Tiedosta nautinto -blogi

Sinulle 40 -vuotias mieheni

kirjoittajalta Susanna | 12/08/2020

Tämä teksti on sinulle Herra Syld.

Olen saanut loputtomalla mielenkiinnollani upota kanssasi miehen maailmaan. Olet opettanut minulle mitä oli olla poika lapsuudessasi. Elämässä, jossa olisit ansainnut paljon rakkaudellisempaa huolenpitoa. Olen saanut ymmärtää, millaista oli olla epävarma nuorimies kasvamassa mieheksi. On ollut jännittävää ja surullistakin kuulla sinun kapinallisuuden ja herkkyyden ristiriitaa, jonka kautta olet itseäsi rakentanut. Sydänjuuria myöten olisin tahtonut kannustaa, kehua ja lohduttaa tuota lasta ja nuorta, jotta hän uskoisi olevansa kelpaava ja hyvä, juuri sellaisena kuin hän on.

Olet avannut sielun maisemaasi niin, että tänä päivänä kohtaan nuoria miehiä suurella herkkyydellä, ymmärtäen paljon enemmän, kuin omalla historiallani koskaan olisin ymmärtänyt. Ja kuinka paljon olen saanut siitä, myös omaa työtäni varten. Mutta eniten kiitollinen olen siitä, että olet avannut itseäsi niin, että ymmärrän sinua paremmin. Lapsuus kantaa parisuhteeseen saakka ja jotta ymmärrän sinua, minun pitää ymmärtää historiaasikin. On valtavaa rohkeutta avata elämäänsä kipeidenkin tunteiden kohdalla.

Tunteellinen sinä

Olet ollut vierelläni äärettömän rohkea, jopa uskalias. Sinua eivät ole sitoneet miehisyyden pakollisuudet, vaan olet antanut tunteiden tulla niin kipeimmillä kuin onnellisimmillakin hetkillä. Tiedän ettei se ole ollut helppoa. Mutta uskalluksesi kohdata ne karuimmatkin ääripäät on antanut vapauden kohdata ne huikeimmatkin huiput. Elämä kanssasi on elämää kaikilla aisteilla ja tunteilla. Tunneskaalasi on välillä hengästyttävä, mutta en luopuisi hetkestäkään.

Huomaavainen sinä

Huomaavaisuutesi kanssa tiedän olevani hyvinkin etuoikeutetussa suhteessa. Joka päivä osaat pienin teoin kertoa rakkaudestasi ja teet sitä arjessa huomattavasti tiedostavammin kuin minä. Minä huomionkipeä tunneihminen usein vain hyrisen. Huomiosi on tekoja, joita olet opetellut ja lopulta todennutkin niiden olevan sinulle ominaisia tapoja toimia. Ei väkisin, vaan vapaudesta. Olet irrottanut otteesi siitä, millaisia asioita miehenä voit tehdä tai olla. Ja ihailen siitä sinua.

Hyrisen runojesi äärellä, joita sielusi suoltaa, koska et enää pidättele. Hyrisen hellyytesi äärellä, koska se tulee ytimestäsi saakka, jota ei enää mielikuvat karskista mieheydestä torpedoi, etkä kätkeydy minkään kuoren alle. Hyrisen sanojesi ja kosketuksesi äärellä, koska annat niiden tulla juuri silloin kun sinusta tuntuu, etkä kahlitse tekemistä ajatuksilla, voitko tehdä niin.

Rakastava sinä

Rakkautesi näkyy ja kuuluu. Kaukana sinusta on perinteinen miehen malli, joka ei puhu eikä pussaa. Olet opettanut itsesi sanomaan, ettet ole hyvä keskustelija, tätä väärää totuutta sinusta olen yrittänyt kumota alusta saakka. Rakastuin sinuun, koska osasit keskustella. Teet sitä tänä päivänäkin kanssani vaikeimpienkin asioiden äärellä ja juuri silloin tiedän varmasti, että rakastat. Olen kyllä vallattoman ihana, kun niin haluan, mutta olen järjettömän vaikea, kun en jaksa mitään. Siinä vierellä otat sen vastaan, riittävän hyvin ja me selviämme. Luottamus sinuun on minulle suurinta rakkautta.

Minun pitää saada kuulla rakkautta sanojen ja tekstin kautta. Ne ovat minun rakkauden kieltäni ja niitä siekailematta tarjoilet. Meillä ei siirapilla kursailla ja juuri sellaisessa suhteessa haluan elääkin. Elämässä ei koskaan ole liikaa hattaraa, vaahtokarkkia eikä skumppaakaan. Ja sinun rakkauden kieltäsi olen saanut opetella, lopettaen ymmärtämästä miestä ja aloittaen ymmärtämään ihmistä vierelläni.

Seikkaileva sinä

Olemme hyvin erilaisia ihmisiä, mutta samat levottomat siivet on istutettu meidän molempien olkapäille. Nyt on vierellä ihminen, joka ruokkii niiden lepattamista, puskee ilmaa siipien alle pelkällä innollaan ja vie mukanaan seikkailuihin. Levottomuutemme ei ole sitä, ettemmekö rakastaisi kotiamme, vaan sitä, että tarve olla poissa kaikesta on meihin istutettu. Tässä iässä sinäkin olet huomannut, ettei meissä mitään vikaa ole. Levottomuus on vain ominaisuus ja siitä pitää osata olla tolkuttoman onnellinen. Minne kaikkialle se ominaisuus on meitä vuosien aikana vienytkään.

Seikkaillessa olet ehdottomasti parhaimmillasi, huoleton, onnellinen ja kaikelle auki. Ihaillen ihmettelen intoasi tutkia pieniä asioita, löytää kauneutta kanssani ja keskittyä hetkiin, joissa ei ole mitään ja siinä on kaikki. Meille rauha on olotila, johon jatkuvasti kaipaamme. Merestä hengitämme ja saamme voimaa. Kuumat kalliot ovat kuin muovailtu paljaita varpaitamme varten. Poikamainen innostuksesi on minulle hykerryttävän ilahduttavaa katsottavaa. Toivon, ettet koskaan ole niin vanha, ettet jaksaisi uudelleen ja uudelleen etsiä merenhiomaa sileää kiveä, jonka voit minulle esitellä.

Seikkaillessa me olemme vain me. Minä sinulle nainen, sinä minulle mies ja yhdessä jotain hyvin helppoa, vaikkei mitään muuta ei jaksaisi kuin hengittää. Seikkaillessa avaamme sielumme sopukoita, tutkimme ja tutustumme toisiimme taas uudelleen. Enkä tiedä mitään parempaa tai tärkeämpää.

Seksuaalinen sinä

Juurisyy siihen, miksi olen tällä seksologian tiellä on toisessa todellisuudessa. Ennen kuin oli mitään, oli sinulla tarve tutkia minun nautintoani ja sillä matkalla olemme edelleen. Ei niin, että unohtaisit itsesi, vaan niin, että nautit siitä kaikesta mitä löytösi tuottavat. Voi kuinka rohkea olet ollutkaan ja voi kuinka olet avannutkaan maailmoita, mistä en tiennyt tuon taivaallista.

Voi kuinka olet opettanut minulle itsestäni, nautinnostani ja siitä mitä se juuri meillä yhdessä voikaan olla. Voi kuinka jännittävää on ollut opetella ja löytää loputtomia nautintosi salaisuuksia. Kuinka oletkaan päästänyt minut sisälle mielesi synkkiin ja syntisiin salaisuuksiin. Ja kuinka olet opettanut miten mieletöntä on herkkyys seksin äärellä ja miltä näyttää, kun mies antautuu täysin. Sana valta on minulle nyt enemmän kuin koskaan aiemmin ja sinä olet opettanut minulle sen merkityksen.

Sinä

Luovuutesi ja visuaalisuutesi on minulle ilo päivittäin, ne ovat supervoimiasi ja kun niitä rohkenet estoitta käyttää, on koko maailma sinulle auki. Ihailen sitä, miten aina, kaikista keskivaiheen kirouksista huolimatta, olet sinnikäs ja teet asiat loppuun saakka. Siinä missä minä kiroillen jättäisin asian tekemättä, sinä kiroillen jatkat vain eteenpäin. Ja kun katselet ympärillesi, niin huomaat, että kaikki luottavat aina siihen, että korjaat kaiken ja mahdollisen. Niitä omia mammutteja kaatuu jopa huomaamattasi päivittäin.

Et ole äijä.
Ja siitä perusmääritelmästä tolkuttoman kaukana. Ja olen siitä enemmän kuin kiitollinen. Olet ainutlaatuisella tavalla jotain niin miehekästä, etten tiedä enemmästä. Ja juuri nyt 40 -vuotiaana parhaimmillasi. Säilytä aitous, ilkikurisuus ja innostus elämään, älä sen suhteen kasva koskaan aikuiseksi. Mutta löydä armollisuus, riittävyys ja hyvyys itsessäsi, siihen olet jo nyt tarpeeksi kokenut ja vanha. Äläkä hetkeäkään mieti iän tuomia muutoksia, karisma vaan kasvaa ja voimistuu rakkaani.

Kiitos kun olet.

Vaimosi

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma