Tiedosta nautinto -blogi

Näin saat syvempiä orgasmeja -kehitä omaa kehomielisuhdetta

kirjoittajalta Susanna | 26/04/2023

Voiko orgasmeja syventää? Onko otettava vastaan vain se, mikä luonnostaan tulee vai voiko nauttia enemmän? Onko orgasmi erilainen ja ainutlaatuinen kyky, joka toisilla tuottaa niitä suuria järisyttäviä, tai niitä aaltoilevia syviä tai toisille niitä hyvin paikallisia ja pieniä? Voiko kehosuhdetta kehittämällä löytää syvempiä orgasmeja?

Orgasmista nauttiminen on taito

Usein ajatellaan, että orgasmi on mystinen kehokokemus, joka vain saapuu, kun oikeista nappuloista painellaan tai riittävästi työnnellään edes takaisin. Usein myös sanotaan, että orgasmi tapahtuu mielessä ja riittävän kiihottava mieli takaa orgasmin, vaikka kehossa tapahtuisi mitä. Orgasmi on toki kaikkea tätäkin ja mielen ja kehon yhteistyö on merkityksellistä.

Mutta syvempien orgasmien nauttimiseen tarvitaan myös taitoja, joita kaikki voivat harjoittaa ja opetella. Mitä syvemmin orgasmista haluaa nauttia ja mitä enemmän haluaa euforian tuomaa järjetöntä raukeutta, sitä enemmän kannattaa sukeltaa syvemmälle itseensä.

Orgasmitaidot ovat tietoista nautintoa, läsnäoloa ja oman kehosuhteen syventämistä.

Orgasmi

Miksi orgasmi jää laimeaksi ja pinnalliseksi?

Jos orgasmikokemuksesi on hyvin vaatimaton, paikallinen ja antaa euforian tunteen vain hetkeksi, on usein kyse kiireestä, vieraasta kehosuhteesta tai siitä, ettei mieli ole mukana. Vaikka haluatkin ja kiihotutkin, niin orgasmi jää ohueksi. Hyvin vajaa tai laimea orgasmi ei useinkaan edistä halua tai tuota sitä ajatusta, että onpa seksi mieletön elinvoima ja ääretön nautinto.

Jos orgasmi on pieni ja pinnallinen, mutta se kuitenkin saapuu, on sen tuomaa tunnetta aina mahdollisuus syventää.

Usein tyydymme edes jonkinlaiseen orgasmiin, jos se saavutetaan siksi, että se kertoo seksin onnistumisesta tai on merkki sen päättymisestä. Tai orgasmi toteutetaan kumppanin tyytyväisyyttä varten. Ja usein orgasmin ajatellaan olevan se pakollinen juttu, jotta seksi on hyvää. Usein tyydymme laimeaan orgasmiin myös siksi, että uskomme, ettei mikään suurempi olekaan mahdollista juuri minulle. Mutta sinunkin orgasmisi voi antaa sinulle enemmän. Aivan varmasti.

Pohjalla hyväksyvä ja uteliaasti havainnoiva kehosuhde

Kehosuhdetta voi kehittää kehoyhteyden luomisen kautta. Aloita pienestä ja arkisesta. Mitä kehosi tuntee pienissä hetkissä? Millaisia erilaisia tuntemuksia siellä on? Kylmää, kuumaa, kireyttä, rentoutta tai pehmeyttä? Miten koet esimerkiksi nälkää ja tarjoat sitten itsellesi ruokaa? Miten tunnetila vaihtuu nälästä kylläisyyteen?

Mitä erilaiset tunteet herättävät kehossasi? Miten kehosi reagoi, jos olet iloinen tai surullinen? Miten lohdutat surullista kehoa, silitätkö, hellitkö vaiko hengitteletkö tyynnytellen? Mitä kehossasi tapahtuu mielihyvän aikaan? Mitä silloin kun kiukuttaa, ärsyttää tai ahdistaa?

Kehosuhde on mielentyöskentelyä myös luvan annon ja hyväksynnän kautta. Annatko itsellesi lupaa tuntea hyvää oloa, juuri sellaisella keholla mikä se nyt tässä hetkessä on. Jokainen keho on sinällään nautinnon arvoinen ja sinunkin kehosi, oli se millainen hyvänsä, voi ottaa nautintoa vastaan.

Orgastinen mieli

Mielelle on tärkeää antaa täysi vapaus vaeltaa seksuaalisuuden ulottuvuuksissa. Sinulla on lupa nauttia ja kiihottua mistä vain, mitä mielesi tuottaa. Usein tuhma ja kielletty kiihottaa enemmän ja sille kannattaa antaa lupaa loputtomasti. Mielesi maailma on sinun, etkä sen seikkailuista ole tilivelvollinen kenellekään.

Halukas aktiivinen mieli hyödyntää niin koettuja seksuaalisia nautintoja, kuin kaikkea, mitä ympäriltämme saamme. Tänä päivänä eroottista ja myös erityisen kaunista eroottista materiaalia on saatavilla kuunnellen ja katsellen. Kaiken tämän hyödyntäminen orgasmisi vahvistamiseksi on sallittua.

Orgastinen mieli on aistirikas, kokemuksia ja tutkimuksia vailla, se uskaltaa kuunnella mitä kehossa tapahtuu ja ottaa vastaan. Orgastinen mieli haluaa kaiken mahdollisen nautinnon, vaatii sitä lempeästi itselleen ja raivaa elämässä tilaa sen ihanuuksille. Orgastinen mieli ei kritisoi tai syyllistä, vaan keskittyy nautinnollisesti löytämään enemmän kipinöitä ja mielihyvää.

Orgasmi

Orgastinen kehosuhde

Kun orgasmeja lähdetään syventämään, sen pohjalla on tärkeää olla armollinen, lempeä ja hyväksyvä suhde omaan kehoon. Sen kautta voimme sukeltaa syvemmälle. Aistien vahvistaminen, tietoisten mielikuvien hyödyntäminen ja voimakkaamman kokemuksen mahdollistaminen itselle, on jokaisen opittavissa. Kun pohja on mahdollisimman otollinen, on kehon mahdollisuus ottaa vastaan jotain syvempää ja sinne uskaltaa itsekin sukeltaa helpommin.

Aisteihin tutustuminen ja niiden tuomaan mielihyvään antautuminen on seksuaalisessa nautinnossa erityisen tärkeää. Miltä seksi maistuu sinulle? Miltä kumppanisi maistuu mistäkin kohtaa? Mikä tuoksu herättää sensuelleja ajatuksia? Miltä sinä tuoksut seksin aikana? Miltä kumppanin kosketus tuntuu ihollasi? Mitkä ovat herkimpiä paikkojasi koskettaa? Missä tilanteessa tai mitä kehon osaa voi koskettaa rajummin? Miltä kumppani orgasmi kuulostaa? Miltä sinä kuulostat, kun olet nautinnon eri vaiheissa? Mikä sinulle on eroottista kuvamateriaalia? Mikä kumppanisi kehon osa kiihottaa mieltäsi?

Tietoisia mielikuvia voi luoda kiihottamaan itseään, joko muistojen kautta tai eroottisen materiaalin kautta. Kevyttä fantasiointia kannattaa harrastaa mahdollisimman paljon, jotta seksuaalinen mieli pysyy aktiivisena. Se on helposti mieleen saatavaa ja tehtävänä vain sykähdyttää hetken. Mielikuvien kautta voit myös rakentaa tietoisempaa nautintoa. Jos olisit puutarha, niin millainen? Ja mihin osiin sinussa oma puutarhuri saisi salaa tai röyhkeän riettaasti sukeltaa?

Voimakkaammat kokemukset eivät tarkoita sitä, että voimaa ja energiaa olisi tekemisessä valtavasti. Enemmänkin se tarkoittaa sitä, että annat hienoisenkin kosketuksen tuntua voimakkaammalta. Kun antaa keholleen lupaa, se myös kokee syvemmin, sitä kaikkein herkintäkin. Kun keho oppii, että pienikin eroottinen kosketus riittää tuomaan mielihyvää, se oppii viipyilemään erilaisissa tunnelmissa ja ammentamaan vähemmästäkin.

 

Rakkaudella,
Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifysta, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma