Kuvaus
PMDD ja parisuhde -verkkoluento -tallenne
PMMD on dysforinen oireyhtymä, eli aika ovulaation ja kuukautisten välillä, kun tuntuu että erilaiset ja voimakkaatkin henkiset ja fyysiset oireet vaikeuttaa elämää ja ihmissuhteita.
PMDD:ssä koetaan voimakkaita negatiivisia tunteita, tunnepurkauksia, hallinnan tunteen menetystä, aggressioita, kehollisia kipu- tai turvotus olotiloja. Univaikeudet on ja väsymys on myös yleinen oire. Jaksamattomuus, haluttomuus ja masennuksen tuntemukset on yleisiä. PMDD sekoittaa elimistön hormoneja, hankaloittaen olemista ja elämistä myös muiden ihmisten kanssa.
PMMD ja parisuhde -luento on sinulle tai teille, jos vastaat osaankin kysymyksistä kyllä:
Raastaako PMDD parisuhdettasi?
Tuntuuko, ettei kumppanisi ymmärrä yhtään mitä tunnet ja koet?
Onko kumppanisi neuvoton tai välinpitämätön?
Koetko, että joka kuukausi suhteenne on epätyydyttävä ja haluat erota?
Painaako syyllisyys siitä, että olet PMDD:n kanssa huono kumppani?
Joudutko ärsytyskiukku- ja anteeksipyyntökierteeseen?
Voiko parisuhteesi ollakin PMDD:n hoitokeino?
Katso itsekseen tai yhdessä kumppanisi kanssa mikä kaikki vaikuttaa PMDD -aikaan parisuhteessa, mikä helpottaa vuorovaikutusta, lisää ymmärrystä ja mistä voitte yhdessä saada voimaa.
PMDD -verkkoluennon teemoja:
- PMDD:n aiheuttamat oireet -> vaikutus suhteeseen
- Tarpeet suhteessa ja niiden muutokset PMDD -aikaan
- Ymmärrystä vahvistava kommunikointi
- PMDD:n itsehoidolliset keinot, joihin parisuhteessa voidaan vaikuttaa
- Tunnetaidot ja niiden hyödyntäminen
- Läheisyyden ja seksielämän haasteet ja niiden tuomat voimavarat
PMDD suhteessa:
PMDD ei ole helppo yhtälö mihinkään ihmissuhteeseen. Sen kanssa elämiseen tarvitaan tunnetaitoja, joiden avulla selvitään oireajoista ja saadaan puolin ja toisin ymmärrystä. PMDD tuo esille tarpeita, niin mielen, kuin kehon ymmärrykseen. Kumppani voi kohdata ne monella tapaa ja ymmärryksen kautta usein toteuttaa mielellään asioita, joita oikeasti tarvitset. On vain ensin ymmärrettävä, mikä toimii ja mikä ei, ja on uskallettava heittäytyä muuttuvan oireiston syövereihin ja uskallettava puhua puolin ja toisin avoimesti.
PMDD pyörittää hormonien ansiosta mielen sekaisin. Usein ei itsekään tiedä, mikä on totta ja mikä vain reaktiota PMDD:stä. Miten siis kumppani voisi ymmärtää?
PMDD:n määritellään pahimmillaan kaatavan suhteita. Parhaimmillaan siihen on mahdollinen hoitokeino, jolla oireet lievittyvät vähintään siedettäviksi. Itsehoidosta, mielen ja kehon tarpeista puhutaan PMDD:n kanssa Suomessa onnettoman vähän, joten varmasti olisi jo aika.
PMDD itsehoito:
PMDD vaatii kokonaisvaltaista itsehoitoa, koska se vaikuttaa meihin niin kokonaisvaltaisesti. Itsehoidon on mahdollista tukea lääkitystä, mutta se on myös mielen työskentelyä hyväksymisen, ymmärryksen ja positiivisen ajattelun kautta. PMDD:n itsehoidossa on erityisen suotuisaa, että lähimmät ihmissuhteet tukevat yksilön hyvinvointia, ja siitä kaikesta puhumme luennolla.
Itsehoidossa on tärkeää hyvänolon hormonien ruokkiminen, juuri niihin kosketukset, läheisyys ja ennen kaikkea ymmärtävä kohtaaminen ovat täsmäiskuja PMDD aikaan! Käännä suhteesi voimavaraksesi.
Mikään ei ole niin tärkeää kuin ymmärtää omaa ja kumppanin mieltä PMDD:n aikaan
Verkkoluennon toteuttavat:
Susanna Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti
Parisuhdeterapeutti
Mentaali- ja rentoutusvalmentaja
Positiivisen psykologian valmentaja
“Työskentelen yksilöllisesti PMDD -asiakkaiden kanssa terapiassa. Itselläni on myös vuosien tausta PMDD:n kanssa, olen siis myös kokemusasiantuntija. Mutta tuon tähän luentoon sekä kaiken ammatillisen ymmärrykseni että kokemukseni haasteista parisuhteessa. PMDD on kulkenut mukanani vuosia, ja sen itsehoito on ollut minulle ainoa vaihtoehto. Samalla on pitänyt ymmärtää, opetella ja löytää tietoa, mikä kaikki vaikuttaa sen kanssa elämiseen ja mitä se aiheuttaa parisuhteeseen. Tahtotilani on auttaa nyt muita sen kanssa kamppailevia yksilöitä ja pariskuntia”
Petri Syld
PMDD -parisuhteessa, aviopuoliso, kokemusasiantuntija
Verkkoluennon tallenne: hinta: 19 e
Verkkoluennon kesto 1 h 54 min.
Ostettuasi luennon saat spostilla linkin, josta pääset katsomaan videon Vimeosta. (katsothan ettei hyppää roskapostiin!).
Views: 1044