vaativana tai ripustautuvana.

Aikuisella on oikeus tunnekylmään seksiin, kunhan siihen ei huijaa toista esittämällä jotain muuta kuin on.

Tavallinen tarina on se, että tunneihmiselle uskotellaan, että tässä on jotain ihanampaa yhteyttä olemassa. Ja se jos mikä on väärin. Seksin suhteen on tärkeää olla alkujaankin rehellinen. Kyllä niitä kumppaneita löytyy molemmille, mutta keskenään tämä kombo saa usein toisilleen karvaan mielen. “Mitä jos pidettäisiin hauskaa ja harrastettaisiin seksiä yhdessä, mä kun en tällä hetkellä hae nyt muuta” voisi olla loistava aloitus, jossa annetaan toiselle avaimet käteen ilman turhia myyntipuheita. “Mä kaipaan tutustumista ja läheisyyttä, ennen kuin voin nauttia seksistä. Miltäs se kuulostaa?” voisi olla tunneihmisen avausrepliikki.

Kun uskoo omaan oikeuteen olla omanlainen ja pitää siitä kiinni, usein nauttiikin enemmän. Luuloista, oletuksista ja ymmärryksistä tulee usein ne kurjimmat pettymykset. Ihmisyyttä voi kunnioittaa vahvasti niin, ettei toista johdeta harhaan, kun seksi on se mitä tarvitaan.

Lempeyttä, lämpöä ja ymmärrystä

Vaikka jännitys uuden äärellä usein kiihottaa, niin se voi toimia myös päinvastoin. Voi olla myös vaikeaa keskittyä turvattoman ihmisen kanssa hetkeen. Mielessä pyörii kelpaaminen, toiminnan laatu ja se, mitä ihmettä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Nautinto katoaa taka-alalle, jos pää täyttyy epävarmuudesta. Joillekin jännitys tuottaa kiihotuksen mukana helpommin orgasmeja, toisille turvallisuus ja yhteys on ainoa pohja, jolta on mitään mahdollisuutta ponnistaa laukeamaan.

On turha syyllistää itseään siitä, ettei tuntemattoman kanssa seksistä välttämättä nauti.

Jännitys voi estää kostumisen tai kehon rentouden, ja jos mieli ei ole ihan varma onko toiminta hyvä juttu, niin nautinto karkaa kauas. Erektiokaan ei aina toimi tai laukeaminen on äärettömän herkässä. Tämä kaikki usein tuottaa noloutta, häpeää ja vaivaantunutta oloa seksin jälkeen. Usein kokemuksien jälkeen luikitaan omaan kotiin nuolemaan haavoja. Seksi ei ollutkaan yhtään hyvää ja pettymys kirveltää mieltä. Yllättävän moni paikkaa tätä seksijännitystä päihteillä. Vaikka se luo rohkeutta, niin usein se vaikeuttaa nautintoa entisestään.

Sinkkuseksissä on oltava itselle ja toiselle hyvin armollinen.

Jos jännityksestäkin puhuisi ääneen, kertoisi mitä kaipaa ensin, esimerkiksi vähän keskustelua ja tutustumista. Ja jos voisi vielä kertoa, että on haaste kostua tai stondata, jos jännittää, niin häpeää saisi purettua heti. Aina on toki se mahdollisuus, ettei toinen ymmärrä, mutta harva ihminen on armoton hirviö. Ja jos on, niin voi jättää oman onnensa nojaan sellaisen. Itsensä arvostaminen on myös sitä, että oma inhimillisyys saa tilaa, vaikka kohtaaminen olisikin kertaluonteista tai väliaikaista.

Sinä olet nautintosi vartija

Ei sinkun tarvitse tyytyä mihin sattuu. On äärettömän tärkeää ymmärtää oman itsensä ja nautinnon arvo. On tärkeää opetella sooloilemaan niin ihanan nautinnollisesti, ettei kenenkään “armoille” tarvitse mennä vain saadakseen seksiä. Surullista on, ettei kohtaamisissa aina arvosteta kumppania, mutta sinä voit arvostaa itseäsi ja näyttää sen myös toiselle. Seksi saa olla sinulle tärkeää, se saa olla sinulle sellaista kuin siltä kaipaat ja sen saa sanoa ääneen. Omat tarpeet ei tokikaan ole vaatimus lista, mutta ei myöskään mitään mitä pitää talloa, jotta saisi edes jonkinlaista seksiä.

Pidä huolta itsestäsi ja sinun arvoisestasi nautinnosta.

Älä tyydy mihin sattuu

Surullisen usein me tyydymme semihyvään tai jopa huonoon seksiin. Usein siitä häpeästä, että omat toiveet eivät ole tärkeitä tai ajatuksesta, ettei toista kiinnosta. Uskalla ostaa ajatus, että sinun kanssasi saa nauttia seksistä vain sellainen ihminen, joka haluaa myös sinulle nautintoa. Uskalla myös ostaa ajatus, etteivät kaikki ole sellaisia. Jos jokainen lopettaisi suostumisen mihin tahansa, niin aika moni alkaisi varmasti ymmärtämään.

Älä alenna itseäsi tai nautintosi tärkeyttä siksi että saisit edes jotain.


Kaikilla on omat mahdollisuudet ja mahdottomuudet vieraan kanssa. Olet oikeutettu myös pitämään rajoistasi kiinni. Joillekin esimerkiksi suu- tai peppuseksi on liian intiimiä ennen kuin tutustutaan. Joillekin kaikki on mahdollista kenen kanssa tahansa. Ja jokainen itse päättää siitä, missä se oma raja kulkee, eikä rajoja kannata ylittää ainakaan siksi, että miellyttäisi toista. Sinua kunnioittava ihminen ymmärtää kyllä rajojen olevan rakkautta itseäsi kohtaan.

Mitä jos ohjailisit toista?

Hyvin ohjattuna ventovieraskin voi olla oikeasti syvällisen nautinnon tuottaja. On oltava rohkea omien pyyntöjen ja toiveiden äärellä. Mikään käskeminen ja määräileminen ei kuulu seksiin, mutta viehkeät houkuttelut, pyynnöt ja lempeät opastukset vaikuttavat paljonkin siihen mitä saat. Jos toinen ei moiselle ohjaukselle lämpene tai ego ei kestä, niin kannattaa kokeilu jättää siihen kertaan. Seksissä ei ole muita oikeita tapoja kuin niiden tavat, jotka sitä yhdessä harrastavat. Lyhyt lämmittely-yhdyntä-laukeaminen ei todellakaan tarvitse olla se kaikkien kaava eikä kuvaus oikeasta seksistä, mihin pitää vieraan kanssa suostua.

Kun olet aktiivinen alusta saakka ja rehellinen omille haluillesi ja tarpeillesi, saat mitä haluat. Kun olet rohkea alusta saakka kertomaan näitä määrätietoisen lempeinä pyyntöinä kumppanille, saat mitä haluat. Kun olet valmis tutkimaan toisenkin nautintoa ja tuottamaan sitä innoissasi, saat mitä haluat. Et näitä mitään ehkä kaikkien kanssa, mutta niiden sinun arvoisten tyyppien kanssa kyllä.

Seksiä ensimmäisillä treffeillä?

Kunpa päästäisiin takaisin siihen aikaan, kun oikeasti treffailtiin ja tutustuttiin ihmisiin. Ja treffi-sana ei ollut synonyymi satunnaiselle seksille, jonka tuottaja valitaan Tinderin laajasta valikoimasta. Kunpa ihmiset löytäisivät sen ilon, mitä ihmisten kohtaaminen tuottaa ja sen ilon, mitä se kohtaaminen tarjoilee seksille. Ei ole pakko sitoutua, alkaa parisuhteeseen tai mennä naimisiin. Mutta toiseen voi tutustua, kohdella ihanana ihmisenä ja nauttia vähemmän kertakäyttöisen tuntuisesta seksistä.

Mitä enemmän seksistä on ehditty puhumaan, sen painevapaampaa se on. Yhdessä voidaan keskustelulla rakentaa kevyttä tunnelmaa ja vapautetaan leikille tilaa. Ja lupaan, ettei spontaaniuden himo katoa mihinkään, vaikka olisi kertonut salaisimmatkin toiveet ääneen, päinvastoin. Mitä enemmän teillä on oikeaa tietoa toisen seksuaalisista nautinnoista ja mieltymyksistä, sen ihmeellisempää saatte jo ensimmäisestä kerrasta. Eikö seksin tehtävä ole tuottaa mahdollisimman suurta nautintoa? Miksi ihmeessä sitä ei sitten lisättäisi avaamalla omaa mieltä ja toiveita?

Valtava seksuaalinen kemia

Joskus kohtaa nautintonsa toisen puoliskon. Joskus kipinää ja rätinää on enemmän kuin laki sallii. Joskus virta vaan vie ja siihen tahtoo hypätä vellomaan. Ja hyvänen aika, silloin onkin tärkeää velloa! Ei elämässä kannata aina tehdä järkevästi, vaan ehdottomasti hypätä tunneryöppyyn, kun sellainen ihanuus osuu kohdalle. Seksuaalinen kemia ei tokikaan ole muuta kuin valtavaa kemiaa, ja sen sekoittaminen elämänsä rakkauteen tuottaa usein pettymyksiä. Kemia kun ei välttämättä kanna sitoutumiseen, arkeen ja yhteiseen eloon saakka. Mutta mitäs jos siitä nauttisikin juuri niin kauan kuin se ihanuus kestää? Ihminen menettää usein paljon, kun miettii liikaa tulevaa, suunnittelee, pelkää pahinta ja joskus sitä parastakin. Itsensä kuuntelu ja rehellisyys itselle ja toiselle on tärkeintä.

Seksuaalinen kemiakaan ei silti takaa kaikkea sinun nautinnossasi. Kiihko ja himo paikkaa paljon, mutta ne eivät tee kenestäkään ajatuksien lukijaa. Joten katso oikeudeksi silloinkin himon syövereistä huhuilla asioista, joita toivot ja nautit.

Huikeaksi rakastajaksi ei tulla oppien kikkoja ja temppuja, vaan kysyen, kertoen ja kuunnellen.

Liikaa tai liian vähän kokemuksia

Usein hävetään sitä, ettei ole kokemuksia ja ei tiedetä seksistä mitään. Sitä pahempaa on vain se, että kuvitellaan omalla kokemuksella, että tiedetään jo kaikki. Kokemus tuo toki itsevarmuutta, mutta se saattaa kadottaa kuuntelutaitoa, ellei ole ymmärtänyt seksin ydintä. Jokainen ihminen on uusi seikkailukenttä, eikä valmiiksi osata sitä kartastoa millään ennen kohtaamista.

Seksi ei ole polkupyörällä ajamista, vaan oman kulkuvälineen rakentamista ja reitin valintaa yhdessä toisen kanssa.

Usein kuvitellaan heterosuhteissa, että seksi on miehen vastuulla. Odotetaan hänen opettelevan kaikki keinot, osaavan kaikki tavat ja toteuttavan kaikki unelmat. Nainen vain ottaa vastaan sitä mitä tarjoillaan. Ja jos mies ei tarjoile unelmaa, niin hän on huono seksissä ja voi siirtyä seuraavaan. Tai sitten voi ajatella, että seksi on yhteisellä vastuulla, yhdessä opeteltavaa ja kukaan ei tiedä opettelematta mistä toinen nauttii. Tuo ajatus antaa odotuksille ja velvollisuuksille ihan eri lähtökohdan.

Paineettomaan seksiin olisi kummankin hiton paljon keveämpää lähteä.

Unohda kunniallisuus

Aikuinen ihminen voi tehdä mitä vain, mikä ei toista vastentahtoisesti satuta. Mitään kunniallisuusnormeja ei tarvitse edes yrittää noudattaa. Sinun seksielämäsi on sinun seksielämää, ja jos itseään voi peiliin katsoa, se riittää. Seksin ja kumppanien määrille ei ole rajoitusta, kunhan se itsestä tuntuu hyvältä ja sinä nautit siitä mitä teet. Jos seksi vastaa kaikkiin tunteisiin, tarpeisiin ja kosketuksen kaipuuseen, voi sen äärelle pysähtyä. Pitäisikö tarpeita täyttää muillakin keinoin, ettet rikkoisi itseäsi?

Mitä sitten sinkkuseksiltä voi odottaa?

Tekisi mieli sanoa, ettei mitään. Mutta sanon, ettei puhumatta oikeastaan mitään. Usein se heteroseksin peruskaava: himokas esileikki – yhdyntä – ainakin miehen orgasmi, saavutetaan puhumattakin. Joskus voi saada sanaakaan sanomatta elämänsä upeinta seksiä. Mutta en suosittele ottamaan riskiä, vaan varmistamaan kertomalla, mitä tahdot tai millaisesta nautit. Sillä toiveella, että toinen ottaa sen vastaan kunnioittaen ja ymmärtäen, millaisen kallisarvoisen aarteen sinä hänelle tarjoilet. Oikeastaan ihmeellisempää et juuri itsestäsi voi toiselle antaakaan. Se kuka sitä kunnioittaa, on sen ansainnutkin.

Ihania seikkailuja sinulle sinkkuseksin pyörteisiin,

Rouva Syld
Seksuaaliterapeutti ja ihmissuhdevalmentaja

Lue täältä aiemmat sinkkublogit:
Mistä tietää haluaako toinen parisuhteen?
Älä anna Tinderdeittien määritellä arvoasi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 ajatuksia aiheesta “Seksivinkkejä sinkuille”