Tunnekeskeinen seksuaalisuus suhteessa -koulutus 23.1.-4.6.2024

300,00 

Kuvaus

Haluatko ymmärtää ja sukeltaa syvemmälle suhdeseksiin?
Tarvitsetko osaamista ja ymmärrystä suhteiden seksuaalisuusteemojen kanssa työskentelyssäsi?

 

 

Koulutus on suunnattu sinulle seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, psykoterapeuttia, pariterapeutti, parisuhdeohjaaja, valmentaja, coach tai muu ihmisten kanssa työskentelevä ammattilainen sosiaali- ja terveysalan ammattilainen.

Ja sinulle, joka haluat ymmärtää enemmän siitä, mikä tekee parisuhteiden seksielämän nautinnosta mahdollisempaa.

Koulutus edellyttää ymmärrystä ja kokemusta ihmistyöstä tai vahvaa kiinnostusta suhdeseksiteemaan.

KOULUTUSAIKA

23.1.-4.6.2024

HINTA

Koulutuksen varausmaksu on 300 e.
Koulutuksen hinta on 1495 e (30.11.2023 saakka)
Ja 1695 e (1.12.2023 jälkeen ostetuille koulutuksille)

KOULUTUSPÄIVÄT

ti 23.1.2024 klo 16.30-19.30
to 8.2.2023 klo 16.30 – 19.30
la 17.2.2023 klo 9.30 – 16.00 (välissä 30 min lounastauko)
ti 20.2.2024 klo 16.30 – 19.30
to 7.3.2024 klo 16.30 – 19.30
ti 19.3.2024 klo 16.30 – 19.30
to 4.4.2024 klo 16.30 – 19.30
la 13.4.2024 klo 9.30 – 16.00 (välissä 30 min lounastauko)
to 25.4.2024 klo 16.30-19.30
ti 7.5.2024 klo 16.30 -19.30
ti 21.5.2024 klo 16.30 – 19.30
ti 4.6.2024 klo 16.30 – 19.30

 

KOULUTUKSEN SUORITTAMINEN

Koulutus on verkkokoulutus, joka toteutetaan kokonaan etänä Zoom -alustalla.
Koulutuksissa ei ole läsnäolovelvoitetta. Voit katsoa koulutuksen luennot tallenteina haluamanasi ajankohtana.
Osa koulutusteemoista on videoilla, jotka voit katsoa haluamanasi aikana.

Suhdeseksi on paljon taitoja, joita löytyy meissä kaikissa ja ne ovat opittavissa. Hyvin usein polkumme aiheuttaa sen, että seksuaalinen osaaminen jää ohueksi ja vajaaksi, koska suojaamme itseämme. Suhteissa ollessa emme siis saa kaikkea potentiaalia käyttöömme. Jokainen syntyy elämäänsä seksuaalisena olentona, ja nautinto asuu tavalla tai toisella meissä kaikissa. Seksuaalisesti tabumainen kulttuurimme haastaa vapautta kokea, kohdata ja nauttia seksuaalisuudesta sillä kaikella mitä meissä on. Tabumaisuus seksuaalisen nautinnon äärellä on tehnyt siitä monissa suhteissa haastavaa, mikä ei vahvista elinvoimaa ja hyvinvointiamme, jota seksuaalisuudesta olisi parhaimmillaan saatavissa yksilöille ja suhteessa.

 • Koulutus on täydennyskoulutusta, jossa opiskelija itse vastaa koulutuksen luentojen ja materiaalien omaksumisesta.
 • Koulutukseen sisältyy kolmen valinnaisen seksuaalisuuden ymmärrystä tukevan kirjan lukeminen, kirjoista yhteen koottu reflektio.
 • Koulutuksessa on lopputyönä oman seksuaalisen ymmärryksen polun kehittymisen matka.

 

 

KOULUTUKSEN TEEMAT

  • Suhdeseksi ja yksilön seksuaalisuus
  • Nautintokeskeisyys
  • Tunneyhteys ja turvallisuus seksuaalisessa nautinnossa
  • Kiintymyssuhdemallit suhdeseksissä
  • Tarvelähtöisyys seksissä
  • Suhdekosketus ja kehollisuus
  • Seksipuhe ja vuorovaikutus
  • Seksuaalinen halu ja haluttomuus
  • Seksuaaliset haavat suhteessa
  • Miehen seksuaalinen nautinto
  • Naisen seksuaalinen nautinto
  • Seksuaalisuus moni- ja sateenkaarisuhteissa
  • Moninaiset orgasmit ja orgasmihaasteet
  • Kinkyseksuaalisuus ja BDSM
  • Mielen seksuaalisuus ja mentaalinen nautinto
  • Seksuaalisuuden laajentaminen ja kokeilukulttuuri
  • Seksilelut osana nautintoa
  • Tantra ja seksuaalinen energia

 

TUNNEKESKEINEN SEKSUAALISUUS

 

Tunnekeskeisyys on suomalaisille haastavaa, kiintymyssuhdetaustamme vaikuttaa suhteisiin ja erityisen paljon myös suhdeseksiin. Tiedostamatta tai tiedostaen suojaamme itseämme, välttelemme ja pakenemme haluttomuuden taakse. Kunhan seksiä on joskus edes, niin voimme ajatella, että sen tarkoitus suhteessa täyttyy. Moni kuitenkin jää seksielämässä vaille tyydytystä, on mahdotonta kohdata seksissä, jos tunneyhteytemme ei toimi ja emme uskalla olla auki, läsnä ja haavoittuvaisia toisen edessä.

Tässä koulutuksessa on tarkoitus ymmärtää enemmän seksuaalisuudesta, tunneyhteydestä, parin välisestä kemiasta ja rakkaudellisuudesta. Niillä kaikilla on erityisen paljon vaikutusta siihen, pystymmekö nauttimaan suhteessamme toisistamme vaiko emme. Usein ajattelemme, että meidän pitää kehittää yksilön nautinnon ymmärrystä, ja sitä kautta se aukeaa myös nautinnoksi suhteessa. Suhdeseksi perustuu ihmisten keskinäiseen ymmärrykseen, suhteen tunneyhteyteen ja siihen, miten suhteessa seksiin suhtaudutaan, panostetaan ja miten opetellaan seksipuhetta, avataan tarpeita, tunteita ja kokemuksia. Suhdeseksissä ei ole kyse vain yksilöiden kyvystä nauttia vaan siitä, mitä tapahtuu yhdessä, mielessä ja kehossamme seksin äärellä.

Seksi perustuu joko opittuihin, mielikuvien värittämiin tapoihin tai aitoon ja syvälliseen nautintoon.
Koulutus kuljettaa sinut laajan seksuaalisen ymmärryksen lähteille. Saat siitä niin vahvistusta omaan matkaasi, kuin ammatillista ymmärrystä ohjata asiakkaitasi syventämään omaa seksuaalista nautintoaan suhteessa. Koulutus tarjoaa sinulle monipuolisen teoriaymmärryksen, joka pohjautuu tutkittuun tietoon, laajaan ymmärryspohjaan, ja kokemukseen parien seksuaalisen nautinnon valmennuksesta. Menemme käytäntöön, syvään ymmärrykseen ja pysymme ihmisten aidon elämän ja kokemuksien äärellä.

 

AINUTLAATUINEN KOULUTUS SUOMESSA

Koulutus on Suomessa ainutlaatuinen kokonaisuus seksuaalisuuden osaamista. Koulutus tarjoaa matkan, jollaista et ole aikaisemmin käynyt. Koulutuksen kautta saat osaamista ja ymmärrystä, jonka kanssa voit kohdata helpommin ja laajemmin pareja, joille seksuaalinen nautinto on suhteessa haastavaa tai jotka kaipaavat siihen lisää ymmärrystä ja mahdollisuuksia. Koulutuksessa kuljemme mentaalisen ymmärryksen kautta aina keholliseen yhteyteen. Kehomieli kulkee saumattomana seksuaalisessa nautinnossa mukana. Koulutuksessa on holistinen ihmiskäsitys, ja siinä näyttäytyy ymmärrys ratkaisukeskeisyydestä, psykofyysisestä työskentelystä, tunnekeskeisyydestä ja systeemisyydestä.

Jos unelmasi on työskennellä ihmisten kanssa ja tehdä työtä, mikä auttaa nautinnollisesti ihmisiä voimaan paremmin ja kohtaamaan sekä kehon että mielen seksuaalisuuden ytimiä, tämä koulutus on sinua varten. Jos tunnet sydämen ja sielun tasolla, miten tärkeää ihmisten nautinto, rentoutuminen, pysähtyminen, tunnetyöskentely ja energioiden kuuntelu on, tämä koulutus on sinua varten.

Seksuaalisuus sisällämme on meille valtavan suuri voimavara ja suhteen taikavoima. Sen ymmärtäminen ja työstäminen on meille suuri vahvuus. Voimme moninkertaisesti paremmin, kun ymmärrämme nautinnon vaikutuksen itseemme ja suhteemme yhteyden voimistajana. Jokainen meistä on seksuaalisesti ainutlaatuinen yksilö, jollaista ei ole toista,. Se erilaisuus on tärkein voima ihmisten välillä, ja vain sen avaamisen kautta pääsemme yhteyteen, jossa toinen on jatkuvasti kiehtova ja kiinnostava. Suhdeseksin lässähtäminen on harhaa, jossa lopetetaan tietoinen tekeminen ja uskotaan siihen, että kaiken on tapahduttava luonnostaan ja tekemättä mitään. Jokainen suhde on erityisen paljon arvokkaampi ja suhdeseksistä nauttiminen ei ole vain harvojen ja valittujen oikeus.

Kuten edellä kirjoitin, jokaisella meillä on yksilölliset kyvyt ja tarpeet nautinnon kokemiseen ja on myös luonnollista, että joku on luontaisesti seksuaalisempi kuin joku toinen, siinä missä joku on myös taiteellisempi tai musikaalisempi. Usein polku nautinnossa on ollut helpompi ja vapaus läsnä. Tästä huolimatta jokaisella meillä on kyky työskennellä seksuaalisen nautinnon parissa ja harjoittaa monenlaisten taitojen kautta itsensä syvemmin nauttivaksi.

ERITYINEN KOULUTUSMATKA JUURI SINULLE

Nautinnotokeskeisen seksuaalisuus suhteessa -koulutus on viiden kuukauden mittainen matka seksuaalisuuden, sen tutkimisen, kokemisen, tuntemisen, ymmärtämisen ja omaan työkäyttöön valjastamisen äärelle. Tämä on matka, jonka aikana eteesi avautuu täysin uusi maailma; koulutuksessa opit samalla tutkimaan omaa nautintoasi ja sen ymmärrystä omassa elämässäsi ja mahdollisessa suhteessasi. Keskitymme matkan varrella siihen miten kaikkine tunteinemme, historiallamme ja suhdekokemuksellamme olemme seksissäkin läsnä. Haemme ymmärrystä siihen, miten nautinnollinen seksielämä loppujen lopuksi tuottaa valtavan onnellisia pareja, joiden suhteen yksi merkittävä voima on yhteydellinen seksuaalinen nautinto.

Koulutuksessa sukellamme laajoihin teemoihin nautinnon äärelle. Puhumme vuorovaikutuksesta, tarpeista, energioista, turvallisuudesta ja kaikesta siitä, missä mielettömässä suhdeseksissä voimme nauttiakaan. Meillä on tarkasteltavana koko ihmisen laaja seksuaalinen nautinnon kenttä ja sen monipuolisuuden ihmeet.

Koulutuksen myötä voit ohjata asiakkaitasi nautinnollisempaan suhdeseksiin sekä livenä, että etänä.
Tämä koulutus mahdollistaa sinulle todella monipuoliset tavat tehdä tätä tärkeää työtä.

 

“Susanna kouluttajana haastaa, kannustaa ja häntä on aina niin ihanaa kuunnella”

(palautetta aiemmasta koulutustyöstä)


KOULUTTAJA

Susanna Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
Seksuaalineuvoja (SSS)
Paripsykoterapia -koulutettu
Mentaalivalmentaja
Rentoutusvalmentaja
Positive Psychology Practitioner
Yhteisöpedagogi
Parisuhdeohjaajien, seksuaalineuvojien ja -terapeuttien kouluttaja

“Susannaa kuuntelisi koko päivän. Hän on hämmentävän aito ja innostunut kouluttaja”
(palautetta aiemmasta nautintokoulutuksesta)

KOULUTUKSEN MAKSAMINEN

Early bird 30.11.2023 saakka hinta 1495 e (sis. alv)
Kurssin hinta 1695 e (sis. alv)
Varausmaksu 300 e on oltava maksettuna ennen koulutuksen aloitusta.

Ilmoittautuessa maksetaan varausmaksu 300 e ja maksun jälkeen osallistuminen on sitova.
Kurssin loppusumma on mahdollisuus maksaa 4 erässä kuukausittain laskulla. (tammi-toukokuu 2024).

Jos maksat koulutuksen yrityksenä, voit ilmoittautua koulutukseen myös: susanna@rouvasyld.fi ja antaa yrityksesi laskutustiedot laskutusta varten.

Voit myös pyytää Visma -maksulinkin, jonka kautta on saatavilla lisää osamaksuvaihtoehtoja.
Saat linkin koulutusalustalle tammikuun 2023 alussa, jolloin pääset toteuttamaan ennakkotehtävää.

Maksettuasi varausmaksun ilmoittautuminen on sitova. Koulutuksen videomateriaalit on käytössäsi ja katsottavissa vuoden 2024 loppuun. (Toki neuvotellen saat lisäaikaa).

LISÄTIETOJA JA KYSYTTÄVÄÄ

Olethan yhteydessä minkä tahansa ajatuksen kanssa, mitä koulutuksesta sinulle herää:
susanna@rouvasyld.fi

KOULUTUSTEEMOJEN SISÄLTÖ LYHYESTI

 • Suhdeseksi ja yksilön seksuaalisuus
  Mitä on suhdeseksi? Miten tunnekeskeisyys näkyy suhdeseksissä? Miten yksilön oma seksuaalisuus ja suhteen seksuaalisuus limittyvät toisiinsa? Mistä elementeistä suhdeseksi rakentuu? Millaisista eri lähtökohdista suhdeseksiin tullaan? Miten seksuaalinen polku vaikuttaa suhdeseksiin ja millaiset mielikuvat määrittävät suhteissa seksiä tänä päivänä? Puhumme vapaudesta suhdeseksissä ja sen nautinnoissa.Vapaudesta ihminen nauttii, ilman esteitä ja ilman tarvetta kapinoida nautintoa vastaan.Suhdeseksi toteutuu aina tunneyhteydessä. Usein kokemus huonosta seksuaalisesta kohtaamisesta liittyy siihen, ettei pari ole löytänyt keinoja pitää tunneyhteydestä huolta ja seksin ajatellaan olevan erillinen tapahtuma suhteessa eikä suhdetarve ja osa tunneyhteyden toteutumista.

 

 • Nautintokeskeisyys
  Tässä moduulissa keskitymme nautintotaitoihin. Mistä nautinto koostuu, mitä se vaikuttaa onnellisuuteen ja tyytyväisyyteen? Mikä haastaa nautintoa tässä ajassa? Miten eri tavalla koemme kehollisesti seksuaalista nautintoa ja miten sitä voi vahvistaa ja voimistaa? Nautinnon anatomian kautta avaamme reittiämme nautinnolliseen mahdollisuuteen, niin seksuaalisesti kuin muutenkin elämässä.Jos ihmisellä ei ole lupa nauttia, emmekä ymmärrä siinä tietoisuuden ja läsnäolotaitojen merkitystä on seksuaalinen nautintokin usein haastavaa. Lupa on annettava ensin itselle ja löydettävä oma arvokkuus, jotta ymmärtää, kuinka merkityksellistä nautinto on elämässä. Nautintokeskeisyys suhteessa ei ole vain seksiä varten, vaan se on suhteen huoltamista kaikkiaan rakkauden teoin ja niiden kautta.

 

 • Tunneyhteys ja turvallisuus seksuaalisessa nautinnossa
  Suhdeseksi tapahtuu vain turvallisessa ja tunneyhteydellisessä suhteessa aidosti nautinnollisesti. Miten tunneyhteys vaikuttaa seksiin, mistä se koostuu? Miten vahvistaa ja voimistaa tunneyhteyttä ja turvallisuutta? Tunneyhteys vahvistaa suhdeseksiä ja suhdeseksi parhaimmillaan vahvistaa tunneyhteyttä. Tunneyhteys on opettelua ja tietoisia tekoja, kaikki parit voivat vahvistaa omaa tunneyhteyttään.Tunneyhteys jakaantuu niin keholliseen kuin mielen kokemukseen siitä, että voimme kohdata toisen ihmisen kaikessa herkkyydessämme ja myös heikoimmallakin hetkellä. Joskus nautinnollisin seksi alkaa siitä, että ouhumme ja puramme tunteemme auki ja itkun kautta olemme kosketuksissa omiin tunteisiin. Tunneyhteys elää, muokkaantuu ja joustaa. Se on kuin suhteen turvatyyny, täynnä resilienssiä, joka parhaimmillaan kantaa kaikessa yli. Jos tunneyhteys ei toteudu, valtaosan meistä on mahdotonta kokea syvää seksuaalista nautintoa yhdessä toisen kanssa. Vaikka suhde olisi turvallinen ja kumppani vierellä monin tavoin vastaisi tarpeisiimme.

 

 • Kiintymyssuhdemallit suhdeseksissä
  Mahdollisuuteen nauttia seksistä vaikuttavat jo lapsuuden opitut kiintymyssuhdemallit. Turvattomasti kiintyneiden on haastavampaa heittäytyä kokemaan yhteydellistä ja rakkaudellista suhdeseksiä, ja siksi turvallisuutta on lisättävä suhteessa ja seksissä, että se mahdollistuu. Puramme kiintymyssuhdemallit käytännönläheiseen ymmärrykseen, joiden kautta parit ymmärtävät suhtautumistaan seksiin laajemmin.Jos kiintymyssuhdemalli on turvaton, voi olla vaikeaa ymmärtää, miten paljon se estää antautumasta nautintoon. Luottamus ihmisiin muussakin kohtaamisessa vaikuttaa paljon luottamukseen seksissä. Suhteen tunneyhteys on luottamuksen mittari ja sitä kautta pääsemme rakentamaan turvallista kiintymyssuhdemaallia, jotta seksuaalinen nautintokin saa riittävän turvallisen alustan toteutuakseen.

 

 • Tarvelähtöisyys seksissä
  Meillä kaikilla on tarpeita suhteessa ja suhteen seksissä. Usein seksuaaliset tarpeet on taputeltu piiloon, koska emme halua olla vaivaksi tai vaikeita. Koemme usein myös häpeää siitä, että tarvitsemme jotain, mitä kumppanimme ei halua tai koe osaavansa toteuttaa. Tarpeiden käsittely vapauttaa pareja usein erityisen paljon, ja siihenhän seksissä pyrimme. Tarvelähtöisyys vahvistaa ihmisen seksuaalisuutta ja avaa keskustelulle kanavaa parin välille.Suomalaisille on erityisen hankalaa olla tarvitseva, koska se määritellään meillä heikkoudeksi. Tarvitsevuuteen antauminen on kuitenkin suhteissa yksi merkittävimpiä asioita, jos emme voi tarvita, ja saada vastinetta tarpeisiimme, emme koe hyväksyntää, arvostusta ja yhteyttä. Ilman noita kokemuksia, nautinto jää ohueksi ja pinnalliseksi kokemukseksi.

 

 • Suhdekosketus ja kehollisuus
  Me elämme yhteyttä kosketuksella ja seksuaalisen kosketuksen pohjalle tarvitsemme niin arkista ja emotionaalista kosketustakin. Miten kosketusta voidaan vahvistaa, opetella, etenkin, jos ei koe sitä tarvitsevansa. Miten reitti kulkee kohtaamisesta seksuaaliseen syttymiseen?Kehollinen turvallisuuden ja hyväksynnän kokemus on yksi avaintekijä siinä, että voimme avautua ja nauttia kumppanimme kanssa ytimiämme myöten.Suhde tarvitsee arkikosketusta, emotionaalista ja intiimiä kosketusta ja niiden vahvistamisen jälkeen meillä on mahdollisuus ottaa vastaa seksuaalista kosketusta, joka oikeasti koskettaa myös herkkää ja rakkaudellista ydintä meissä. Niin kauan kuin emme tule kehollisuuden kautta riittävään turvaan, meillä ei ole mahdollista antautua täysin seksuaaliseen nautintoonkaan.

 

 • Seksipuhe ja vuorovaikutus
  Avoin, tunnepohjainen ja yksityiskohtainen seksipuhe on suhdeseksin tärkein taito. Moni puhuu suhdeseksistä, mutta niin pinnallisella tasolla, ettei se vie seksiä eteenpäin. Seksi on kohtaamista ja vuorovaikutusta, jossa sanoilla on merkitystä, mutta erityisen iso merkitys on sanattomalla viestinnällä. Vuorovaikutustaitoja voi oppia ja kehittää loputtomasti ja avoimuuden takana aukeavat ihan erityiset nautinnon portit.Seksipuheessa on ymmärrettävä, syvyys ja taso, mutta myös turvallisuus, mikä sen mahdollistaa. On helppoa sanoa, että seksistä kuuluu puhua, mutta jos teema on itselle herkkä, kuten se usein on, niin suojaamme puhettamme valtavasti. Se on ymmärrettävää, mutta suhteessa olisi tärkeää, että puhe mahdollistuisi, koska mitään muuta kautta emme pääse toisen seksuaaliseen sielunmaisemaan ja ymmärtämään yhteisen nautinnon mahdollisuuksia.

 

 • Seksuaalinen halu ja haluttomuus
  Seksuaalinen eritahtisuus ja eripariset halut ovat suhteessa joskus erityisen haastavia, mutta koemme niitä väistämättä aina suhteen elämänkaaressa. Oikeastaan jokaisessa suhteessa olemme eriparisia haluinemme, koska kahta samanlaista nauttijaa ei olekaan. Halu ja haluttomuus usein haastaa, mutta sen ymmärtäminen vapauttaa meidät keskittymästä sen etsimiseen.Seksuaalisen halun spontaaniuden ja responsiivisuuden ymmärtäminen on tärkeää, usein odotamme halua, joka ei ole realistinen tai mahdollinen. Suhteessa on kyse siitä, että rakennamme suhteen niin turvalliseksi, että voimme aina vapaasti sanoa ei. Rajojen ehdoton kunnioitus tuo sen vapauden, että voimme sanoa kyllä ja lähteä kokeilemaan syttyisimmekö. Se voi olla yhteistä päätöstä tai kevyttä mahdollisuutta ehdotuksille puolin ja toisin. Tärkeää on, että torjunnan ja pettymien pelot puretaan pois. Rajojen vahvistaminen on todella tärkeä osa halun teemaan, samoin halun, kiihotuksen ja syttymisen ymmärtäminen niin mielen kuin kehon kannalta.Haluttomuus on aina viesti, usein siitä, ettemme luota, emme saa arvostusta ja kunnioitusta tai emme koe tunneyhteyttä. Silloin haluttomuus on tärkeä suojakeino ja sitä tulee arvostaa. Puhetta ja tunteiden purkua vaaditaan ensin, jotta vapaudutaan taas seksin mahdollisuuteen.

 

 • Seksuaaliset haavat suhteessa
  Hyvässäkin suhteessa tapahtuu seksuaalisia haavoittumisia. Niiden purkaminen on erityisen tärkeä turvallisuuden vahvistamisen kannalta. Jos suhteen seksiä kuormittavat haavat, joita ei ole yhdessä purettu, on mahdotonta vapaasti ja turvallisesti nauttia seksistä. Tässä koulutuksessa emme keskity traumoihin (niiden hoito kun on seksuaaliterapiassa tehtävää).Hyvin usein kohtaamattoman seksin taustalla on haava suhteessa tai seksuaalisessa historiassa. Mitä turvattomampi on kiintymyssuhteemme, sitä helpommin haavoja syntyy ja meillä ei ole aina uskallusta tai ymmärrystä niiden purkamiseen. Seksuaalinen haava on niin herkkä, että sen käsittely rakkaussuhteessa on usein yksi vaikeimpia teemoja. Haavoja jää siten helposti parin välille, jolloin toinen tai molemmat alkavat suojaamaan itseään ja omia tunteitaan.

 

 • Miehen seksuaalinen nautinto
  Tässä moduulissa vierailee kouluttajana Teemu Syrjälä. Teemu avaa miehen seksuaalisuutta, tunteita ja nautintoa. Teemu vetää miesten viikonloppuja ja koulutuksia ja on miesten kanssa työskentelyn vahva asiantuntija. Moduulissa käymme läpi miehen seksuaalisuuden erityispiirteitä ja puhumme erektiohaasteista. Miten mies pääsee nauttimaan omasta kukoistuksestaan suhdeseksissä?Teemun luennon lisäksi pysähdymme pohtimaan miesten kiintymyssuhteita ja tunnetaitoja, käsittelemään sitä kautta, miksi miehen seksuaalisuus näyttäytyy ajoittain niin kapena, karuna ja kovanakin. Miehiä syyllistetään usein valtavan paljon penis- ja yhdyntäkeskeisestä ja itsekkäästäkin seksistä. Mitä tässä on taustalla ja miten saadaan mielikuvat romutettua ja pääsemme miesten aidon ja hauraan seksuaalisuuden äärelle.

 

 • Naisen seksuaalinen nautinto
  Naisen seksuaalinen nautinto on ollut vapaata historiassamme vähän vähän aikaa ja vapautta haetaan monenlaisin keinoin edelleen. Mitkä mielikuvat rajoittavat ja miten saadaan naisen nautintoa vapautettua, puhumme naisen nautinnon erityispiirteistä ja haasteista. Miten nainen pääsee nauttimaan seksistä kaikella mitä hänessä on?Naisen nautinto on usein miellyttämistä, kiltteyttä tai tutkimatonta. Se on miehen miesten maailmaan muokkaantunutta ja sen tutkimiseen on ollut ihan liian vähän aikaa ja mahdollisuuksia. Naisten suurimpia seksuaalisia haasteita on se, ettemme anna itsellemme lupaa nauttia, emme luota ja tunne kehoamme, emmekä ole vastuussa omasta osuudesta seksissämme. Ja kun nainen voimaantuu ja saa nautinnostaan kiinni, se hyvin usein herättää lähinnä pelkoa ja vastustusta. Naisen kuuluukin löytää itsensä, mutta se ei välttämättä tarkoita yltiövoimakasta soturinaista, vaan myös erityisen herkkää, pehmeää ja kaunista feminiiniä, jota kohdataan juuri niin hienovaraisesti kuin kuuluukin.
 • Seksuaalisuus moni- ja sateenkaarisuhteissa
  Tässä moduulissa pääsemme keskittymään moni- ja sateenkaarisuhteiden seksuaaliseen nautintoon. Miten lisätä nautintoa, kun kumppaneita on useita? Miten turvallisuus näyttäytyy suhteiden seksissä? Homo- ja lesbosuhteiden erityispiirteitä käymme läpi myös. Tässä moduulissa on osin ulkopuolinen luennoitsija.Monisuhteisuus ja seksuaalinen moninaisuus tuo seksuaaliseen nautintoon omia ihania värejään. Silti kyse on siinäkin kaikin tuntein olemisesta ja elämisestä. Usein monisuhteiset mahdollistavat avoimella keskustelullaan avoimempaa seksiä, mutta tämä ei tietenkään ole itsestään selvää.

 

 • Moninaiset orgasmit ja orgasmihaasteet
  Miten monella tapaa ihminen voikaan nauttia orgasmeista? Millaisia mielikuvia ja totuuksia orgasmeihin liittyy? Mikä niitä rajoittaa tai estää kokonaan? Moduulissa keskitymme ymmärtämään kiihotuksen reittiä orgasmiin, niin kehon kuin mielen tasolla. Nautinnollisessa suhdeseksissä orgasmi on erityisen tärkeä nautinto, mutta ei seksin ehdoton päämäärä.Orgasmeihin vaikuttaa valtavasti se, miten pystymme olemaan auki toiselle ihmiselle. Orgasmien taustalla on moninainen mentaalinen viidakko itsehyväksyntää, kumppanin kautta saatua hyväksyntää, yhteyttä ja turvallisuutta. Meillä kulttuurisesti keskitytään hyvin yksilölliseen ajatukseen orgasmien suhteen, vaikka omaan nautintoon keskittyminen onkin tärkeää, se ei suhdeseksissä vielä pelkästään riitä. Orgasmit kaipaavat aina vapautta mahdollistuakseen, kun nautinto on äärimmillään stimulaation oikeanlaisuus ei ole niin oleellista ja usein tartumme siihen, että teknisesti pitäisi toteuttaa juuri oikeanlaista stimulaatiota. Ihminen on kokonaisuus ja orgasmi ei koskaan tapahdu vain yhdessä pisteessä tai sitä oikein painamalla.

 

 • Kinkyseksuaalisuus ja BDSM
  Miten määrittyy kinkiys? Mitä on BDSM? Mitä sen ymmärtäminen voi antaa mihin tahansa suhteeseen? Miten määrittelemme tuhmuuden, jota tavalla tai toisella kaikki hakevat seksissä? Mitä mielessä ja kehossa tapahtuu valtaleikeissä ja voimakkaan stimulaation äärellä?Kinkyseksuaalisuus on hyvin väärin ymmärrettyä ja leimattua joksikin, mistä vain harva, ehkä jopa erityisen roisit tai tunteettomat ihmiset voivat nauttia.

  Kinky- ja BDSM -nautinnot kertovat monenlaisista tasoista ihmisen nautinnossa ja niiden ymmärtäminen niin kehomielenyhteyden, kuin  erityisen tärkeän leikkisyyden, roolien tuoman vapauden jne. kautta on erityisen tärkeää. Kinkyleikit on erityisen mentaalista nautintoa, toki aina suostumuksen, rajojen ehdottoman kunnioittamisen ja turvallisuuden kautta.

 

 • Mielen seksuaalisuus ja mentaalinen nautinto
  Mitä on mielen seksuaalisuus? Tässä moduulissa puhumme siitä, mistä kaikesta seksissä voi nauttia, ilman että että edes kosketamme itseämme tai toisiamme. Mentaalinen nautinto vapauttaa seksuaalisuuden ajasta ja paikasta ja sen mahdollisuudet kulkevat kaiken aikaa mukanamme. Voiko meditaatio olla seksuaalinen kokemus? Millainen on seksuaalinen mindfullness?Vaikka olen paljon mielessämme ja kehollinen kokemus on tärkeää, seksuaalisessa nautinnossa on oleellista löytää yhteys mielen, kehon ja kiihotuksen välillä. Seksuaalinen ja kiihottunut mieli avaa kehoa nauttimaan, mielen haasteet taas blokkaavat pahimmillaan kaiken nautinnon. Mentaalinen nautintoon taitoa lähteä virittämään itseä kohti nautinnon mahdollisuuksia, se on oleellista niin syttymisen kuin yhteyden kannalta, jota koemme kumppaniimme. Omaa seksuaalista mieltä voi harjoituttaa valtavasti ja mentaalisen nautinnon yhdessä jakaminen avartaa suhdeseksiä valtavasti. Emme ole siten kehollisesta kosketuksesta riippuvaisia vaan nautinto tapahtuu monilla tasoilla.

 

 • Seksuaalisuuden laajentaminen, kokeilukulttuuri ja seksilelut
  Tässä moduulissa keskitymme seksielämän kokeilukulttuuriin, kaavojen rikkomiseen ja siihen, miten ihmisten seksuaalista kenttää on mahdollisuus laajentaa. Moduulissa seksuaalikasvattaja ja valmentaja (KM)  Tanja Aakko tulee puhumaan Amorin -seksileluista ja niiden kautta saatavasta nautinnosta. Keskitymme myös mitä saisi olla -listaan, josta parit pääsevät valitsemaan nautinnon mahdollisuuksiaan.

  Kokeilukulttuuri, uuden oppiminen, uudelleen tutustuminen ja erilaisen seksin löytäminen on yksi tärkeä ymmärrys pitkän suhteen äärellä. Kaikkeen tottuu ja kaavamainen rutiini, jossa suoritetaan samaa kerrasta toiseen ei saa välttämättä ketään pyrkimään kohti seksuaalista kohtaamista. Seksilelut, hepeneet ja välineet eivät yksinään anna nautinnolle mitään, jos niiden käyttäjät eivät ole yhteydessä toisiinsa tunnetasolla. Lähes poikkauksetta parit kaipaavat seksiinsä jonkinlaista jännitystä ja yleensä se mahdollistuu riittävän turvallisuuden, erillisyyden ja uteliaan kiinnostuksen kautta.

 

 • Tantra ja seksuaalinen energia
  Tässä moduulissa kouluttaa upea tantrika ja energeettisen seksuaalisuuden kokija ja ohjaaja Silja Helinä. Puhumme tantrisuuden annista kenen tahansa seksuaaliseen nautintoon. Miten löydämme seksuaalista energiaa, mitä se on ja miten pääsemme nauttimaan energiaorgasmeista? Mistä puhumme, kun puhumme henkisestä seksistä?

  Henkinen seksi ei ole aina tantrista, mutta tantrisuuden kautta voimme löytää valtavasti voimaa ja vahvuutta nautintoomme. Tantra on vahvaa läsnäoloa, voimakasta energiaa, jota meistä jokainen voi löytää maustamaan seksielämää tai sitten viedä sen ihan uusille tasoille. Olemme täynnä seksuaalista energiaa, tietoisuuden kautta saamme sen käyttöömme ja pääsemme sitä kehittämään. Nautinto on läsnä, kun me olemme läsnä ja energia mahdollistuu siellä, missä annamme sille lupaa.

 

Toivotan sinut lempeästi ja lämpimästi tervetulleeksi tälle huikealle matkalle!