Tiedosta nautinto -blogi

Tutkimusretkellä dildojen ihmemaassa

kirjoittajalta Susanna | 15/12/2019

Saimme kaupallisen yhteistyön Sinfulin kanssa teidän jouluiloksenne.
Tämän yhteistyön riemussa kirjoitin teille dildoista, tutkimusretkistä ja omien kaavojen kolistelusta. Ja tuhmuudesta, koska sellaiseen seksiin kannattaa pyrkiä. Blogin lopussa on joulutarjous juuri sinulle…

Ja pimpillisten otuksien puolisot, tämä on teksti myös teille! 

Luksusdildo luksusleikkeihin

Dildo on nautinnon työkalu, värinällä varustettuna, ehkä sitä työkalujen aateliaa. Laadukas dildo on paitsi turvallinen, myös kestävä leikkikaveri. Tässä Sinfulin Fun Factory tupladildossa on käytännöllisyyteen liittyen erityisen hyvä ominaisuus: kunnollinen kahva, joten liukkarin ja nautinnon nesteiden valuessa siitä saa hyvin pidettyä kiinni. 

Tupladildon muotoilu on jännä. Usein ajatellaan, että mitä pidempi, sen parempi. Joskus sekin toimii, mutta anatomisesti pimpillisillä otuksilla nautinnon tärkeimmät pisteet eivät ole missään viimeisessä kolossa tai takaseinässä. Herkimmät ja stimulointia kaipaavat alueet ovat lähinnä sisäänkulun yhteydessä ja viitisen senttiä siitä eteenpäin. Siksipä paksumpi ja lyhyempi varsi toimii mainiosti. 

Ja tupladildo tarjoaa samanaikaisen nautinnon myös sille viralliselle nautinnon nappulalle, eli klitorikselle. Sitä kun ei juurikaan kiinnosta dildon pituus, vaan nimenomaan kohdistettu paine ja usein värinä. 

Värinän kanssa jokaisen herkkyys on omanlainen. Jos se tuntuu liialta, käytä pienintä säätöä tai ole ilman. Jollekin vibra toimii ja toiselle ei. Usein alkuvaiheen nautinnossa on syytä lähteä lempeästi liikkeelle, kun kiihotus kasvaa niin sietokykykin nousee. Vibran erillinen säätö kahteen sauvan osaan antaa enemmän kokeilumahdollisuuksia, ja niitähän seksiin juuri kaivataankin. 

Tyydytystä vain kumppanille

Mikä olisi ihmeellisempää, kuin antautua omalle nautinnolle niin, ettei vaatimuksena muuta olisikaan? Olla vain ja ottaa vastaan. Hukkua omaan ihanaan oloon ja tietää, että juuri se on sillä hetkellä kumppanillekin parasta. Siitä tulee vähintäänkin rakastettu ja arvostettu olo, kun puoliso antaa täyden huomion viipyillen, kiirehtimättä omaan nautintoonsa tai vauhdilla orgasmiin. 

Viipyilevä nautinto on meditatiivinen kokemus ja sille kannattaa antaa aikaa

Valitettavan usein uskomme mielikuvaan, että molempien on lauettava seksissä aina (tai heterosuhteissa ainakin miehen) tai yhdyntään on jossain kohtaa päädyttävä kuitenkin. Kuka tälläisen seksinormin on määritellyt ja miksi me niin tiukasti siihen uskomme? Taitava, huomioiva ja seksiä lisää tilaava rakastaja etsii monenlaiset keinot tuottaa nautintoa kumppanille ja opettelee löytämään antamisesta itselleen myös riittävän nautinnon. 

Näissä leikeissä dildo on oivallinen apuväline. Visuaalisesti voi ja on hyväkin nauttia näkemästään. Dildon kaverina kieli ja sormet on oivallinen lisä. Tutkien ja kokeillen löytyvät erilaiset nautinnot. Sanotaankin, että pimpillisen otuksen taivas on kolmen pisteen kombinaatio: stimulaatiota samaan aikaan klitorikselle, pimppiin ja peppuun. Kaikkea todellakin kannattaa kokeilla.

Ja voimaahan leikeissä ei välttämättä tarvitse käyttää ollenkaan, vaan hyvin lempeä hyväily sopivissa pisteissä on usein toimivinta. Kiihottumisen edetessä pimppi voi kaivata voimaa enemmän, mutta sekin on yksilöllistä. Se, joka on nautintovuorossa opastaa, millä voimakkuudella ja mistä kohtaa saa parhaimman nautinnon. Sitä kun ei kukaan muu tiedä kertomatta. 

Ihmeellinen rakastaja uskoo myös dildon voimaan

Dildo ei ole peniksen korvike. Se on leikkikalu, jolla voidaan antaa monenlaista nautintoa. Jos tuntee dildomustasukkaisuutta on hyvä pohtia ajatusta, että eikö tärkeintä ole, että puoliso nauttii mahdollisimman ihanasti. Se, mistä nautinnon saavuttaa ei ole oleellista, vaan se kuinka ihmeellisen paljon ja monipuolisesti sitä voi toiselle antaa. 

Yhdyntä ei ole ainoa oikea tapa nauttia

Ihmeellinen rakastaja tahtoo viedä kumppaninsa nautinnon aalloille innostuneena, nautintoa tutkien ja juhlien sen euforiassa mukana. Varsin usein tämä ihmeellisyys sitten kääntyy niin, että paljon nauttiva puoliso suorastaan vaatii, että voi antaa toisellekin kaikkensa. Nautinto lisää nautintoa ja laadukas, toista huomioiva seksi lisää seksiä ja se on paras vastalääke haluttomuuteen.

Yhteiset leikit on tutkimusmatkoja

Jos ei ota riskejä, ei mitään saakaan. Jos seksissä turvautuu jatkuvasti siihen tuttuun ja varmaksi todettuun nautintoon, niin seksi kapenee tylsäksi. Seksi on tutkimusmatkaa, jossa ollaan loputtomalla purjehduksella kohti uusia nautinnon saaria, upeita vellovia aaltoja ja löytöjä, joista ei vielä tiedetty mitään. 

Seksi ei ole koskaan valmis, eikä siinä ole koskaan “kaikkea jo kokeiltu”. Usein ajatellaan, että asennot ovat se seksin vaihteluosuus, että edestä, takaa ja toisin päin. Sanoisin tähän, että höpsis. Toki asennoillakin voi etsiä monenlaisia uusia nautinnon kulmia ja yhteyttä iho ihoa vasten. Mutta seksimaailman portit toisen syövereihin aukeavat, kun keskittyy aisteihin, tunnelmiin, toisen vartalon ihmeisiin ja seksiä ruokkiviin elementteihin. Lelut ovat niistä hauskimpia, koska mahdollisuudet tuottaa nautintoa niillä ovat loputtomat.

Mitä, jos en nauti? 

Aina kaikki ei toimi, niin kuin ei elämässä muutenkaan, mutta kokeilematta ei löydä mitään. Kuuluisan suomalaisen motivaatiota tutkineen filosofin Lauri Järvilehdon ajatus (lyhennettynä) päätee myös seksiin: jos et vielä ole löytänyt intohimojasi, niin sinun on kokeiltava kaikkea. Kokeilut auttavat uuden löytämisessä ja se on hyvä lähtökohta tutkimusmatkoille. Ja kun matkassa on mukana hyvät puhetaidot, ymmärrys kuunnella ja pyrkiä molempien nautintoon, niin elämyksiä on varmasti luvassa. Ja ihan jokaiselle. 

Lupa tykätä tai olla tykkäämättä on aina läsnä, mitäänhän ei turvallisessa suhteessa tapahdu, jos joku seksissä ei toimi. Mutta muista aina myös uudelleen kokeilun mahdollisuus. Monien lelujen tuottamat mielihyvät löytyvät vasta useiden testauksien jälkeen ja seksissä juuri se onkin jännittävää. Ja leluja ei voi koskaan käyttää väärin, se mihin lelu on oikeasti tarkoitettu on vain ehdotus, te määrittelette kokonaan mihin sitä käytätte.

Älä tyydy tuttuun ja tylsään seksiin

Ihania sooloiluhetkiä 

Sooloseksi on ihmiselle terveydenhoitoa, omaa leikkiaikaa ja aikaa, missä arvostetaan vain itseä. Parisuhdeseksin ohella se tuottaa stressiä poistavaa mielihyvää ja saa elämän maistumaan makeammalta. Sooloilussakin vaihtelu innostaa tutkimaan lisää omaa nautintoa, ja lelut tuovat siihen valtavasti lisää löydettävää. 

Arvostavassa parisuhteessa sooloilu on kummankin etuoikeus, johon kumppani kannustaa, koska se tuottaa hyvää oloa. Kumppani voi myös sooloilun riemuksi ostaa lahjaksi leluja, sellaisiakin, mitkä on vain siihen tarkoitettu. Vaikka kaikki lelut taipuvatkin yhteisiin leikkeihin, niin luksuslelun ostaminen sooloilua varten kertoo siitä, että kumppanin nautinto on erityisen tärkeää. Sinfulin tuplavibraattoria ei tokikaan kannata jättää pelkäksi sooloiluleluksi, siinä kun on yhteiseen iloonkin niin paljon potentiaalia. 

Tuhmuus sallittu

Dildoleikit on tuhmia ja sitä seksin kuuluu ollakin. Tuhmuus kiihottaa, virittää aisteja, rikkoo kangistuneita kaavoja ja kolisuttelee sovinnaisuuden rajoja. Sitä elämyksellinen seksin pitäisi tehdäkin, koska se ruokkii lisää seksiä. Kun parisuhteessa on takana useita vuosia tai vuosikymmeniä, jännitys ei tule enää ihmisestä, vaan se pitää yhdessä seksiin itse luoda. Uudet elementit, kuten lelut pitävät monipuolisuutta yllä, mutta lelu yksinään on vain pala muovia tai jotain muuta materiaalia. 

Tuhmuus on mielentila, se vapautta kertomaan omista mielihyvän lähteistä rajoittamatta ja sovinnaisuutta miettimättä. Tuhmuus on kahden (tai useamman) ihmisen mahdollisuus nautintoon, jossa kombinaatio on joka kerta erilainen. Missään ei tarvitse onnistua, vaan yhteiset kokemukset ja molempien hyvä olo ovat oleelliset. Leikkikalusta tulee nautinnon väline, jos parin yhteys ja leikkiin heittäytyminen antavat sille mahdollisuuden. 

Mitä puolisolle lahjaksi, jos on jo kaikkea? 

Seksilelut on loputon aarreaitta. Vaikka joka joulu saisi seksilelun joululahjaksi, niin siihen ei kyllästy kukaan. Timanttisormus tai kodinkone eivät todellakaan onnistu tuottamaan sellaista euforiaa,  kuin hyvin valittu seksilelu. Lelut on henkilökohtaisempia lahjoja ja niiden käyttöohjeena on aina kokeilun riemu ja paineettomuus. 

Väitän vahvasti, että dildo lahjapaketissa voittaa mennen tullen kaikki muut lahjat, varsinkin, jos sen mukana on lahjakortti omiin rentouttaviin nautinnon hetkiin, joita kumppani lupaa toteuttaa… 

Nautinnon puolesta, 

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma