Tiedosta nautinto -blogi

“Pane mua” ja muita sänkypuheita

kirjoittajalta Susanna | 22/12/2019

Tämän päivän joulukalenteri kannustaa puhumaan sänkypuheesta. Tiedän, että tämä on yksilöllistä, ja monet ovat sitä mieltä, että seksin aikana ei puhuta. Ainakaan mitään yksittäisiä ”käänny”-kommentteja enempää. Ja pakkohan ei ole puhua, tietenkään, niin kuin ei mikään muukaan seksissä. Mutta lämpimästi sitä suosittelen. Miksikö? No, minäpä perustelen…

Sanat vievät lähemmäksi

Ihmisen mieli on siitä jännä, että halusimme tai emme, se elää omaa elämäänsä. Se luo ja tuottaa ajatuksia perustuen siihen, mitä ympärillä havainnoimme, mitä olemme kokeneet ja oppineet. Mieli tuottaa ajatuksia, joista kukaan muu ei tiedä mitään, ennen kuin kerromme ne ääneen. Suhteessa toisen lähelle pääsee puheella, koska siinä jaetaan omaa sisäistä maailmaa toisen kanssa. Seksissä lähellä oleminen on tärkeää, koska se tuottaa kokemuksen sen aidosta jakamisesta. Usein läheisyydestä, jota meillä ei ole kenenkään toisen kanssa.

Vaikka olisimme kuin kiinni iholla, sanat vievät meitä pidemmälle toiseen.

Sanat kertovat rakkaudesta

Meistä moni on verbaalinen ja monella rakkauden kielikin on kauniit sanat. Toisin sanoen monet kaipaavat sanoja ääneen, jotta rakkaus tuntuu todelta. Usein nämä ihmiset tunnistaa siitä, että he mielellään usein sanoittavat tunteitaan ääneen, kertovat itse omasta rakkaudestaan sanoin ja heille on merkityksellistä kuulla puolison tunteista. Minä väitän silti, että tämä on meidän jokaisen rakkauden kieli, kun sen uskallamme antaa sitä olla.

Seksi ei ole erillinen osa rakkautta, vaan sen ydintä.

Seksin ei poikkea tästä mitenkään, se on kauneinta rakkauden osoittamista kahden ihmisen välillä ja sen sanoittaminen luo yhteyttä. Ollakseen ihmeellistä seksi kaipaa turvallisen ja luottavaisen suhteen pohjalle, sitä suhdetta rakennetaan rakkaudella myös seksin aikana. Rakkaus näkyy seksipuheessa niin, että sanoitamme ääneen olevamme toista varten. Olemme aina toisen, toki omankin nautinnon puolella ja siitä loputtoman kiinnostuneita. Rakastava ihminen haluaa ehdottomasti toiselle hyvää ja tekee sitä seksinkin kautta mahdollisimman ihanasti, eli juuri niin kuin kumppani sitä tarvitsee. Rakkautta on ymmärtää ja ottaa vastaan toisen seksuaalisuus kaikkine ihanuuksineen, ja sitten toteuttaa sitä oman seksuaalisuuden antamissa rajoissa.

Huikeimmalla ja nautinnollisimmalla seksihetkellä kuultu ”Rakastan sinua” on sellaista tähtipölyä mielelle, että se kuorruttaa ihmisen onnellisuutta huimasti.

Sanat syventävät turvallisuutta

Seksin aikana turvattomuus luo esteitä ja estoja. Kun ei uskalla täysin luottaa, ei uskalla antautuakaan. Seksuaalisen ytimemme sisältö on niin äärettömän herkkää, että sen tahtoo usein lahjoittaa täysin nähtäville vain sellaiselle ihmiselle, joka on sen kaiken arvoinen. Luottamukseen liittyy täydellinen hyväksyntä olla sitä mitä on, kaikkine nautintoineen. Kun tulee hyväksytyksi niin herkimmillään kuin syntisimmilläänkin, se luo turvallisuudelle tukevan pohjan.

Kauneuden ymmärtää jokainen, tuhmuuden ymmärtäminen vie kuitenkin syvemmälle.

Seksissä turvallisuutta lisää myös se, että aina on mahdollista pyytää ja saada lisää, kun sellaiseen on tarve. Samoin aina on mahdollista keskeyttää, lopettaa ja muuttaa toimintaa, kun niin haluaa. Turvallisessa suhteessa seksissä ei tarvitse koskaan ylittää omia rajoja toista miellyttääkseen tai sietääkseen. Vastentahtoisesti sellaisessa tilanteessa rikkoo vain itseään. Kun seksistä puhuminen sen aikanakin on luontevaa, on myös helpompaa sanoa, jos seksistä ei nauti. Ja se on turvallisen suhteen yksi merkityksellinen taito.

Avoin yhteys antaa tilaa myös pitää kiinni omista rajoista.

Sanat haluttavat

Sanoilla voi liehitellä loputtomiin, niitä voi kuiskia toisen korvaan vaikka missä tilanteessa. Seksin aikana ne haluttavat lisää, viekoittelevat jatkamaan ja kannustavat nauttimaan. Kehuihin hukuttamalla jokainen kokee olevansa juuri siinä hetkessä erityisintä ikinä ja kuuminta ikinä. Ja tällainen kokemus seksin äärellä villitsee haluamaan lisää. Halua voi ja kannattaakin nostaa äärimmilleen, koska se nostaa kiihotusta ja nautinnon määrää.

Meidän halunappulamme ovat hyvin erilaisia. Joillakin halunappula ponnahtaa äärettömän hitaasta, hellästä ja romanttisesta kauneudesta äärimmilleen. Kun kumppani suukottelee hellästi kasvoja ja sanoo sinun olevan ihmeellisintä, mitä on koskaan kohdannut. Kun hän kertoo miten rakastaa huuliasia, silmiäsi ja leukasi kaaria sykkii pian muuallakin kuin mielen sopukoissa. Mutta siellä mielessä sykkii usein eniten. Sama ihminen voi toisessa hetkessä mielellään kuulla sanat ”mä otan sut nyt”, sänkyyn tiukasti sidottuna, silmät maskilla peitettynä ja vartalon kaivatessa kipua enemmän kuin mitään muuta. Siinä kohtaa halututka huutaa punaista ja panettaa niin, että tekee kipeää.

Meillä on seksuaalisuus tulvillaan vivahteita, kontrasteja, ääripäitä ja ennen kaikkea erilaisuutta. Tämä erilaisuus ja halunappuloiden käynnistykset on puhuttava ääneen ja sanoilla on niiden käynnistämisestä valtava voima. Mieli on seksuaalisen halukkuutemme komentokeskus ja sanoilla siellä saadaan aikaan hyvinkin tehokasta toimintaa.

Kuka tahansa haluaa antautua ihmiselle, jonka halu on tuottaa sinulle ääretöntä nautintoa ja haluaa sanoa sen vielä ääneen.

Sanat kiihottavat

Sanoilla voi houkutella toisen leikkiin, koukuttaa haluamaan lisää ja lisää. Sanoilla voi tuottaa yllätyksiä, koska seksi kaipaa jännitystä. Sanoilla voi leikitellä kiihotuksen kanssa, viimeistellä sen voimaa tai kiusata loputtomiin. Ja se vasta kiihottaakin. Sanat voivat helliä, hivellä itsetuntoa, ydintä toisessa ihmisessä. Sanat voivat kannustaa kokeilemaan lisää nautinnon ääriä. Niillä voidaan tilata juuri siinä hetkessä lisää ihanaa, kun sitä saadaan, pelkäämättä että toinen keskeyttää itselle kriittisellä hetkellä. Niillä voidaan myös ohjata toista tekemään jotain ihan muuta, jotta nautinto suurenee ja omat tarpeet täyttyvät.

Sanoilla voidaan myös syöstä toinen orgasmiin. Juuri oikealla hetkellä toisen aivojen mielihyväkeskuksen stimulointi roiskauttaa euforiapiikin, joka saa ihmisen vapauttamaan itsensä huipulle. ”Mä tulen nyt…” sanojen sijaan suhteessa olisi ihanampaa komentaa ”Sä tulet nyt…” ja sitten auttaa toinen sinne huipun suurimmille porteille. Niillä keinoilla, mitä toinen juuri sillä hetkellä kaipaa. Mistäkö nämä keinot löytää? Niinpä, vastaan taas… Ne pitää ensin puhua ääneen ja lopulta opitaan varioimaan niin, että tartutaan vain toisen hetkeen ja tunteeseen.

”Pane mua juuri niin kuin tahdot” kuiskattuna korvaan, on joskus niin kovaa valuttaa, että sillä ostetaan kaunein mahdollinen orgasmi.

Sanat auttavat ymmärtämään toisen tarpeita

Kuten moneen kertaan todettua, ihminen on erilainen kaikkine mielihyvineen ja tarpeineen, mutta nämä tarpeet myös vaihtelevat päivittäin. Joskus toimii toisenlainen, joskus ihan joku muu. Jos oletamme toisen nauttivan aina jostain tai muutamasta ”hyvästä jutusta”, olemme metsässä. Seksuaalisen mielen vivahteet ovat paljon monimutkaisempia ja ilman puhumista, niistä ei pääse selville. Toisen seksuaalisuuden syöverit ovat sellainen aarre, että mitään karttaa, mitä sinne tarjotaan ei kannata jättää lukematta. Sanat ovat tehokkaita opasteita ja kysyvä ei tieltä eksy koskaan. ”Mistä sä tänään haluaisit nauttia…” tai ”Miten hellisin sua tänään…” vievät pitkälle. Ja toki näitä kysymyksiä toteutetaan puolin ja toisin.

Kun on puhuttu ääneen rajoista, mitä voidaan puolin ja toisin tehdä, sekä siitä mitä ei voida tehdä, on turvallinen pohja kysyä ihan mitä vaan. Luottamuksen ylläpito tarkoittaa jatkuvaa toisen kunnioitusta. Jos puolisolle peppuseksi on ehdoton kielto, niin sen vinkuminen rikkoo luottamusta. Kokeilusta lempeästi ja hellästi voidaan neuvotella, mutta anoa ei saa sellaista, mitä toinen ei tahdo toteuttaa. Seksissä ei painosteta eikä ylipuhuta ketään koskaan mihinkään. Tällaista turvallisuutta suhteeseen ei luoda kuin puhumalla. Toistan jatkuvasti, mutta taas uudelleen: Seksi juhlii ehdottomasta vapaudesta!

Sanat ovat väylä toisen oppimiseen

”Miltä tämä tuntuu…”
Jatkuva dialogi siitä, miltä seksissä tuntuu, niin sen aikana, kuin sen jälkeenkin, opettaa sinulle kumppanin nautinnon saloja. Mitään kaavaa tai ”näin tämä aina menee” –metodia ei todellakaan ole tarkoitus harjoitella, vaan opetella miljoonittain nautinnon hippusia. Niillä hippusilla sitten voidaan varioida yhteistä seksiä monin eri tavoin. Älä koskaan tyydy yhteen tai kahteen keinoon halun nostamisessa, kiihottamisessa tai huipulle viemisessä. Älä koskaan lopeta tutkimasta ja etsimästä lisää mahdollisuuksia tehdä hyvää. Älä koskaan lopeta kysymästä, mistä toinen tänään nauttii tai nautti eniten eilen. Älä koskaan unohda oppimisen mahdollisuutta, kun teet jotain uutta ja kuulet ”Tuntuu taivaalliselta…”

Opettele monella tapaa ja uudelleen ja uudelleen mahdollisuuksia antaa enemmän nautintoa

Fantasiointia ääneen

Fantasiat ovat usein mielemme syvimpiä salaisuuksia, mutta niiden jakaminen turvallisessa suhteessa tuottaa syvän yhteyden kokemuksen. Oman eroottisen mielen, sen tarinoiden ja kuvien maailman avaaminen toiselle, on suurinta luottamuksen osoitusta. Kun saat kokemuksen siitä, että toinen ottaa vastaan, tuotat ääneen mitä ikinä hyvänsä, koet olevasi hyväksytty ydintäsi myöten. Fantasiat kiihottavat haluamaan, ruokkivat seksihetkien jännitystä ja saattelevat jopa huipulle saakka. Uskalla käyttää niiden mahdollisuuksia kuiskittuna toisen korvaan.

Millainen fantasia saattelisi kumppanisi kaikista suurimpiin nautintoihin?

Fantasiat auttavat keskittymään hetkeen, luovat mielikuvaa mielihyvästä tai antavat mahdollisuuden mielettömiin tuhmuuksiin. Fantasiat tuottavat maailman, jossa kaikki on mahdollista. Fantasioissa ei ole rajoituksia, estoja ja mahdottomuuksia. Fantasioissa pääsette nautinnon matkoille, joihin muuten ei aika tai omat rajat riitä. Fantasiat luovat tunnelmaan kipinää ja sähköä, ne saavat olla herkkiä ja hauraita tai tuhmuudessaan ylivertaisia. Fantasia on mielikuva, eikä missään määrin tilaus tulevasta, jos niin ei haluta. Tämä on syytä käsitellä yhdessä ääneen, jotta fantasioita ei tarvitse rajoittaa. Nekin leikkivät kaikista mieluiten täydessä vapaudessa.

Millainen fantasia saattelisi kumppanisi kaikista suurimpiin nautintoihin?

On myös sanoja, joita on syytä jättää sanomatta

”Juuri orgasmin hetkellä, älä kannusta minua siihen tai se menee ohi…”
”Koskaan en tahdo, että kutsut mua huoraksi tai sanot että mä nain sulta nyt aivot pellolle…” 
”Älä kiltti kutsu mun sauvaa jortikaksi…”

Harmillisen usein me siedämme seksissä toiselta huonoa käytöstä, jopa seksin aikana. Jotkut lauseet tai sanat ovat vain vastenmielisiä tai halulle jarruja. Toinen ei voi tietää niistäkään, jos emme sitä puhu ääneen. Ihmisen mieli ei kytkeydy seksin aikana sellaiseen off –tilaan, että se sietäisi mitä vaan. Sanoilla on valtava voima, mutta seksin kiihkon tiimellyksessäkin niillä voidaan haavoittaa. Vaikka ei edes olisi tarkoitus. Kukaan ei halua kuulla ääneen asioita, jotka eivät edistä halua vaan vaurioittaa. Seksuaalisuus on herkkä alue ja sen tärkein kaveri on kunnioitus. Kun se on itsestäänselvyys, voidaan taas kolistella monia rajoja yhdessä.

Puhuminen kannattaa aina

Lukiessani blogia uudelleen tulee tunne, että seksi on pelkkää keskustelua. No, eihän se tietenkään ole, siinä kun on niin paljon kaikkea ihanaa, mutta puhuminen on merkityksellinen osa sitä. Seksin aikana sanoja voi olla siellä täällä, tärkeissä kohdissa tai fantasiapuheena siivitellen koko hetkeä. Ja kun puhutaan seksistä tarpeeksi, se kulkee mukana niin luonnostaan, ettei edes ajattele, kuuluuko seksissä puhua vai ei.

Seksin soljuminen ja siitä nauttiminen miettimättä sen elementtejä, on puhumisen ja vapauden tulos. Ja siihen kannattaa pyrkiä. Miksikö? Koska jokainen meistä on ihan äärettömän nautinnon ja huikean seksielämän arvoinen.

Puherikasta seksielämää toivottelee,

Rouva Syld
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti
Tiedosta nautinto -valmentaja

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma