Tiedosta nautinto -blogi

Sydämellä ja sielulla – opiskelijan tie parisuhdeohjaajaksi

kirjoittajalta Petri | 08/03/2024

Hei! Olen Jenni, Lahdessa asuva sydän- ja sielulähtöinen yrittäjä, joka tekee sitä mitä rakastaa. Olen lähtenyt hyvin tietoisesti luomaan itselleni elämää, mikä tukee omaa tehtävääni täällä, omia intohimojani sekä oman ytimeni äärellä elämistä. Tavoitteeni on elää elämää, mitä rakastan täydestä sydämestäni ja siinä olenkin ilokseni onnistunut. Tuen itseäni 100% kaiken sen äärellä, mitä kohti haluan ohjautua ja mikä kutsuu itseäni. Ajattelen vahvasti, että olemme tulleet tänne toteuttamaan itseämme koko potentiaalissamme, emme pienentämään ja himmentämään itseämme: tätä toivon välittäväni myös muille oman esimerkkini kautta.

Uuden oppimista ja oivalluksia

Uuden oppiminen, erilaiset näkökulmat, asioiden pohtiminen monilla erilaisilla tavoilla ja se valtava tietomäärä, mitä tämä maailmankaikkeus sisältää, on mielestäni loputtoman innostava asia. Tämä on yksi syy, miksi päätin osallistua Parisuhdeohjaajan koulutukseen: halusin avartaa tietotaitoani, maailmaani ja osaamistani myös parisuhteiden parissa työskentelyyn.

Olen tehnyt vuosia yksilötyötä, mutten koskaan pariskuntien kanssa. Tämä oli siis itselleni tietyiltä osin täysin uuteen maailmaan astuminen. Toinen iso syy tähän koulutukseen osallistumiselle oli haluni oppia myös itse parisuhdetaitoja. Halusin oivaltaa ja ymmärtää itseäni parisuhteissa, nähdä paremmin omaa käytöstäni, oppia uutta, ymmärtää lisää. Ajattelenkin, että jokainen koulutus on aina ensisijaisesti oma henkilökohtainen kasvumatka: sen kautta voimme kasvaa ammattiin.

Ajatuksia parisuhteista ja parisuhteen ohjauksesta

Parisuhteiden sisään mahtuu paljon hyvää ja ihanaa, mutta myös haasteita, joita emme välttämättä osaa ratkoa itseksemme. Tähän vaikuttaa tietenkin historiamme, kaikki se, mitä meille on opetettu ja mitä meihin on ohjelmoitu: mm. tunnelukkomme ohjaavat meitä tietynlaisiin parisuhteisiin, joissa saatamme esimerkiksi alistua, uhrautua ja elää kaltoin kohdeltuna. Tämä kaikki on usein meissä niin automaattista, ettemme näe sitä tietoisen mielemme parissa. Olemme toimineet vuosien, tai vuosikymmenien ajan tietyillä tavoilla ja tarvitsemme usein ulkopuolista reflektoijaa ja herättelijää poistaaksemme ne silmälaput silmiemme sivuilta, jotka rajoittavat avointa näkemistämme.

Tämä on yksi parisuhdeohjaajan tehtävä: toimia myötätuntoisena vierellä kulkijana, joka tarjoaa ymmärrystä, mutta tarvittaessa myös ravistelee ja herättelee asiakkaita näkemään omat ajatukset, tunteet ja toiminnan selkeämmin.

Vain tiedostamisen kautta voi tapahtua muutosta, ja parisuhdeohjaajat auttavat asiakkaita astumaan tietoisuuden polulle.

On ollut suunnattoman merkityksellistä saada seurata sivusta, miten pariskuntien keskinäinen kommunikaatio ja ymmärrys on lisääntynyt: kuinka on monien vuosien jälkeen kuullut ilman suodattimia, mitä toinen todella sanoo ja tarkoittaa. Ajattelenkin, että parisuhdeohjaajilla on tärkeä paikka ihmistyön parissa, sillä onhan parisuhteet elämämme merkityksellisimpiä ihmissuhteita. Ihmissuhteiden ollessa tutkitusti se kaikkein tärkein seikka hyvinvointimme ja onnellisuutemme äärellä, huomion vieminen omaan parisuhteeseen ja sen tutkimiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen on hyvin viisas teko.

Oppimatka omaan itseen

Parisuhdeohjaajan koulutus on ollut juuri sitä, mitä ajattelinkin: suuri kasvu- ja oppimatka itselleni. Toivoin siltä mm. oivalluksia, tietoa, selityksiä ja ymmärrystä omaan sisäiseen maailmaani, kokemuksiini sekä tapaani olla itse parisuhteessa. Halusin oppia ymmärtämään itseäni paremmin, sitä, millainen olen ollut tähänastisissa parisuhteissa ja miten voin kasvaa ja kehittyä, jotta astun seuraavaan parisuhteeseen entistä viisaampana.

Tätä kaikkea olen tästä koulutuksesta saanut, mutta sen lisäksi olen kasvanut paljon ihmistyön tekijänä sekä kouluttajana. Ihmisten tarinoita on upea kuunnella. Ihmisten äärelle ihan vaan kuuntelemaan on upeaa uppoutua. Tämä on ollut itselleni myös hyvin merkityksellistä.

Olen uppoutunut kuuntelemaan erilaisia tarinoita, kokemuksia, näkemyksiä, ajatuksia ja tunteita suorastaan lumoutuneena.

Kouluttajat Susanna ja Tero ovat loistava kouluttajatiimi toisiaan tasapainottaen. Kuten alussa mainitsin, rakastan uuden oppimista ja ammattilaisten luennoille asettuminen on itselleni valtavan inspiroivaa. Rakastan kuunnella sitä viisautta ja tietoa, mitä itseäni kiinnostavien alojen ammattilaiset kantaa itsessään! Olen todennut Susannan ja Teron luentoja kuunnellessani ties kuinka monta kertaa, että olisin voinut kuunnella heitä kyseisistä aiheista vaikka kokonaisen päivän ajan. Olen ilokseni saanut oppia en pelkästään parisuhdeohjaajuudesta, vaan myös erilaisista tavoista kouluttaa: tämä on itselleni myös erittäin hedelmällistä oman kouluttajuuteni reflektointia. Olen siis oppinut tästä koulutuksesta ja kasvanut moninkertaisesti enemmän ja laajemmin, kuin osasin edes etukäteen toivoa.

Monimuotoisuutta parisuhdetyöhön

Koska päätyöni on tällä hetkellä koulutukset ja kurssit, hyödynnän parisuhdeohjaajan osaamista niiden parissa. Intohimoni on myös yhdistää kaikkea sitä minkä parissa olen kouluttautunut, joten tulossa on mm. yinjoogan ja parisuhdeohjauksen yhdistävä verkkokurssi. Nähtäväksi jää, mitä kaikkea muuta tulen vielä kehittämään parisuhteiden hyvinvoinnin nimissä.

Sydänlämpöinen kiitos tästä koulutuksesta, minkä olette rakentaneet Susanna ja Tero! Jos parisuhteiden kaninkoloon sukeltaminen herättää innostusta ja saa sydämesi sykkimään ilosta, voin lämpimästi suositella tätä koulutusta.

Minut löytää osoitteesta https://jennikivikoski.mykajabi.com ja Instagramista @jenni_kivikoski.

Jenni

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma