Tiedosta nautinto -blogi

Yllätysten iloja seksikalenterista

kirjoittajalta Susanna | 17/11/2019

Saimme iloksemme joulukuun päiviä virittämään Sinful Joulukalenterin ja toisenkin teille lukijoille arvottavaksi. Tämä on siis kaupallinen yhteistyö. Näin aikuisiällä, kun tavalliset suklaakalenterit ovat kokeneet aikaa sitten inflaation, olemme yhteisten joulujemme odotuksen aikana kokeilleet monenlaisia kalenteri versioita. Lähinnä itse tehden tai toimintaversioina. Mutta täytyy sanoa, että Sinfulin joulukalenterin myötä joulukuuta odottelee kyllä ihan eri tavalla innostuneena, kuin aiemmin.

Yllätys!

Rakastan yllätyksiä, sitä mieletöntä kipristelevää tunnetta, kun ei tiedä mihin pitää seuraavaksi heittäytyä. Rakastan myös toteuttaa yllätyksiä. Minussa asuu syvälle juurtunut miellyttämisen tarve, jonka olen vahvasti nykyisin yrittänyt kanavoida positiivisesti niin, että ilahdutan läheisiä. Pienillä jutuilla, joista tiedän, että toinen nauttii tai innostuu. Uskon, että moni jakaa ajatukseni. Aikuisiässä yllätyksiä kokee ihan liian harvoin, joten enemmän kuin innostuneena otin kalenterin vastaan. Kerrankin jotain, mistä oikeasti en tiedä mitä on luvassa ja mitä kaikkea yllätyksien takaa meille tarjoillaankaan.

Aikuisenkin elämä kaipaa välillä jotain jännittävää

Saimme luvan avata etukäteen neljä luukkua ja tutustua tuotteisiin. Ja me siis todella avasimme nämä luukut! Tämä olikin sitten vähän haasteellista, koska jos jostain olen tarkka, niin mitään yllätyksiähän en tahdo ikinä tietää etukäteen. Mielestäni ihmisen pitää malttaa odottaa, fiilistellä jännitystä ja ymmärtää, että kaikki tänne heti –toiminnalla jää jotain oleellista uupumaan.

Luukkujen saloja…

Hyvää kannattaa odottaa –sananlasku on oikeassa, joskus maltti pidentää kutkuttavaa olotilaa ja sen jälkeen yllätys tuntuu aina isommalta. Vink, vink, tämä toimii seksissäkin…

Mutta ihan rehellisesti, en koskaan lapsuudessakaan syönyt suklaita etukäteen tai etsinyt lahjakätköjä ja hypistellyt paketteja. Mielestäni joulussa on parasta se, että kun on oikeasti yllätyksen aika, niin siitä nautitaan silloin. Tässä kalenterissa on toki se loistava puoli, etteivät yllätykset ainakaan pääosin ole kertakäyttöisiä. Pakko sanoa pääosin, koska en todellakaan tiedä kuin nämä neljä luukkua etukäteen. Mutta niiden perusteella yllätyksistä riittää riemua vielä pitkään.

Suklaa on syöty hetkessä, lelut antavat nautintoa pitkään

Mitä jos en tahdokaan…

Yllätykset saattavatkin jopa pelottaa. Mitä jos ei tahdokaan tai pitääkö sitten esittää innostunutta, jos yllätys ei osukaan kohdilleen? Tätä pohdintaa tein myös joulukalenterin äärellä. Puolisohan voi hankkia kalenterin lahjaksi ja siihen mukaan heittäytyminen ei tunnukaan hyvältä ajatukselta. Onko pakko kokeilla g-pistekiihotinta tai käsirautoja, jos ne eivät olekaan oma juttu? Pakottaako kalenteri johonkin, mitä ei haluaisikaan kokeilla? Tuleeko seksistä kiusallista, jos joutuu kokeilemaan jotain epäilyttävää?

Heittäytyminen ja seksuaalinen vapaus ovat myös opeteltavissa olevia asioita. Hyvä on aina kysyä, että mitä huonoimmillaan voi käydä, jos kokeilen? Aika harvoin mitään. Joskus yhdessä voidaan nauraa ja joskus vaan todeta, että tämä ei nyt ainakaan toimi meillä. Aika usein taas voimme löytää jotain uutta nautintoa, josta emme vielä tienneetkään mitään. Kiusallisuuden ajatukset voi jakaa ja tehdä hetkestä mahdollisimman ymmärtäväisen kokeiluhetken. Kyse on seksistä, ei täydellisestä elokuvakohtauksesta.

Turvallisessa suhteessa voi aina puhua ääneen, ettei tämä olekaan minun juttuni. Mutta turvallisessa suhteessa voi myös kokeilla sellaista, mikä ei tunnu siltä, että se olisi oma juttu. Seksin ei tarvitse olla täydellistä, vaan ennemminkin kokeilevaa. Mitään uutta ei löydä koskaan, jos mitään uutta ei koskaan kokeile. Uomiinsa ajautunut seksi aiheuttaa lopulta tylsyydessään haluttomuutta, vaikka se perustyydyttävää olisikin. Mitä jos juuri joulukuu olisikin se kuukausi, milloin rikotaan rajoja ja kokeillaan, löydetäänkö jotain uutta? Mitä jos seksielämämme kaipaisikin juuri sellaista?

Kun tiedän aina mitä saan, se on lopulta kohtuullisen tylsää…

Virikkeitä seksiin leluilla

Lelut ovat seksissä mielikuvituksen työvälineitä. Lelut elävöittävät seksiä, niillä leikitään, koska seksin ei ole tarkoituskaan olla suorittavaa ja vakavaa. Lelut myös tuottavat valtavasti erilaista mielihyvää. Ne ovat leikkisästä myös vakava asia, koska ilman joitain leluja eivät kaikkien ihmisten orgasmit edes mahdollistuisi. Mutta lelut eivät yksinään toimi, vaan ne tarvitsevat kumppanikseen mielikuvituksen ja vähän heittäytymistäkin.

Kahden ihmisen kehojen nautinnon ei tarvitse riittää, kun leluilla siihen saa vaihtelua tai tuotettua sellaista mielihyvää, mihin ihminen ei taivu. Kukaan ei saa kieleen tai sormiin sellaista värinää aikaiseksi kuin g-pistevibralla saa. Eikä kukaan ihminen saa tuotettua samaa fiilistä kuin hyvin muotoiltu pepputappi. Leluille ei kannata olla mustasukkainen, eikä miettiä sitä, että puoliso nauttii enemmän vaikka dildosta tai tekopimpistä, kunhan nauttii. Seksi voi olla hyvinkin intiimiä, molemmin puolin nautittavaa ja ihmeellistä seikkailua, vaikka toinen olisi vain vieressä katselemassa sinun leikkiäsi. Seksi on mielen riemujuhlaa ja siinä kaikki pakolliset tapahtumat ja kaavat voi unohtaa ja toteuttaa omia tapoja.

Leluja kannattaa testailla monin tavoin

Jos käsirautoihin ei tahdo kahliutua molemmin käsin, voisiko edes toisen käden laittaa kiinni sängynpäätyyn? Jos dildo ei toimikaan sisäisesti käytettynä pimpissä, voisiko sen laittaa suuhun, peppuun tai kivesten alle värisemään? Jos vibra ei toimikaan klitoriksella, miten se toimisi nänneillä tai reisien sisäpinnoilla? Hygieenisyys on oikeastaan ainoa, mistä pitää muistaa huolehtia. Kunnolliset puhdistukset ehdottomasti aina. Ja peppulelut on hyvä pitää erillään tai käyttää kumia. Mutta muutenhan käyttöohjeet ovat ihan sitä kaikkea, mitä ikinä keksittekään.

Ihminen muuttuu seksuaalisen matkansa varrella aina. Joskus täysin pois suljettu asia voikin olla jonkin ajan päästä suurinta mielihyvää. Joten jos kalenteriluukuista löytyy jotain, mikä ei varsinaiseen toimintaan sovellukaan, niin sitä on usein mahdollista käyttää toisin.

Lelujen käyttöohjeet ovat uudelleen kirjoitettavissa moneen kertaan

Kurkitut yllätykset

Saimme klassikkoversion Sinfulin kalenterista. Ja se sisälsi avattavina yllätyksinä: g-pistevibran, pienen huiskan, pehmeät käsiraudat ja kegelpallot. Laadukkaan tuntuiset materiaalit ja ulkonäkökin hivelivät meidän visualistien silmää. Koska emme omaa seksielämäämme tahdo sen enempää avata, niin voimme vain todeta, että hyvin toimii, monillakin tavoin. Päätimme, että etukäteen tiedetyt yllätykset tulevat sitten käyttöön kuitenkin niinä joulukuun päivinä, kun ei uutta yllätystä ole mahdollista ihmetellä. Että pysymme jossain ruodussa sentään…

Seksiä joka päivä?

Ja ei, seksiä ei tarvitse olla jokaisena joulukuun päivänä, mutta viritystä kannattaa pitää yllä, vaikka juttelemalla yhdessä lelun mahdollisuuksista (tulee harjoiteltua seksipuhetta!!!). Jonain päivänä ottaa sitten useamman yllätyksen käyttöön samaan aikaan. Elämää on paljon myös kalenteriluukkujen aukaisun jälkeen, joten kiirehtiminen ei ole koskaan hyvästä seksissä, vaan enemmänkin se, että on aikaa yhteiselle leikille ja nautinnolle.

Seksiloma ja matkalaukullinen kalenteriyllätyksiä

Mitä jos yhteinen joululahja olisikin tänä vuonna laatuaikaa jossain kaksin ja koko kalenterin yllätykset mukana innostamassa yhteistä aikaa? Seksiloma puolison kanssa ei ole koskaan hullumpi vaihtoehto ja kalenterin lelut sekä muut tuotteet kyllä siivittävät matkaa varmasti nautinnolliseen suuntaan.

Jännittäviä joulun odotushetkiä,

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma