Tiedosta nautinto -blogi

Nainen, vaadi nautintoa ja rietastelua

kirjoittajalta Susanna | 08/03/2020

Naisen nautinto. Hyvin usein ajatuksissa kaunista, herkkää ja lempeää. Se The mies kantaa kynttiläillallisen ja kevyen hieronnan jälkeen hymyillen sänkyyn. Siellä satiinilakanoiden sileillä pinnoilla ja romanttisen musiikin tahdissa koskettelee ensin vähän ja sitten rakastelee hellästi nautinnon harjalle. Lopussa maataan kainalossa ja söpöstellen leperrellään rakkauden siirappia suupielet valuen. Jep.

Toinen versio on tästä monille tutumpi, mutta vähemmän romanttisempi. Usein illallisen nainen on saanut toteuttaa ihan itse, monen muun kotityön ohella. Netflixin jälkeisen nollaustunnin jälkeen sängyssä mies puristelee hetken, ährää itsensä päälle ja laukeaa alta aikayksikön. Nainen käy nukkumaan huokaisten, koska velvollisuus on suoritettu. Taas.

Ensimmäinen tarina kuulostaa ihanalta, mutta suhteen alun kanivaiheen jälkeen toinen versio tulee tutummaksi. Syynä siihen on se, että on avattu kyllä jalat, mutta ei suuta, ainakaan puhumiseen. Ja osaksi myös se, ettei ajatellakaan nautinnon kuuluvan itselle.

Pelottavan vaativa nainen

Kuinka paljon voin seksiltä ja nautinnolta vaatia? Missä kohtaa on riittävän hyvä seksissä? Pitääkö olla tyytyväinen, jos kuitenkin seksissä saa joskus orgasmeja ja puoliso muistaa helliä silloin tällöin? Ei kai kenenkään seksielämä voi olla jatkuvaa ilotulitusta? Ja eihän arjessa jaksa, edes niitä orgasmeja?

Hyvin usein, jos nainen tahtoisikin pitää nautinnostaan huolta ja ottaa siitä vastuuta, jopa lisätä sitä elämään, niin toisella olkapäällä istuu kunniallisuuden keijukainen. Se on siinä kertomassa, että vaatia ei saa. Hyvin usein seksuaalisesti vaativa nainen tuntuu olevan uhka puolisolle, tai ainakin se mielikuva on uhka yhteiselle seksielämälle. Hyvänen aika, jos naisella olisikin valtava tarve seksille ja puoliso olisi ihmeissään, jos ei voisikaan vastata kaikkiin tarpeisiin. Tuleeko itsestä lopulta seksihullu nymfomaani, kun seksistä nauttii paljon ja vaatii sen riemuja itselleen?

Vastaus nymfomaanikysymykseen on ei. Vastaus siihen, että kuinka paljon voi seksiä haluta tai siitä nauttia… ihan niiiiiin paljon kuin haluaa. Kunhan oikeasti nauttii. Seksissä ei tarvitse tyytyä mihinkään, aina on lupa etsiä uutta, ihanaa ja ihmeellistä, niin yksin kuin yhdessäkin. Ja haluta lisää ja enemmän. Mihinkään, mikä ei tunnu hyvältä ei tarvitse tyytyä tai suostua. Ja kyllä, seksi voi olla ainaista ilotulitusta, ja todellakin kannattaa jaksaa niitä orgasmeja, etenkin arjessa.

Vaativassa naisessa on mieletön elämän voima.

Riemuitkaa seksille antautuneesta naisesta

Naisen kumppanille tahtoisin sanoa, että jos käsissäsi on himokas ja halukas otus, niin kiitä kaikkia seksijumalia, että sellainen ihmeen olet vierellesi saanut. Tutustu tuon ihmeen nautintoihin, opettele ja ihmettele nautinnon salaisuuksia loputtiin ja ymmärrä, että sinulla on ainutlaatuinen onnellisuuslipas siinä edessäsi. Seksuaalisesti aktiivinen nainen on myös usein järjettömän hyvä rakastaja, joka erityisen mielellään tahtoo tutustua myös kumppaninsa nautintoihin, etsiä siihen uusia kanavia ja mahdollisuuksia.

 

Naisen kumppanina keskity kokeilun ja opettelun kautta seksiin. Kaikki lelut ja muut mausteet ovat käytettävissä ja niiden kanssa voitte lähteä seksin ristiretkelle, jossa löydöt ovat aarteita ihmeellisempiä. Sinun vastuulla on tutkia, kokeilla ja opetella. Ei siis osata, eikä toimia minään koneena, joka tappi tanassa tyydyttää kaikkia toiveita. Paineet omasta suorittamisesta voi heittää laidan yli, kun laivaan on lastattu ymmärrys siitä, että kumppani voi tyydyttää ilman penistäkin naisen sadoin keinoin. Sormet ja kieli ovat taikakaluista ihmeellisimmät ja lelujen ihmemaa on loputon. Ei yhdenkään ihmisen mahdollisuudet lopu koskaan, kun valjastaa käyttöön monenlaisen seksivälineistön ja heittää pakolliset ajatukset seksistä romukoppaan.

Ja nainen, kun sinulle aukeaa oma seksuaalisuus, sen rajat ja niiden ylittämisenkin mahdollisuudet (siinä rietastelu mielessä). Muista, että kumppanisi vieressä on ihan yhtä ihmeellinen. Nautinnon tuottaminen puolin ja toisin on leikkimielisen ilottelun riemujuhlaa. Aistien, tuntojen ja tunnelmien kautta tutki omaa seksuaalisuutta ja seksiä, mutta opettele samalla kumppanisi monimuotoista nautintoa.

Yhdenkään ihmisen ei kannata tyytyä vain penetratiiviseen pikapanoon.

Orgasmipakosta vapaaseen tulemiseen

Orgasmi kaipaa seksuaalista vapautta nautinnolle ja mieliteoille. Jos pinnistelee miettien saako nauttia tai saako kiihottaa edes ajatuksin itseään, niin orgasmi ei saa lupaa tulla. Jos ei oikeuta nautintoa omalla tavalla itselleen ja sen päälle stressaa kaikesta arjesta, voi olla varma, ettei orgasmia näy lähimaillakaan. Orgasmi vaatii kontrollista irti päästämistä. Se tarkoittaa mielen kanssa työskentelyä niin, että on mahdollisuus nauttia juuri niistä asioista, mitkä kiihottavat fyysisesti ja omassa mielessä ainutlaatuisesti juuri sinua. Orgasmit vaativat omanlaisen seksin löytämistä ja parisuhteessa sen opettelua yhdessä. Orgasmit tarvitsevat usein pitkää ja monipuolista nautintoa. Syvemmät, pidemmät ja eniten hyvää oloa tuottavat orgasmit eivät nauti kiireestä, paineesta, pakosta tai tietynlaisista tekniikoista. On voitava yhdessä löytää keinoja, joilla maksimoidaan molempien nautintoa, ja siinä vain mielikuvitus on rajana. 

Tuhmuus on pakollista

Ihan hyvä seksi, jossa molemmat laukeavat pääsääntöisesti ja jossa on ihan ok olotila, ei useinkaan ruoki halua riittävästi. Tuhmuus, vähintään mielessä kirveellä hajalle hakattu kontrolli ja syntiset mahdollisuudet ruokkivat seksiä, sen haluamista ja kiihotusta. Seksuaaliset mieliteot eivät kenelläkään ole vain kilttiä vaniljaa, jos mielensä syövereihin oikeasti uskaltaa kurkistella. Monilla siellä on ihmismieltä hämmentäviä mielitekoja ja ne usein tahdotaan sulkea pois.Joskus nautimme ällöttävyyden ja rikollisuuden rajamaille hiipivistä ajatuksista. Syyllisyys ja häpeä saattavat seurata vahvasti mukana. Mitä jos perusasenne olisi, että ihminen voi nauttia seksissä ihan kaikesta ja ennen kaikkea se kielletty juuri kiihottaa meitä eniten. Mitä jos uskoisimme, ettei sairainkaan mieliteko vahingoita ketään tai syökse meitä mihinkään, kun emme vastoin kenenkään tahtoa toteuta asioita toiselle. Ihmismieli on syntisyyden temmellyskenttä ja sille vapauden antaminen on seksuaalisuutemme ydintä.  

Ja kyllä, lempeästä, hellästä, empaattisesta ja herkästäkin seksistä saa ja pitääkin nauttia. Mutta useinkaan tämä ei ole se ainoa tyylilaji nautinnossamme.

En uskalla ehdottaa

Kun oma nautinto hävettää itseä, niin sitä ääriharvoin uskaltaa jakaa rakkaalle puolisolleen. Monen mielessä ja pornon kautta visuaalisina kuvina siintää hyvinkin tuhmaa seksuaalista materiaalia, mutta sitä ei omaan vaniljaseksiin pysty kuvittelemaan millään. Moni toteuttaisi ja toteuttaakin omia tuhmia toiveitaan mieluummin jonkun muun, kuin sen rakkaan elämänkumppanin kanssa. Vaikka tuhmuus olisi juuri se suola ja sokeri parisuhteen seksielämään.

Seksistä puhuminen ontuu meillä vahvasti, ja siksi toiveiden esiin tuominen tuntuu mahdottomalta. Ja kuinka mieletön ja rikas seksielämämme olisikaan, kun uskaltaisimme kaikki riettaudet puhua ääneen!

Seksipuhetta voi ja kannattaa opetella. Avoimuus seksin äärellä, syvimpiä syntejä myöten, yhdistää parisuhteessa ihmiset toisiinsa superliiman lailla. Oman seksuaalisuuden tuhmuuksiin kannattaa tutustua mielenkiinnolla ja unohtaa niiden tunkeminen johonkin sovinnaisuuden lokeroon. Puhumisen voima on suuri, kun puolisolle jakaa omia mielitekojaan ja kertoo seksuaalisista tarpeista niiden taustalla. Jos tausta on molemmilla erityisen estoinen ja yltiökunniallinen, niin matkaa kannattaa tehdä hitaasti askel kerrallaan.

Luottamus kasvaa pikkuhiljaa ja se luo lisää uskallusta.

Seksi pelastaa

Miksi seksiä? Seksi pelastaa parisuhteen, koska se luo yhteyttä ja liimaa kumppanit toisiinsa. Sielun syövereitä myöten avoin seksisuhde ja täydellisen hyväksynnän kokeminen on niin voimauttavaa ihmiselle, etten mitään tärkeämpää keksi. Yksikään urheilulaji, yhteinen tekeminen tai harrastus ei sellaista yhteistä euforiaa saa aikaan.

Seksin tuottama nautinto ihmisen keholle ja mielelle on myös ainutlaatuinen kokemus. Aistien kirjo, kosketuksen hivelevä voima ja orgastinen nautinto antavat meidän kaikkien kaipaamaa syvää rentoutusta. Mitä useammin ja enemmän nautinnolle antautuu, sitä enemmän keho ottaa vastaa, uskaltaa pyöriä aalloissa ja sitä enemmän myös mieli nollaantuu.

Nykyajan stressikiire tuottaa elämästämme suorittavaa, tehokasta ja korkeasti kontrolloitua. Siihen vastapainoksi on hankalaa löytää mitään niin totaalisen mieltä tyhjentävää kuin seksi. Urheilu varmasti nollaa päätä, samoin videopelit ja päihteet. Mutta mikään niistä ei tuo samanlaista hyvää oloa yksilölle ja parisuhteelle yhdessä kuin seksi.

Kannattaa valita, mistä sen dopamiininsa haluaa elämässään napata.  

Nautinto edelle

Hus pois ajatuksista turhan päiväiset ”mä en voi”, ”ei ole minulle mahdollista” ja ”liian tuhmaa tai kiellettyä” -ajatukset. Jos sinä nautit ja kiihotut jostain, niin se on juuri erityisen tärkeä osa sinun seksuaalisuuttasi ja seksielämääsi. Kaikkea ei tokikaan tarvitse viedä toimintaan, vaan osan seksistä voi nauttia mielikuvamuodossa fantasioina tai äänen puhuttuina tarinoina. Seksistä voi nauttia lukemattomin keinoin, ja usein me otamme siitä käyttöömme vain muutaman hassun mahdollisuuden.

Nautinto on ihmisen elämän kannalta mielettömän tärkeää.

Jos elät nautintoa tavoitellen, sille antautuen ja sitä kokeillen etsien, harvoin menet ojaan. Ja jos siellä käytkin, niin polulle nouseminen on helpompaa, jos on uutta nautintoa luvassa. Sooloilua voi lisätä aina kun kiristää, on surullinen tai kaipaa itsetunnon boostausta. Aikaa yhteiseen seksiin kannattaa raivata niin arjesta kuin lomistakin. Se kukka kukoistaa ja kasvaa, mitä kastelet. Ja seksille kannattaa kaataa paljon nautinnon makuista ja kirpeää vettä. Siitä kukasta kun tulee niin tolkuttoman janoinen nautiskelija, että sen kukoistuksen huomaa kuka tahansa.

Nainen, sinulla oikeus kaikkeen ihanaan, nautinnolliseen ja juuri sinun näköiseen seksuaaliseen riestasteluun!

Rohkaisevin ajatuksin,

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Naisen nautinnosta, sen oikeutuksesta ja kunniallisesti seksistä kirjoitin myös viime vuonna äitien päivänä: Kunniallinen äiti ei pervoile.

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma