Seksuaalikasvatus

Seksuaalikasvatus on tärkeää lapsen identiteetin kehittymisen tukemista.

Minulla on pitkän linjan kasvatuskokemus, olen yhteisöpedagogi ammatiltani, työskennellyt vuosia nuorten kanssa ja koulutusta seksuaalikasvatukseen alakoulusta yläkouluun.

Seksuaalikasvatus


Seksuaalikasvatus antaa lapsille ja nuorille

* Tärkeää tietoa omasta kehosta, omista rajoista ja turvataidoista
* Tärkeää ymmärrystä omasta seksuaalisuudesta, aikuisuuteen kasvaessa.
* Tukea positiivisen kehosuhteen kehosuhteen kehittymistä
* Ymmärrystä omaan seksuaaliterveyteen ja siitä huolehtimista

Seksuaalikasvatustuokiot pidetään aina lasten ja nuorten ikätasoisesti.

Seksuaalisuuteen liittyvä mediakasvatus on tänä päivänä erityisen tärkeää. Aikuisten tehtävä on antaa lapsille ja nuorille digitaitoja, joilla hän voi turvallisesti seikkailla nettimaailman syövereissä. Lapsen ja nuoren mediakasvatuksella tuetaan lapsen omaa medialukutaitoa. Sillä myös suojataan asiattomalta ja vaurioittavalta sisällöltä.

Aikuisena meillä on positiivinen mahdollisuus ja velvollisuus kertoa seksuaalisuudesta myönteistä tarinaa, jota lapsi ja nuori voi kantaa mukanaan aikuisuuteen.

Palautetta kasvatustunneista:

“Äkkiseltään kaikista mieleen tulevista aiheista oli puhetta luennossa. Ei oikein mikään asia jäänyt mainitsematta. Hyvä, että asioista voidaan puhua suoraan ja toisaalta ulkopuolinen puhuja/luennoitsija voi näissä asioissa olla paikallaan. On hieno suunta, kun nuorille puhutaan asioista asioina ja erilaisuutta pidetään juuri niin tavallisena kuin se onkin ja sen pitääkin olla. Aiheet olivat itselleni pääosin tuttuja, mutta hyvää teki silti kerrata termejä minunkin.”

Opettajan palaute 6 -luokan seksuaalikasvatustunnista.

“Tällaiset luennot ovat tarpeen, sillä jokainen opettaja puhuu näistä asioista omalla tavallaan, toiset laajemmin ja toiset kovin niukasti. Kaiken kaikkiaan hyvä setti, kiitos :)!”

Opettajan palaute 6 -luokan seksuaalikasvatustunneista.

Tilaa seksuaalikasvatustunteja:

Voit tilata seksuaalikasvatusluentoja esimerkiksi päiväkotiin, alakouluun, yläkouluun, lukioon, ammattikouluun, rippikouluun tai Prometheus-leirille. Seksuaalikasvatus -luennot rakentuvat tarpeidenne, lasten iän ja mahdollisen käyntimäärän mukaan.

Pidän myös luentoja vanhempainilloissa sekä henkilökunnan koulutuksia.
Halutessanne näistä voidaan koota paketti, joka tukee kasvatuskumppanuutta kodin sekä päiväkodin/ koulun välillä.

Otathan yhteyttä niin mietitään teille sopivaa sisältöä yhdessä: susanna@rouvasyld.fi