Tiedosta nautinto -blogi

Viisi vinkkiä kuumaan kesäromanssiin

kirjoittajalta Susanna | 21/07/2019

Media puskee silmät ja suut täyteen haluttomuustekstejä. Loma yhdessä on rankkaa aikaa ja parisuhdekin natisee sen paineissa liitoksistaan. Elokuussa on vuoden eropiikki, jota kohti luisutaan kuin väkisin. Jos tiukasti alkaa katselemaan ihmistä vierellä, niin täyttääkö se sittenkään niitä odotuksia ja tarpeita, mitä minulla puolisoa kohtaan on? Usein unohtuu, että meillä on se valinta joka päivä tehtävänä ja uusi mahdollisuus aina aloittaa jotain parempaa. Mitä jos loppukesän ihana tavoite olisikin päästä sitä kumppania lähemmäs? Mitä jos tämän kesän romanssi olisikin sen puolison kanssa?

Kesäromanssi kumppanin kanssa antaa hyvän pohjan suhteen uudistamiselle

Kesäromanssi ei saavu itsestään, vaan siihen pitää suhteessa panostaa ja nähdä vähän vaivaakin. Mutta eikö sellaista tekisi kovin mielellään, jos siitä tulee hyvä mieli ja suhdekin vähän paranee? Tiedän, että suurin osa ajattelee nyt, että kyllähän minä, mutta kun se toinen ei koskaan. Olisiko hyvä sitten vihdoin nostaa se karvainen lemmikki terassipöydälle ja sanoa ihan ääneen: “Mä tarvitsen ja haluan tältä suhteelta enemmän ja toivoisin, että me yhdessä tähän panostettaisiin” Kun syyttämättä ja itse vastuun ottaen menee rohkeasti pidemmälle kuin puolitiehen, niin usein kumppani tulee vastaan. Jos mikään ei toisessa liikahdakaan, niin valitettavasti peli saattaa olla menetetty tässä suhteessa, ja sitä me usein pelkäämmekin. Löyhässä hirressä tuntuu olevan helpompaa roikkua kuin sanoa totuus ääneen. Mutta jos eroaa luulemisen perusteella, saattaa jäädä joku oljenkorsi käyttämättä. Joskus suhteen elinvoimaiseksi saaminen ei olekaan mikään valtava myllerrys, vaan vuorovaikutuksen ja huomion antamisen opettelua.

Mutta nyt siihen kuumaan romanssiin. Katsele kumppaniasi uusin silmin. Mitä jos hän olisi tämän kesän seksikkäin hottis, joka pitäisi valloittaa uudelleen. Usein suhteessa on ajauduttu vuosien aikana jo niin kauas, että oikeastikin tutustumme kuin uuteen jännittävään ihmiseen.

Palvo ja valele huomiolla

Ihminen rakastaa huomiota. Jokainen ihminen kaipaa sitä läheisiltään. On tärkeää saada kuulla olevansa ihana ja ihmeellinen. Suhteiden alussa usein kuorrutamme toisen kaikella kauniilla, sanoilla, kosketuksilla, viesteillä ja pienillä palveluksilla. Aloita helposti, keitä aamukahvia, tuo se kupissa juuri oikeanlaisena suukon kera puolisolle, ja muista sanoa myös ääneen: “tässä mun murulle aamukahvia”. Jos sanominen on vaikeaa, niin viesteillä on helpompaa hehkuttaa… “Näytit niin ihanalta tänä aamuna laiturilla”.

Mene iholle

“Anna mä pesen sut”… ja sitten vaahtoa kunnolla, hellät otteet ja käyt läpi puolison vartalon kokonaan. Maksullisessa hieronnassa suomalaiset juoksevat tuhka tiuhaan, vaikka samaa nautintoa voisi toteuttaa joka päivä kotonakin. Mielihyvä tulee kosketuksen lämmöstä eikä teknisesti oikeista otteista. Kesän riemuksi voi ostaa kookosöljyä purkillisen, siitä jos mistä tulee trooppinen tunnelma ja luistaa iholla kauniisti. Hieronta on hellyyttä, jota voi toteuttaa vaikka missä lapsihulinassakin, vaikka parhaimmillaan se on toki hitaasti kahden kesken nautittuna. Pestyt kesäjalkapohjat nauttivat hieronnasta suunnattomasti.

Palauta käytäntöön myös ohimennen toteutettavat minihyväilyt. Pieniä silityksiä, taputuksia ja sivelyjä kesähässäköiden keskellä. Huulien kosketukset on myös tärkeitä. Pieniä suukkoja ensin, sitten tiheämpiä muiskauksia ja kuumempia suudelmia.

Jos yhteys on ollut poikki pitkään ja ihokosketukset kaukaisia, aloita kysymyksillä: “Saisinko silittää / hieroa / suudella…” “Voisinko helliä / pestä sut… ” Tuo esiin oma tahtosi tehdä niin vain toisen hyvän olon vuoksi.

Keskustele

Toisen sielun ytimeen pääsee puhumalla. Alkuhuumassa tutustuessa usein keskustellaan yöt läpeensä. Kerrotaan meistä, ajatuksistamme ja elämästämme. Puhutaan auki unelmia, toiveita ja sielun syövereitä. Sitten kuvitellaan, että tiedämme toisesta jo tarpeeksi ja unohdetaan kysyä lisää. Mutta totuus on se, että ihminen ajatuksineen, mielipiteineen ja -tekoineen muuttuu koko elämänsä ajan. Periaatteessa meillä on rinnalla aina uusi ja ihmeellinen otus, johon meillä on kunnia tutustua. Kuvittele mitä kysyisit uudelta ihmiseltä tai aloita näistä…

  • Mitä haluaisit elämältä enemmän?
  • Mitä toivoisit että teemme yhdessä?
  • Miten voisin olla sinulle parempi puoliso?
  • Mistä unelmoit?
  • Millaista olisi unelmaelämäsi?
  • Mihin matkustaisit ja miksi, jos raha ei olisi mikään kysymys

Syvällistä? Niin sen pitää ollakin, että se tuntuu. Kurahousuista ja säästä puhuminen ei vie ketään mihinkään, se on arkipuhetta. Ja romanssissa puhutaan jostain jolla on merkitystä. Näin someaikana meillä on käytössä myös totuus tai tehtävä -tyyppisiä parisuhdeappeja (pääasiassa englanniksi), mutta niidenkin avulla saa mielenkiintoisia keskusteluja aikaan. Kaikki keinot on sallittu, kunhan ymmärrätte puhumisen merkityksen.

Vie seikkailuun ja luo elämyksiä

Järjestä yhteistä aikaa. Vaikka pieniäkin hetkiä. Karatkaa piknikille, menkää istumaan järven rannalle, satamaan tai puistoon kävelemään tai metsäpolulle. Ottakaa yhteistä aikaa, kulkekaa käsi kädessä, pysähtykää katsomaan silmiin ja hengittäkää yhteistä tunnetta. Pienikin kävely voi olla yhteinen seikkailu: kuvatkaa toisianne kauniissa valossa, hellikää lempiherkuilla ja keskittykää pohtimaan luonnon ihmeitä.

Jos mahdollista ottakaa päivä tai koko viikonloppu vain teille. Lähtekää mahdollisuuksien mukaan pois, telttailemaan, hotelliin tai mihin tahansa. Lainatkaa ystävien asuntoa tai katsokaa edullisia majoituksia ei-mistään. Tärkeintä on yhteinen oleminen. Kävelkää katsellen uusia maisemia, olkaa joutilaita ja jutelkaa jos siltä tuntuu. Usein kotoa pois lähteminen yhdistää ja auttaa löytämään lähelle. Pienistä asioista nauttiminen voi olla iso elämys kaiken hektisyyden keskellä.

Houkuttele seksiin

Viettele seksiin, houkuttele antautumalla ja etsi itsestäsi seksuaalinen minäsi.

Seksin on ehdottomasti oltava sellaista, mistä molemmat nauttivat. Romanssiin ei kuulu kolmen minuutin jyystö, ja seksi ei ole pelkästään yhdyntää tai sen tavoittelua. Nyt viimein on aika löytää seksissä molempien tarpeet. Sinun vastuullasi on ottaa selvää kumppanin toiveista ja kertoa omat tarpeesi.

Kirjoittakaa kymmenen kohdan lista toiselle, millaista seksiä haluatte ja vaihtakaa sitten paperit. Listalla ei tarvitse miellyttää kuin omaa itseään, mutta lukiessa toisen tekstiä ja jatkossa on tärkeää oman nautinnon lisäksi pitää yhtä tärkeänä toisen nautintoa.

Seksiä hellien, silitellen, hyväillen pitkään, seksiä ulkona, sisällä ja siellä täällä. Läheisyys on erityisen tärkeää muutenkin, mutta seksi ruokkii seksiä. Tosin vain sellainen seksi, mikä aidosti tuottaa nautintoa kummallekin.

Done. Kesäromanssin aakkoset ovat siinä. Ja tämän tekstin voi lähettää puolisolle viestinä. Terveisiä vaan!

Jos tuntuu vaikealta, ole rohkea ja ajattele, että nyt taistelet parisuhteesi vuoksi. Jos kaikki on mahdotonta edes kuvitella nykyisen puolison kanssa toteutettavaksi, on hyvä hakea ulkopuolista apua. Kuten sanoin, parisuhde on valintaa, ja siinä pitää sinun toiveesi ja tarpeesi myös täyttyä. Jos tarpeesi eivät täyty, niin kukaan ihminen ei ole sellaisen uhrauksen arvoinen. Itselle saa haluta kaikkea hyvää, kaunista ja kesäromanssiakin.

Auringon lempeyttä ihmiset!

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, Parisuhdepuhe– ja Totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma