Tiedosta nautinto -blogi

Parisuhdetuhmuutta ja näin siihen pääsee

kirjoittajalta Petri | 03/05/2020

Mitä on sen aidan takana, joka suojelee seksielämäsi turvallisuutta ja tuttuja tapoja? Kimmeltääkö siellä herkullisen kutsuva maisema, josta mieli hamuaa maistiaisia keinolla millä hyvänsä? Vai onko se muuri, jonka portti on hitsattu kiinni ja päällä kiemurtelee piikkilankaa? Seksielämän ei pitäisi olla suljettuna Alcatrazziin, vaan sen pitäisi kirmata vapaana vihreillä niityillä ilman raskasta rautapalloa nilkassa. Seksielämän pitäisi olla kuin vapauteen päässyt hevonen tai padon murtanut vesi: kahlitsematon, rajoittamaton ja vapaa suuntaaman kulkunsa juuri sinne, missä näyttää houkuttelevimmalta.

Seksi voi käydä kovin tutuksi omassa aitauksessa. Tuttu ei missään nimessä ole synonyymi huonolle tai tylsälle, vaan se voi avoimen keskustelun saattelemana luoda turvallisen takapihan kokea uusia puolia tutuista asioista. Kun seksielämää tutkii kaikilla aisteilla, se onkin kuusi kertaa laajempi maailma. Tuttukin kumppani tarjoaa yhä uusia elämyksiä ja nautintoja, kun tuntoaistin tueksi houkuttelee muita aisteja. Miltä kaula tuntuu ja tuoksuu, entä rintakehä? Miltä ranteet maistuvat? Miltä tuntuu koskettaa toisen ihoa jalkapohjilla?

Tuttua ja turvallista

Toisen nautintoon on ehkä olemassa säännöllisesti poljettu polunpohja. Sillä polulla on varma kulkea, kun ympärilleen ei tarvitse vilkuilla. Perille löytää aina, ja siellä odottavan autuuden tuntee paremmin kuin omien taskujensa paikatutkin kohdat. Oma nautinto on tuttuakin tutumpi. Tieto siitä, mistä kiihottuu ja miten pääsee huipulle ovat hyvää pääomaa. Tuttu on turvallista, ja turvallinen on… noh, tavallista. Turvaa pitää tietysti ollakin, eikä siinä ole mitään väärää. Eikö kuitenkin olisi kiva vähän päästä käyskentelemään siellä aidan toisella puolella? Miltä tuntuisi vapautua raskaista tottumuksen kahleista, vierittää rautapallo rämeikköön ja astua keveästi tunnustellen seikkailuun?

Fantasioissa ei tarvitse kunnioittaa lakeja, ja kaikki on niissä sallittua.

Kielletty on kiihottavampaa

Jostain syystä ihmistä kiehtovat asiat, jotka ovat normien ulkopuolella ja hieman ”kiellettyjä”. Jokin esimerkiksi alistamisessa/alistumisessa ihmisiä kiehtoo tutkimustenkin mukaan. Pakottaminen, sitominen, kivun tuottaminen ja vastaanottaminen sekä erilaiset roolileikit ovat monien fantasioiden vakiokuvastoa. Todellisuus ei ole fantasiaa, mutta raja-aitoja voi hyvin kaataa, mikäli uskaltaa ottaa omia haaveitaan puheeksi kumppanin tai kumppanien kanssa. Mahdollisuuksia kinkyyn nautintoon on lukemattomia, sillä vaikka termi kuulostaisi vieraalta, on sen sisään mahtuvien asioiden joukossa paljon sellaista, mistä monella jo on kokemusta. Kinkyily on tuhmaa, vallatonta ja kahlitsematonta aikuisten leikkiä rajoinaan vain mielikuvitus. Ja vallasta sekä kahleistakin voidaan aina neuvotella…

 

penis kahleissa on pimpin mielestä tuhmaa

Tuhma seksi vaatii avoimuutta ja luottamusta. Ihmisen pitää ensiksikin olla avoin itselleen ja tunnustella, miltä oma keho sekä mieli tuntuvat. On hyvä tietää, mistä asioista syttyy ja missä menevät nykyiset seksin rajat. Rajat ovat tärkeitä, mutta usein niissä on liikkumavaraa sen verran, että toinen jalka saattaa helposti lipsahtaa tuhmalle puolelle. Onko esimerkiksi järkkymätöntä, että valoja ei voi pitää päällä? Kasaako ikävä kehonkuva itselle rajoja? Tuntuuko jokin ajatus itsessä sellaiselta, että sitä ei tahdo näyttää toiselle? Voisiko kaikesta huolimatta kokeilla vaikka himmeitä valoja ja kertoa niistä ajatuksista pienen osan? Kun kuva itsestä on toivottavasti parempi jossakin vaiheessa, on helpompi heittäytyä tuntemattomammille alueille, joita aidan tuhmalla puolella odottaa.

Avoimella mielellä kohti salaisuuksia

Avoimuutta tarvitaan kumppanilta tasan yhtä paljon kuin itseltäkin. Avoimuus lisää luottamusta, joka on ehdoton edellytys tuhmuudelle. Jollakin lailla olisi saatava aikaan keskustelusuhde, jossa omia toiveita ei tarvitse hävetä. Se voi alkaa esimerkiksi kysymällä kumppanin toiveita seuraavalle seksikerralle tai mielipidettä omaan tuhmaan ajatukseen. Vaativaa äänenpainoa on syytä välttää, samoin syyttävää tai alentavaa, avoin keskustelu kun löytää kodin turvallisuuden tunteesta.

Avoin keskustelu on rohkeaa, sillä siinä asettaa koko ajan itsensä arvioitavaksi. Rohkeus on kuitenkin asian ydin: kun uskaltaa lausua ääneen ensimmäisen toiveensa saaden siihen ymmärrystä, on helpompi luottaa siihen, ettei kumppani tuomitse seuraavaakaan. Lopulta pikkutuhmasta ajatusvirrasta voi kasvaa todella tuhma virta, joka on teidän yhteinen salaisuutenne. Salaisuudet taas sitovat ihmisiä toisiinsa sitein, joita muut eivät näe. Rohkeus kokeilla ehdotettuja asioita oikeassa elämässä on vapauttavaa. Useimmille jo itsensä ylittäminen tuo nautintoa, mutta rohkeus kokeilla jotakin yllättävää palkitsee toisinaan odottamattomalla seksinautinnolla. Kun ei tiedä tarkkaan, mitä on odotettavissa, kaikki aistit ovat vastaanottoasennossa ja mieli herkkänä uusille tuntemuksille. Mikä olisi sen parempi pohja suurelle nautinnolle!

 

tuhmuus ja pervous

Kinkysti kivempaa

Tuhmuus ja erilainen kinkyily, joka siis voi olla käytännössä mitä tahansa nautintoa, antaa paljon, mutta myös vaatii jotakin. Omia rajoja on oltava valmis mukauttamaan ja availemaan turvaportteja. Omat ehdottomuudet eivät ole kuin esteenä seksielämän vapautumiselle. Tuhmuus ei ole päämäärä, mutta erittäin nautittava seksimauste se on. Tuhmuudella voi vietellä ja houkutella toista, mutta sillä voi myös ruokkia mielikuvitusta. Kun annat itsellesi luvan ajatella maailman tuhmimpia asioita – olivat ne miten erikoisia tahansa – annat samalla mielellesi luvan kiihottua niistä. Mikään ajatus omissa fantasioissa ei ole väärin, ja sinulla on lupa kiihottua ihan mistä tahansa. Ajattele rohkeasti mahdollisimman tuhmia juttuja!

Tuhmaa kinkyseksiä saatetaan pitää perverssinä tai jopa sairaana, mikäli ainoa kokemus seksistä on vaniljainen. Omista tuhmista mieltymyksistä ei tavata ääneen puhua, jollei seksistä puhuminen muutenkaan ole helppoa. Se, mikä jollekin on kinkyä, voi olla toiselle kuitenkin aivan arkipäiväistä seksiä, ja toiset asiat ovat valtavirtaistuneet ja tulleet näkyvämmiksi. Näin on käynyt mm. bdsm:lle, joka on ollut suosittu teema kirjoissa ja valkokankaalla. Sidonta- ja satuttamisleikkien tuhmuudella on kuitenkin paljon muutakin kuin välineiden edustama taso. Parhaimmillaan siinä puhutaan hyvin herkästä valtapelistä, jossa toinen antautuu täysin ja toinen omistaa. Valtaleikit ovat koukuttavia ja henkilökohtaisia kokemuksia, joista saa helposti yhteisiä salaisuuksia parisuhdetuhmuuden katalogiin.

Lukkoja nautinnossa

Tuhmuuden kaipuu voi ilmetä pitkässä suhteessa selittämättömänä lukkona, joka vaikeuttaa avointa puhumista ja kokeilunhalua turvallisessa sylissä. Kumppanille on näyttäydytty tietynlaisena alusta asti, ja koetaan vaikeaksi se, että pyytäisikin yhtäkkiä aivan toisenlaista seksiä. Valitettavasti tämä tilanne johtaa joskus pettämiseen yksinkertaisesti siksi, että tuntemattomalle ihmiselle on helppo esittää mitä tahansa, kun historian tuomaa painolastia ei välissä ole. Tuntemattomalle voi näyttäytyä yltiöriettaana ja uskaliaana, sillä hän ei kyseenalaista sinua aiemman kokemuksen perusteella. Tuhmaa ja kinkyä seksiä on kuitenkin hyvin mahdollista löytää aivan läheltä, siitä tutun tuoksuisesta sylistäkin, johon vuosia aiemmin ensi kertaa antautui hyväiltäväksi.

Kinkyily on leikkiä ja aistien juhlaa

Tuhmassa seksissä nautitaan tuntemalla monin tavoin, sillä koko vartalo on peitelty tuntoherkällä iholla. Kieli ja huulet ovat käsiä herkempiä tuntemaan, ja samalla antaa avoimen väylän. Näköaisti astuu heti tärkeään rooliin, kun valoja sytytellään ja uskaltaudutaan kaikkine puolineen toisen eteen siinä asussa, minkä on sattunut saamaan tai kaapista hepeneitä ylleen laittanut. Tuoksuilla voi stimuloida kumppanin halua, ja puhdas vartalo tuoksuu jo itsessään houkuttelevalta. Intiimialueiden nuuhkiminen voi herättää odottamattomia haluja oman mielen sisällä.

Tuhmuuden voi päästää sisään parisuhteeseen montaa reittiä.Hepeneet ja seksikkäät asut voivat saattaa alulle syntisiä leikkejä. Asujen taakse voi myös kätkeytyä niiltä osin, mitä ei rohkene estottomasti toiselle näyttää, ja hepeneiden sisällä on eräänlaisen roolin suojassa, ulkopuolisena itsenään. Heittäytykää fantasiarooleihin, mutta tehkää se ilman opeteltuja vuorosanoja tai valmiita maneereja.

Paitsi hepeneillä, myös erilaisilla leluilla on helppo olla tuhma. Heittäkää rotkoon se ajatus, että dildo olisi vain pimpillisen masturbaatiota varten ja ottakaa se osaksi yhteisiä leikkejä. Dildoja, vibraattoreja, sauvoja, väristimiä ja suristimia on tuhansia erilaisia. Niiden käytössä voi olla myös luova. Missään ei ole sanottu, että niitä olisi ehdottomasti työnnettävä vain tiettyyn paikkaan, tai työnnettävä lainkaan… Yllätä kumppanisi uudella lelulla ja kerro, mitä tahtoisit sillä yhdessä tehdä. Jos tahdot saada siitä nautintoa ennen kaikkea itsellesi, kerro siitä toiselle ja lupaa, että annat nautintoa myös takaisin jollakin lailla.

Pelatkaa seksipeliä ja heittäytykää siihen avoimin mielin. Yrittäkää vastata jokaiseen kysymykseen tai tehtävään ajatuksella, älkää tuomitko tai luovuttako missään kohdassa. Erilaisia lautapelejä saa seksivälinekaupoista, mutta hyvää keskustelua ja ajatuksia on mahdollista herättää erilaisilla mobiilisovelluksillakin.

Löytöjen maailma

Älkää alistuko ajatukseen, että tiedätte seksistä kaiken ja olette jo kaikkea kokeilleet. Se ei pidä paikkaansa satavuotiaanakaan! Puhu ääneen ajatuksia fantasiamaailmasi pimeiltä puolilta. Jollei se kasvotusten ole helppoa, kuiskaa seksin aikana niitä kumppanisi korvaan. Tärkeää ei ole, miten eheä kokonaisuus huuliltasi soljuu, vaan se, että sanot ajatuksiasi ääneen.

 

kiihottavia asioita

Antautukaa nautinnolle. Älkää antako seksin olla suoritus, vaan tehkää eri kerroista erilaisia. Ajan saatossa siitä tulee normi, jonka jälkeen kahta samanlaista seksikertaa ei enää ole. Sitokaa toisen kädet köydellä sänkyyn, peittäkää silmät, kosketelkaa eri tavoin uusista paikoista, vetäkää kevyesti hiuksista ja kertokaa ääneen jokainen asia, mikä tuntuu hyvältä. Tuhman seksin maailma on rajaton universumi, jossa on aina jokin tähti näkemättä. Ja vaikka se olisikin kokeiltu, se tuntuu jossakin vaiheessa erilaiselta.

Ehkä avoimuuden ja keskustelun jälkeen tärkein asia tuhmassa seksissä on se, että käsitystä seksistä on laajennettava yhdynnän tuolle puolen. Kinkyä seksiä voi olla ilman penetraatiota tai edes kosketusta genitaalialueille, ja seikkailu näiden rajojen sisällä on mielenkiintoista tutustumista toisen vartaloon sekä mieleen. Seksi on aikuisten leikkiä, ja tuhma seksi on astetta kehittyneempää leikkiä.

Pornokin voi avartaa tuhmuuden käsitystä

Tutki jonkin pornosivuston kategorioita. Veikkaan, että siellä on yllättävän paljon sellaista, mitä et ole ajatellut koskaan katsovasi. Jos teillä on kumppanin kanssa luottamuksellinen keskustelusuhde, ei ole mikään kynnys kysyä, josko katsoisitte pornoa yhdessä. Se antaa teille kummallekin tietoa siitä, mikä itseä ja toista kiihottaa. Avoin keskustelu voi tuntua yhteisen pornonkatselusession aikana haastavalta, mutta se kannattaa ehdottomasti. Kertokaa, mikä teitä eri aihepiireissä ja kuvissa/videoissa kiihottaa tai kysykää toisen mielipidettä niihin. Vastatkaa rehellisesti ja antakaa yhdessä toisillenne lupaus olla tuomitsematta toisen ajatuksia. Liikaa ei voi korostaa sitä, että fantasiamaailmassa – jota pornokin hyvin pitkälti edustaa – kaikki on sallittua ja kaikesta saa kiihottua. Tärkeää on myös ymmärtää, että kaikkea ei tarvitse oikeasti kokeilla, vaikka se ajatustasolla kiihottaisikin.

Vallan huumassa

Valta toisen nautinnosta on hyvin kiihottavaa ja tuhmaa. Kinkyjä elementtejä on helppo käyttää toisen nautinnon maksimoimiseksi. Vie rajalle, jos tunnet tien. Hidasta, keskeytä, vaihda asentoa tai välinettä, vaihda sormi kieleen ja huuliin, puhu ääneen, miltä kumppani näyttää ja tuntuu, pidä käsistä tai tukasta kiinni (jos sitä ei ole, pidä vaikka niskasta) ja ennen kaikkea ole häpeilemättä ja rohkeasti läsnä. Äläkä kiirehdi. Tuhma seksi kestää enemmän kuin kymmenen minuuttia.

Aikuinen saa olla tuhma ja rajaton, juoksennella vapaana ja ajatella estottomasti. Kahleille on paikkansa, mutta jalkaan niitä ei kannata pysyvästi sitoa. Kun tuhmuudelle avaa portin, se ei ehkä suostu koskaan poistumaan, mutta ainakin se jää monipuolistamaan seksielämää hymy huulillaan ja himon kiilto silmissään.

Seikkailuhenkisiä ja tuhmia leikkihetkiä!

Herra Syld

Joko olet tutustunut ihaniin seksuaalista avoimuutta ja parisuhdenautintoa tuottaviin Seksipuhe-, Elämysseksi-, parisuhdepuhe– ja totta vai tarua -kortteihimme? Pääset tilaamaan ne verkkokaupastamme.

Joko olet kuunnellut Tiedosta nautinto -podcastia Spotifyista, jossa puhun asiantuntijoiden ja mieheni Herra Syldin kanssa seksuaalisesta ja suhdenautinnosta?Tuhman seksin äärelle pääsee fantasiointia kehittämällä ja siitä voit lukea tästä aiemmasta blogista:

Fantasiaa neljällä täytteellä.

 

Rouva Syld

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja parisuhdeterapeutti

Tiedosta nautinto -valmentaja

Yritys- ja yhteisökouluttaja

Mentaalivalmentaja (PTCA)

Rentoutusvalmentaja

Positive Psychology Practitioner™

Terapeuttisen sidonnan -ohjaaja

Seksuaaliterapia ja parisuhdeterapia

Tule keskustelemaan seksuaalisuudesta, seksistä tai suhteestasi. Löydetään yhdessä keinoja tehdä siitä enemmän juuri sinun tai yhdessä teidän näköistä. Tapaamiset ympäri Suomea etänä Doxy.me -ohjelman kautta tai terapiatilassani Lahdessa. Seksuaaliterapiasta voit lukea lisää täältä ja parisuhdeterapiasta täältä. Varaa aikasi Book Salonista tai susanna@rouvasyld.fi.

Koulutukset yrityksille ja yhteisöille

Varaa huikea Nautinnosta resilienssiä ja stressin hallintaa -luento tai workshop.

Tutustu koulutuksiin
Verkkokauppa:

Ihanat korttimme suhteesi nautinnoksi, kuten Seksipuhe- ja Elämysseksikortit!

Terapiakortit seksuaalineuvojille ja -terapeuteille.

Ajankohtaiset webinaarit.

Terapeuttisen sidonnan -workshopit.

Verkkovalmennukset

Tule verkkokauppaan!
Tiedosta nautinto -kirje:

Ajatuksia nautinnosta elämään, suhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Tilaa uutiskirje
Tule seuraamaan somessa:
Rouva SyldRouva SyldRouva Syld
Tiedosta nautinto -blogit:
Kaikki blogit
Sivuston toteuttaaSanavarma