Tiedosta nautinto -blogi

Korkeammalla tasolla seksissä

kirjoittajalta Susanna | 05/01/2023

Oletko hyvä seksissä? Miten se määritellään? Miten nautitaan riittävästi ja miten päästään seuraavalle tasolle seksissä?
Tästä puhumme asiakkaiden kanssa seksuaaliterapiassa paljonkin. Perushyvä ja tavallinen seksi ei välttämättä tämän päivän ihmisille riitä. Haluamme kehittyä monella tavalla ja seksi on yksi niistä alueista, joissa voi kehittyä loputtomiin. Kyllä. Loputtomiin.

Usein ajatellaan, että tähtien asento, nautintoasento, kokemus tai kumppanin taidot määrittävät hyvää seksiä. Tai se, että itsellä on tietty määrä kokemusta ja osaamista. Tai se, että on oppinut paljon omasta nautinnosta sooloilemalla. Tällä reilun kahdeksan vuoden (valehtelematta) intensiivisellä seksimatkalla olen oppinut yhtä ja toista. Etenkin sen, että seksi on ennen kaikkea oppimista ja kokeilua, ei onnistumista ja epäonnistumista, ja kyllä siinä on valtavasti taitoja, joita voi opetella ja ymmärtää monella tapaa.

Paras seksissä? 

Vertaamme usein seksissä itseämme muihin, tosin tietämättä mitä ne muut ovat. Kumppanin muut kokemukset ovat osalle suorastaan punainen vaate, koska pelko siitä, että on muita huonompi, on lamaannuttavaa. Parhautta seksissä mitataan usein orgasmeilla, kumppanin nautinnolla tai aktien kestolla. Parhaus voi nousta itselle kokemuksien kirjosta ja oman nautinnon määrästä. Parhaus voi olla myös seksikumppanien sanoittamaa, osa usein tottakin, osa joskus ihan tuhannen puppua. Seksissä feikataan edelleen paljon, valehdellaan kumppanille hänen taidoistaan ja omasta nautinnosta, jotta ei loukata ja saadaan ylläpidettyä egoa. Parhaus seksissä siis voi olla kaikkea muuta kuin totta.

Parhaus ei ole myöskään yksiselitteistä. Herkkä ja sensitiivinen ihminen kaipaa herkkyyttä, tunnesyvyyttä, kohtaamista ja hidasta euforiaa. Kinky kaipaa vallan huumaa, jännityksen tunnetta, vapautta kaikesta ja riettauden äärirajoja. Traumataustainen kaipaa hellää lähtöä, lempeää kohtaamista, rajojen vahvistusta ja syvää turvallisuutta ja luottamusta. ADHD tarvitsee muutosta, mielikuvitusta, toimintaa tai vastapainoksi hyvinkin rauhoittavaa pysähtymistä. Maiseman pitää joko vaihtua tai olla mielellään pysähtynyt. Karkeaa jaottelua, mutta jokainen on yksilö ja se mitä kaikkea muuta ihminen on vaikuttaa myös siihen, millaista seksiä tarvitsee ja miten siitä tulee parhautta itselle ja toiselle.

Ihmiselle parhautta seksissä on se, että kohdataan kokonaisena ja vastataan tarpeisiin

Tutustu ja löydä oikea seksuaalisuus

Oi kun tulisi se elämän rakkaus ja täyttäisi nautinnon lippaani ääriään myöten täyteen! Tuollainen toive kun nakuttelee takaraivoa, voi olla pettymyksiä luvassa. Toinen ihminen kun ei vain millään ole valmis toiselle seksissä samantien. Vaikka ensimmäinen yö olisi tähtiin kirjoitettu ja nautinto äärimmillään, voimme oppia asioita niin paljon, että tuo äärimmillään on vain sen hetken ääripää, ei koskaan se lopullinen. En tiedä sinusta, mutta minä uskoin vahvasti aiemmin, että seksi on luonnollisesti jotain, ja sellaista se vain on. Noilla ajatuksilla sille tasolle se jäikin.

Seksikupla

Ahnas mieli saada lisää jotain hyvää on äärettömän hyvä lähtökohta. Ahnas mieli tarjoilla kumppanille jotain törkeän ihanaa on seuraavaksi paras. Ahnas mieli ymmärtää enemmän, kokeilla ja oppia enemmän on avain siihen kuuluisaan pandoran lippaaseen. Ahnas mieli tutustua ja ymmärtää toisen seksuaalista maailmaa on myös samalla yksi merkityksellisyyden ja onnellisuuden lähtökohta elämässä. Enpä juuri keksi mitään niin voimauttavaa, hyvää tekevää, korjaavaa, stressistä vapauttavaa ja parisuhteen onnellisuuden vahvistavaa asiaa kuin seksi.

Ahnaan mielen on lupa haluta nautintoa aina vain enemmän

Korkeammalle tasolle kipuaminen vaatii toiseen tutustumista tunnetasolla, persoonatasolla, tarvetasolla ja seksuaalisella tasolla. Mikä homma! Ei, vaan järjettömän kiehtova seikkailumatka, mikä ei lopu koskaan. Väitän pyhästi, että olen pitkälle yli seitsemän vuotta ollut ahnaalla tutkimusmatkalla puolisoni maailmaan, viimeksi eilen ymmärsin ja oivalsin taas lisää. Korkeammalle tasolle kipuaminen on ollut sekä hauskaa, leikkisää, lystikästä, että henkisesti ajoittain kipuilua ja tuntitolkulla puhumista. Mutta ai, miten kannattavaa se on ollut.

Mikä ihmeen korkeampi taso seksissä?

Suurempia orgasmeja? Kyllä. Pidempää aktia? Kyllä, sitäkin. Monimutkaista akrobatiaa? No, jos sellaista kaipaa. Korkeampi taso seksissä on syvempää, ytimiä ravistavaa nautintoa, tunnetta, jollaiseen ei pääse mitenkään muuten. Se on tunneyhteyden kokemista, avautumista nautinnolle ja toiselle ihmiselle niin, ettei mikään ole esteenä. Se on vapaudellista viipyilyä, tarpeiden täyttämistä, pyytämistä, saamista, ottamista ja antamista, vuorotellen ja millä tavalla tahansa.

Orgasmi on tärkeä, mutta ei määritä seksin nautintoa. Siihen ei ole pakko pyrkiä ja joskus taas juuri se ainoa, mitä tarvitaan. Seksin kesto on toki oleellinen. Etenkin vulvalliset nauttivat usein vasta 20 minuutin riittävän kiihottavan nautinnon jälkeen, mutta ei seksi ole maratonia, jossa pituus määrittää nautinnon. Joskus syttyminen ja humahdus on huumaavan nopeaa, joskus se vie tunteja. Se mitä seksissä tapahtuu, ei ole oleellista, vaan se, miksi siinä yhdessä olette, miten nautinto on läsnä ja miten voitte ottaa sen vastaan.

Korkeampi taso ei hivele egoa, vaan syvempää seksuaalista identiteettiäsi. Korkeampi taso ei ole sinun tai kumppanisi hyvyyttä, vaan yhteisen olemuksenne, aistikokemuksien ja nautintojenne summa. Korkeampi taso ei ole yli-ihmisyyttä, ei hyperseksuaalisuutta eikä mitään superseksuaalisten ihmisten mahdollisuutta, vaan uskallusta olla inhimillinen ihminen toisen edessä, kaikella sillä mitä on.

Korkeampi seksitaso ei kaipaa tähtipölyä, mutta siinä pääsee kyllä leijumaan

Henkinen seksi ja energiat

Onko korkeampi taso aina jotain sukeltamista tantrisuuteen, henkisyyteen ja energioihin? Voi se olla sitäkin, ja monille onkin. Kun seksiin sukeltaa syvemmälle, pääsee aika äkkiä siitä fyysisen aktin osuudesta seksuaalisen mielen tasolle. Mutta mihinkään henkiseen hömppään ei tarvitse välttämättä valahtaa, energiat ovat tunnettavissa muutenkin ja tulevat mukaan kuin itsestään. Aisteihin keskittyminen ja niiden kehittyminen on oleellinen asia. Toinen tärkeys lepää omassa mielessä; kuinka paljon sinne saa vapautta, lupaa nautinnolle ja ymmärrystä sille, mitä kaikkea seksi voikaan antaa.

Hyvin tärkeää on ymmärtää, ettei seksistä enemmän nauttiminen kaipaa hurahdusta mihinkään. Se on enemmänkin itseen ja kumppaniin syventymistä, kehojen tuntemuksien kuuntelun vahvistamista ja mielikuvien poksauttelua siitä, mitä kuuluu tapahtua ja mistä kuluu nauttia.

Yhteinen matka

No, miten sinne korkeamme päästään?

Ensin on tärkeää raivata esteet, polulla olevat tuskat, traumat, kivet, karikot ja epäluulot, jotka estävät syvempiä tasoja ja korkeuksia. Seksuaaliterapia on siinä loistava mahdollisuus. Yhdessä on myös tärkeää puhua esteitä pois tieltä. Mitä vapaammin pääsette matkaan, sen enemmän nautitte matkasta, mutta myös siitä mihin se teidät johtaa.

Ja tärkeää on olla sillä ahnaalla mielellä. Seksuaaliseen kenttään tutustumalla kirjojen, ohjelmien, blogien jne. kautta. Puhumalla, puhumalla ja puhumalla. Kokeilemalla loputtomiin. Joitain oikoreittejä toki on, tai oikeastaan paljonkin, ja niistä kerron tässä kevään aikana lisää. Olen vihdoin ymmärtänyt, että yksi tehtäväni terapian lisäksi on valmentaa ihmisiä saamaan enemmän nautintoa. Miksikö? Jotta ihmiset löytäisivät omanlaisen nautinnon, syvemmän yhteyden suhteessa ja äärettömän paljon parempaa seksiä.

Nyt jo valmennan tavalla ja toisella ihmisiä parempaan seksiin, ja kokemusta tästä lystistä alkaa olla jo vuosia.
Ja palautetta, kun nautinto laajenee, syvenee ja mitä kaikkea mieletöntä se elämään tuottaakaan.

Olethan kuulolla!

 

Ahnaudella,

Rouva Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta, keskustelutaitoja ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma